Με έμπνευση το κοινό όραμα για τη δημιουργία και τη διανομή κορυφαίου τηλεοπτικού περιεχομένου, η COSMOTE TV και το National Geographic ξεκινούν ένα ταξίδι εξερεύνησης, που θα αποκαλύψει ένα μυστήριο διάρκειας 4.500 ετών, στην καρδιά του Αιγαίου. 

Το νέο ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και National Geographic, θα επιχειρήσει να αποκαλύψει πώς το νησί της Κέρου, το αρχαιότερο ναυτικό ιερό της ανθρωπότητας, αποτέλεσε γενέτειρα ενός νέου τρόπου ζωής, ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Βασισμένο στην αρχαιολογική έρευνα και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project, το ντοκιμαντέρ θα εξερευνήσει επίσης το Δασκαλιό, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά μνημεία του Κυκλαδικού πολιτισμού της πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο.

Ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της COSMOTE TV, σχολίασε σχετικά: «Το ντοκιμαντέρ για την Κέρο σηματοδοτεί την πρώτη μας διεθνή συμπαραγωγή για το COSMOTE HISTORY HD, μετά από πολλά ντοκιμαντέρ και σειρές υψηλού επιπέδου. Ο Όμιλος ΟΤΕ υποστήριξε την έρευνα και το έργο ανασκαφής του Cambridge Keros Project, παρέχοντας κάλυψη δικτύου και τεχνολογικές υποδομές. Τώρα, αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό έργο και τα ευρήματά του θα φτάσουν σε όλο τον πλανήτη, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το National Geographic». 

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος, General Manager Media της The Walt Disney Company Greece, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την COSMOTE TV, σε μια συμπαραγωγή του National Geographic. Η νέα αυτή συνεργασία, ενισχύει το κοινό μας δημιουργικό όραμα, για τη δημιουργία περιεχομένου κορυφαίας ποιότητας».

Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Κέρου, το Δασκαλιό, τη Νάξο, την Αθήνα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020 στο COSMOTE HISTORY HD.