Η Samsung Electronics Co. Ltd ανακοίνωσε σήμερα μια τολμηρή, εξωπραγματική αποστολή. Ένα Galaxy S10 5G θα ταξιδέψει στην στρατόσφαιρα για να δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να στείλουν το πρόσωπό τους στο διάστημα.


Για πέντε δεκαετίες, η Samsung έχει προσφέρει στους καταναλωτές τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία οθόνης: από τις Κυρτές Τηλεοράσεις μέχρι την οθόνη με κυρτότητα στις άκρες και τα αναδιπλούμενα smartphones. Τώρα, σε συνεργασία με την αεροδιαστημική εταιρεία Flightline Films, η Samsung αποστέλλει την τεχνολογία της στο διάστημα, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να βγάλουν τη δική τους SpaceSelfie σε οθόνη Samsung.

Μέσω της SpaceSelfie, η Samsung επιδεικνύει το πρωτοποριακό της πνεύμα και θέτει νέα πρότυπα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας κινητών συσκευών. Για περισσότερες από 200 ώρες στα όρια της ατμόσφαιρας της Γης, το S10 5G θα αναδείξει τη δύναμη των καινοτομιών της Samsung και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συνεχίζει να σχεδιάζει προϊόντα που πραγματοποιούν ό,τι μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο. 

«Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στις οθόνες της Samsung και για να το γιορτάσουμε αποφασίσαμε να πάμε τις selfies σε νέο επίπεδο και να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν τα πρόσωπά τους στο διάστημα», δήλωσε ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer στη Samsung Ευρώπης. «Συνεχώς ωθούμε τα όρια του εφικτού και με τη SpaceSelfie θα δείξουμε ότι απίστευτα πράγματα συμβαίνουν όταν κάποιος χρησιμοποιεί τεχνολογία της Samsung, ακόμα και από το διάστημα». 

Πώς πραγματοποιείται η αποστολή SpaceSelfie της Samsung

Ένα αερόστατο υψηλής πίεσης μεγάλου υψόμετρου, με μέγεθος όσο μισό γήπεδο μπάσκετ (10,5μ.Χ18μ) θα απογειωθεί από μια ειδική πλατφόρμα στη Νότια Ντακότα των Η.Π.Α., μεταφέροντας ένα S10 5G, μέσα σε μια ειδική κατασκευή, φτάνοντας στα 64.900 πόδια. 

Η κατασκευή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη την κυρτότητα της Γης και το ανακλαστικό φως του ήλιου, του οποίου η ενέργεια τροφοδοτεί την κατασκευή και το S10 5G. 

Πίσω στη Γη, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια φωτογραφία του προσώπου τους στο διάστημα, βγάζοντας μια selfie με το smartphone τους και ανεβάζοντάς την στο Κέντρο Ελέγχου της Samsung στο https://samsung-spaceselfie.com/gr/el/ .

Δύο εξειδικευμένες εφαρμογές αναπτύχθηκαν για την υλοποίηση του SpaceSelfie. Η πρώτη είναι μια εφαρμογή ελέγχου που δημιουργήθηκε για την αποστολή και λήψη selfies μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και της ειδικής κατασκευής. Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για το S10 5G, ώστε να επικοινωνεί με την κάμερα στην κατασκευή και να δίνει εντολή για να τραβήξει φωτογραφία της selfie που εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής. Στη συνέχεια, η εφαρμογή του S10 δίνει εντολή στην πρώτη εφαρμογή να στείλει τη φωτογραφία πίσω στη Γη και από εκεί αποστέλλεται απευθείας στον καταναλωτή.

Προετοιμάζοντας το S10 5G για ταξίδι στο διάστημα

Με το S10 5G, η Samsung έχει δημιουργήσει ένα smartphone τόσο ανθεκτικό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις εχθρικές συνθήκες και στην πίεση που επικρατεί στο διάστημα, χωρίς επιπλέον μόνωση ή περίβλημα.  

Το S10 5G υπεβλήθη σε αυστηρές δοκιμές πριν την εκτόξευση και μπόρεσε να αντέξει θερμοκρασία μέχρι -65°C. Η 6.7 ιντσών Dynamic AMOLED οθόνη του S10 5G απέδειξε, επίσης, την ικανότητά της να αποδώσει αποτελεσματικά σε σκληρές συνθήκες, αποφεύγοντας επιτυχώς οποιαδήποτε συμπύκνωση ή ρωγμές σε υψόμετρα διπλάσια του Όρους Έβερεστ.

Από τη δυνατότητα διαμοιρασμού ενέργειας (PowerShare) μέχρι την ενίσχυση της απόδοσης με τεχνολογία ΑΙ και Ευφυές Wi-Fi (Intelligent Wi-Fi), το S10 5G είναι μία από τις πιο ευφυείς, αποτελεσματικές και ανθεκτικές συσκευές της Samsung, από μέσα προς τα έξω.

Μέχρι σήμερα, μόνο οι αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να βγάλουν μια selfie στο διάστημα. Τώρα, με τη Samsung, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πρόσωπό τους στο διάστημα. 

Όλοι μπορούν να υποβάλλουν τις selfies τους μέσω του Κέντρου Ελέγχου. Επισκεφθείτε το https://samsung-spaceselfie.com/gr/el/ για επιπλέον πληροφορίες