Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC ανακοινώνει την 27” (68,6 εκ) AG273QX, τη νεότερη ανταγωνιστική οθόνη από την τρίτη γενιά της σειράς AGON. Πρόκειται για ένα πλήρες πακέτο από κορυφαία πολυπόθητα χαρακτηριστικά για shooter, MOBA, και ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των fans σε επίπεδο ταχύτητας και ποιότητας εικόνας.

Τα διαπιστευτήρια της AG273QX σε gaming χαρακτηριστικά είναι πειστικά: εντυπωσιακός ρυθμός ανανέωσης 165 Hz και χρόνος απόκρισης κινούμενης εικόνας 1 ms (MPRT). Σε αντίθεση με άλλες gaming οθόνες που επικεντρώνονται μόνο στην ταχύτητα, η AG273QX είναι εξοπλισμένη με ένα 27” VA panel σε ανάλυση QHD (1440p) για ακόμα πιο ευκρινείς λεπτομέρειες και πλούσια αντίθεση, AOC Wide Colour Gamut και πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 για ζωντανά, φυσικά χρώματα. Η υποστήριξη AMD FreeSync 2 HDR επιτρέπει την απεικόνιση φυσικών εικόνων χωρίς να αυξάνεται η καθυστέρηση εισόδου και εξαλείφει το σκίσιμο και το τραύλισμα.  

pastedGraphic.png

AOC AG273QX

Με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, η AG273QX αντλεί ένα πλαίσιο περίπου κάθε 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανταγωνιστικούς παίκτες. Σε συνδυασμό με το χρόνο απόκρισης 1 ms (MPRT), οι gamers θα βλέπουν πιο ομαλά animations και θα μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις των αντιπάλων τους πιο εύκολα. 

Το 27” VA panel της AG273QX σε ανάλυση QHD (2560 x 1440) χρησιμοποιεί μια φυσική αναλογία αντίθεσης 3000:1 με βαθιά, μαύρα χρώματα. Την υψηλή ανάλυση και την πλούσια αντίθεση, συμπληρώνει η υποστήριξη VESA DisplayHDR 400, που σημαίνει ότι η οθόνη είναι σε θέση να φτάσει μέγιστη φωτεινότητας έως και 400 nits . Η οθόνη αναπαράγει με ακρίβεια το περιεχόμενο HDR, όπως οι έντονες αναλαμπές και οι εκρήξεις με ποικίλες αποχρώσεις σε έναν σκοτεινό κόσμο παιχνιδιού, βυθίζοντας ολοκληρωτικά τον παίκτη μέσα στο παιχνίδι. Η υποστήριξη AMD FreeSync 2 HDR προσθέτει χαρτογράφηση τόνων HDR χαμηλής καθυστέρησης, Low Framerate Compensation (LFC) και μία εμπειρία παιχνιδιού χωρίς τραύλισμα και σκίσιμο, ακριβώς όπως ο προκάτοχός του. Το επίπεδο, κομψό, τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο VA panel της AG273QX είναι ιδανικό για gamers που προτιμούν κανονικές επίπεδες οθόνες. Οι gamers που επιλέγουν τις κυρτές οθόνες ίσως προτιμήσουν τα κυρτά αδελφάκια της, την AG273QCX ή AG273QCG.

pastedGraphic_1.png

Για να βοηθήσει τους gamers να μεταφέρουν τις οθόνες τους σε LAN parties ή τουρνουά, η AG273QX είναι εξοπλισμένη με μία φορητή λαβή και παρέχει εύκολη συναρμολόγηση με ένα κλικ χωρίς βίδες. Η AG273QX διαθέτει επίσης διπλά αναδιπλούμενα στηρίγματα ακουστικών σε κάθε πλευρά και Light FX RGB φωτισμό με δυνατότητα προσαρμογής στο πίσω μέρος, ενισχύοντας έτσι την εξατομικευμένη αίσθηση.

Οι οπαδοί του first person shooters θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το DialPoint, το δείκτη στόχου της AOC που τοποθετεί ένα crosshair στη μέση της οθόνης εάν δεν υπάρχει ήδη ένα μέσα στο παιχνίδι. Επιπλέον, το Shadow Control της AOC μπορεί να προσαρμοστεί στο μενού OSD για να φωτίσει τις σκοτεινές περιοχές ή να σκουρύνει τις φωτεινές περιοχές, ενώ η λειτουργία Game Colour της AOC καθιστά δυνατή την αυξομείωση του χρωματικού κορεσμού και των επιπέδων γκρίζου χρώματος. Τρεις προ-ρυθμισμένες (FPS, Racing, RTS) και τρεις προσαρμόσιμες από τον χρήστη  λειτουργίες gaming προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες προεπιλογές. Το ενημερωμένο OSD στη σειρά οθονών AGON 3 καθιστά εύκολες τις ρυθμίσεις προσαρμογής, και οι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό G-Menu για περαιτέρω προσαρμογές χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα κουμπιά OSD.

Η οθόνη AOC AGON AG273QX θα είναι διαθέσιμη το Νοέμβριο 2019 σε ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα 509 €.