Η Cosmos Business Systems, ως συντονίστρια του έργου i4Sea, υποστήριξε το Copernicus Hackathon 2019 στο οποίο οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 170, αριθμός ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

To Copernicus Hackathon in Athens, διοργανώθηκε από το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Υποστηρίχθηκε επιστημονικά από όλα τα μεγάλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και είχε 15 σημαντικούς χορηγούς μεταξύ των οποίων ήταν το έργο i4Sea. Η πρόκληση για τους συμμετέχοντες ήταν να δημιουργήσουν ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις με τη χρήση δεδομένων γεωσκόπησης.

Η FERON, πρώτη νικήτρια ομάδα, πρότεινε μια λύση-cloud χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα για τον εντοπισμό περιοχών για αναδάσωση και κέρδισε δωδεκάμηνη πρόσβαση στο Copernicus Accelerator, δωρεάν καθοδήγηση από το Corallia και μέλη του si-Cluster, και 2000€ για να επισκεφτεί δρώντες του γαλλικού διαστημικού οικοσυστήματος. 

Η Space4sea, δεύτερη νικήτρια, αντιμετώπισε τις προκλήσεις που τέθηκαν από το i4Sea, θέτοντας ως στόχο την παρακολούθηση και πρόβλεψη των εκπομπών των πλοίων από το διάστημα.

Η Di-BOT, τρίτη νικήτρια, στόχευσε στο συνδυασμό των δεδομένων Copernicus και Twitter για την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Όλες οι νικήτριες ομάδες, βραβευτήκαν και έλαβαν ένα tablet από το έργο i4Sea, όπως και online εκπαίδευση από το Geo University.