Ένα… χορταστικό UHD 4K HDR monitor με επαγγελματικές αρετές αλλά και έντονες gaming τάσεις έρχεται με την εγγύηση αξιοπιστίας της LG.

Με τον αριθμό των HDR πηγών περιεχομένου να αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα (με εναλλακτικές που ξεκινούν από το Netflix και τα Ultra-HD BluRay, μέχρι την πλειονότητα των σύγχρονων games), η ανάγκη για ένα monitor που διακρίνεται στον συγκεκριμένο τομέα αποκτά ουσιαστική διάσταση. Το περιεχόμενο HDR (High Dynamic Range) αξιοποιεί την ομώνυμη τεχνολογία προκειμένου να αποδώσει με μεγαλύτερο ρεαλισμό ένα μεγάλο εύρος φωτεινότητας σε κάθε σκηνή. Ο συνδυασμός της διευρυμένης χρωματικής γκάμας, των έντονων διαφορών μεταξύ μέγιστης και ελάχιστης φωτεινότητας και των υψηλών επιπέδων απόδοσης μαύρου και λευκού, οδηγεί σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, όπου τα πλάνα που διαθέτουν ταυτόχρονα πολύ σκοτεινές και πολύ φωτεινές περιοχές, δεν υστερούν σε λεπτομέρεια.

Αφήνοντας την θεωρία και περνώντας στην πράξη, η 27 ιντσών οθόνη 27UL850-W υποστηρίζει το πρότυπο VESA DisplayHDR 400 με ευρύ φάσμα φωτεινότητας και αντίθεσης, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα της HDR ποιότητας εικόνας. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αλγόριθμο που βελτιώνει τη χαρτογράφηση των αποχρώσεων και τη φωτεινότητα του περιεχομένου SDR, το ευμεγέθες monitor της LG κατορθώνει να μετατρέψει ακόμα και τυπικό περιεχόμενο σε βίντεο με ποιότητα που εφάμιλλη του HDR προτύπου.

Αξιοσημείωτη είναι και η χρωματική ακρίβεια με κάλυψη του 99% του χρωματικού φάσματος sRGB. Αν προορίζετε την οθόνη για επαγγελματική χρήση, θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο το λογισμικό True Color Pro, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα βελτιστοποίησης της χρωματικής απόδοσης. Ειδικά στην περίπτωση που το περιεχόμενο που προβάλει το monitor σας (π.χ. ένα game, μια ταινία ή μια παρουσίαση) συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσοτέρων του ενός, η χρήση IPS panel χαρίζει το πλεονέκτημα μιας ευρύτατης γωνίας θέασης (178ο). Ταυτόχρονα, το πλαίσιο και στις τρεις πλευρές είναι ιδιαιτέρως λεπτό, γεγονός που επιτρέπει τη διάταξη πολλαπλών monitors

Με χρόνο απόκρισης στα 5ms, υποστήριξη τεχνολογίας Radeon FreeSync και εξειδικευμένα προφίλ λειτουργίας ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού (πχ FPS ή RTS), η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς του χώρου. Αν και κάθε φανατικός gamer συνήθως έχει και το αγαπημένο του σετ ακουστικών, η τεχνολογία MAXXAUDIO υπόσχεται αξιόλογη ποιότητα και ένταση ήχου από τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία στην κάτω πλευρά της οθόνης.

Η θύρα USB TypeC  μπορεί να επιτρέψει τη σύνδεση με MacBook μέσω ενός και μοναδικού καλωδίου, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα να μεταφέρει 4K εικόνα, αλλά και να φορτίσει το laptop (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) με ισχύ έως 60W.

Το LG 27UL850-W monitor διαθέτει εργονομική βάση στήριξης, με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, κλίσης και περιστροφής έως 900. Τέλος, τα HDR UHD 4K monitors όπως και όλα τα monitors της LG, υποστηρίζονται με 3 χρόνια συνολική εγγύηση και 3 χρόνια εγγύηση «0 Pixel».


Χαρακτηριστικά

  • Διαγώνιος: 27″
  • Panel: IPS HDR
  • Ανάλυση: 3840×2160 pixels
  • Χρόνος απόκρισης: 5 ms
  • Λόγος αντίθεσης: 1000:1
  • Ρυθμός ανανέωσης: 60Hz
  • Γωνία θέασης: 178°/178°
  • Συνδεσιμότητα: 2xHDMI, Display Port, 2xUSB 3.0, 1xUSB-C
  • Βάση στήριξης: Ρυθμιζόμενη  (ύψος/περιστροφή/κλίση)
  • Extras: Ενσωματωμένα ηχεία 5W, Radeon FreeSync
  • Διαστάσεις: 61,31×55,95×23,42 εκατοστά
  • Βάρος: 6.1 κιλά
  • Εγγύηση: 3 έτη «0 Pixel» On Site