Η Samsung παρουσιάζει τη νέα της σειρά επιτοίχιων κλιματιστικών στην Interclima 2019.

Η ολοκαίνουργια σειρά διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία ψύξης Wind-Free™ της Samsung, η οποία συμπληρώνεται από τις νέες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, Auto Cooling (Αυτόματη Ψύξη) και Motion Detect Sensor (Αισθητήρας Ανίχνευσης Κίνησης). Η Interclima 2019 πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2019 στο Παρίσι (Γαλλίας). Μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο της Samsung στο Hall 2, stand E105.

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2019 – Η Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη μια ολοκαίνουρια σειρά επιτοίχιων κλιματιστικών με σύστημα ψύξης R32, που θα διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία ψύξης Wind-Free™ και νέες έξυπνες λειτουργίες, στην έκθεση Interclima 2019 στο Παρίσι.

Η Interclima, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην Ευρώπη για λύσεις κλιματισμού και θέρμανσης, αποτελεί την ιδανική διοργάνωση για να υπογραμμίσει η Samsung τη δέσμευσή της στην ευρωπαϊκή αγορά και να ανακοινώσει τη νέα σειρά για το 2020, πριν την επίσημη κυκλοφορία της σε διάφορες αγορές σε όλον τον κόσμο.

«Η συμμετοχή της Samsung στην Interclima αποδεικνύει την αέναη αποστολή μας για δημιουργία και διάθεση κλιματικών λύσεων με ξεχωριστή επίδοση στις βασικές αγορές μας», δήλωσε ο Wim Vangeenberghe, Vice President Global HVAC Solution Business στη Samsung Electronics, Co., Ltd. και President στη SEACE. «Η νέα σειρά κλιματιστικών της Samsung για το 2020 συνδυάζει τη διάσημη τεχνολογία μας ψύξης, Wind-Free™, με νέες έξυπνες λειτουργίες ΑΙ που μεγιστοποιούν την άνεση του καταναλωτή, ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για υψηλή ενεργειακή απόδοση». 

Τεχνολογία Ψύξης Wind-FreeTM 

Η Samsung εισήγαγε την πρώτη σειρά επιτοίχιων κλιματιστικών με τεχνολογία Wind-FreeTM στην Ευρώπη το 2017. Τα κλιματιστικά με τεχνολογία Wind-FreeTM  ακολουθούν λειτουργία ψύξης τριών σταδίων. Στο πρώτο στάδιο, η θερμοκρασία χαμηλώνει γρήγορα στη λειτουργία  Fast Cooling (Ταχεία Ψύξη). Στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιείται λειτουργία αφύγρανσης για τη ρύθμιση βέλτιστου επιπέδου υγρασίας. Τέλος, όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, ενεργοποιείται η λειτουργία Wind-Free™ Cooling (Ψύξη Χωρίς Αέρα) για τη διατήρηση αυτών των επιπέδων και την παροχή ιδανικού επιπέδου άνεσης. 

Στη λειτουργία Wind-FreeTM Cooling, ο φρέσκος αέρας διανέμεται ελαφρά και ομοιόμορφα μέσω χιλιάδων μικρο-οπών, δημιουργώντας μια συνθήκη «Still Air»*  (Ακινησία Αέρα), που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν, να εργάζονται και να χαλαρώνουν άνετα, χωρίς ενοχλητικά κρύα ρεύματα.

Έξυπνη Λειτουργία

Η νέα σειρά Wind-FreeTM βελτιστοποιεί, επίσης, τη διαδικασία ψύξης με τη λειτουργία της ΑΙ Auto Cooling**, επιτρέποντας στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους πιο αποτελεσματικά. Η ΑΙ Auto Cooling αναλύει τις συνθήκες του χώρου, τις προτιμώμενες από τον χρήστη θερμοκρασίες και λειτουργίες ψύξης, ακόμα και το εξωτερικό κλίμα για να μεταβεί αυτόματα στην καταλληλότερη ρύθμιση.

Διαθέτει ενσωματωμένο Αισθητήρα Ανίχνευσης Κίνησης (Motion Detect Sensor -MDS)** που παρακολουθεί  τις κινήσεις του χρήστη για να αποφύγει τη σπατάλη ενέργειας. Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει πότε δεν υπάρχουν χρήστες στο δωμάτιο, αλλάζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού, για να αυξήσει ελαφρώς τη θερμοκρασία ή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αδράνειας. 

Ενισχυμένη Ενεργειακή Απόδοση

Η νέα γενιά επιτοίχιων κλιματιστικών Wind-Freeχρησιμοποιεί το νέο συμπιεστή Digital Inverter Boost  της Samsung, που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία μειώνοντας, παράλληλα, την κατανάλωση ενέργειας. Ο νέος συμπιεστής Digital Inverter Boost έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας με αποτελεσματικό τρόπο, για να μη χρειάζεται να αναβοσβήνει επανειλημμένα η μονάδα. Η κορυφαία σειρά Wind-FreeTM  διατίθεται με ενεργειακή ετικέτα A+++ για SEER και SCOP, την υψηλότερη δυνατή ενεργειακή απόδοση στην Ευρώπη.***

Διαθεσιμότητα

Η νέα σειρά επιτοίχιων κλιματιστικών της Samsung με σύστημα ψύξης R32 θα διατίθεται από το πρώτο τρίμηνο του 2020. Με τη νέα σειρά, η Samsung θα ανανεώσει την πλήρη γκάμα επιτοίχιων κλιματιστικών που θα ωφελήσει τους καταναλωτές με τις τεχνολογικές βελτιώσεις και θα διαθέτουν ένα νέο ομοιόμορφο, ορθογώνιο σχήμα και μίνιμαλ σχεδιασμό για να εναρμονίζονται σε κάθε χώρο. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του έτους.

* Ο Οργανισμός ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers) ορίζει ως “Still Air” τα ρεύματα αέρα σε ταχύτητες κάτω των 0.15m/s που δεν έχουν  παρουσία κρύων ρευμάτων.

** Η διαθεσιμότητα των ως άνω περιγραφόμενων λειτουργιών ενδέχεται να βρίσκεται υπό υλοποίηση  

*** Η ταξινόμηση ενέργειας βασίζεται σε έκδοση 9k BTU σύμφωνα με την ετικέτα EU No 626/2011 (Lot 10) 2019, σε μια κλίμακα από το D στο A+++.