Για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον της ιστοσελίδας του κάνει λόγο το πλέον δημοφιλές site microblogging, www.twitter.com, το οποίο αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 6/8/2009, μετά από επίθεση άρνησης πρόσβασης που δεν επέτρεπε την ορθή λειτουργία του.


twitter02Σύμφωνα με το επίσημο blog της εταιρείας, το Twitter δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, κατά την οποία δεν επιτρεπόταν στους χρήστες η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.


«Αυτό το κατά τα άλλα χαρούμενο πρωινό της Πέμπτης, το Twitter αποτελεί στόχο μιας επίθεσης ‘άρνησης πρόσβασης’» δήλωσε ο Μπιζ Στόουν, ένας εκ των ιδρυτών του Twitter. «Επιθέσεις σαν αυτή αποτελούν κακόβουλες προσπάθειες που έχουν ενορχηστρωθεί προκειμένου να διαταράξουν και να καταστήσουν μη διαθέσιμες διάφορες υπηρεσίες» για συγκεκριμένους πελάτες ή χρήστες, πρόσθεσε.


Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίθεση δεν είχε τελειώσει και προσπαθούσε για αρκετή ώρα να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα. Εν τω μεταξύ, προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην λειτουργία του Facebook.