Το Vodafone Business παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία Vodafone IoT Smart Track, που φέρνει εξοικονόμηση κόστους, εύκολη παρακολούθηση της θέσης του στόλου οχημάτων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών κάθε επιχείρησης.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση τηλεματικής, η οποία στηρίζεται στο Internet of Things και αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από τη θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, Vodafone Innovus. 

Η καινοτομία του Vodafone IoT Smart Track βρίσκεται στην απλή εγκατάσταση της συσκευής στα οχήματα της επιχείρησης, η οποία γίνεται σε μόλις 2 λεπτά από τον ίδιο τον χρήστη της υπηρεσίας, βοηθώντας στην αυτόματη, σε πραγματικό χρόνο και από απόσταση, λήψη χρήσιμων πληροφοριών για τις διαδρομές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας που αποτελεί καινοτομία του Vodafone Smart Track είναι ότι η εγγραφή του πελάτη και η ενεργοποίησή της γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, με ευέλικτη και φιλική προς τον χρήστη διαχείριση, μέσω mobile εφαρμογής. Μάλιστα, χάρη στις δυνατότητες «έξυπνης» δρομολόγησης, το Vodafone Smart Track συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, βελτιώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε επιχείρησης.

Μέσω live tracking, που εξασφαλίζεται από την Plug n’ Play OBD συσκευή, ο χρήστης της υπηρεσίας Vodafone Smart Track αποκτά εύκολα και γρήγορα τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του οχήματος και του απόλυτου ελέγχου στις παραλαβές και τις παραδόσεις της εταιρείας, καθιστώντας έτσι αποτελεσματικότερη την εξυπηρέτηση των πελατών της επιχείρησης. 

Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία “Driver Safety” θωρακίζεται η ασφάλεια των εμπορευμάτων και των οδηγών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχημάτων. Επίσης, η ολοκληρωμένη αυτή λύση διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα global sim, προσφέροντας μέγιστη κάλυψη παντού. Η νέα υπηρεσία Vodafone Smart Track προσφέρει μέγιστη ασφάλεια μέσω της λήψης ειδοποιήσεων, στην περίπτωση που κάποιο όχημα της επιχείρησης βρεθεί εκτός ή εντός μιας προκαθορισμένης από τον χρήστη περιοχής, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση κόστους τους, χάρη στην «έξυπνη» δρομολόγηση. 

Με αφορμή την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας Vodafone Smart Track, η γενική διευθύντρια του Vodafone Business, κυρία Κάτια Σταθάκη δήλωσε: «Στοχεύοντας σε μία ψηφιακή κοινωνία, ο όμιλος Vodafone προσφέρει προηγμένες και διασυνδεδεμένες υπηρεσίες τηλεματικής σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με στόχο να συνεισφέρει μέσα από τις τεχνολογίες του σε πιο αποτελεσματικές, ασφαλείς και ”έξυπνες” μεταφορές για όλους. Μέσα από το Internet of Things και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που αυτό φέρνει, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους, παρέχοντας παράλληλα, σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που το αξιοποιούν».