Η Epson, ανακοινώνει ότι βραβεύτηκε για ακόμη μια φορά, για τις καινοτόμες τεχνολογίες της στα Good Design Awards 2019. Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχώρισαν για το σχεδιασμό τους ήταν πέντε εκτυπωτές, τέσσερις βιντεοπροβολείς και ένα ρολόι.

Τα βραβεία Good Design παρουσιάζονται ετησίως και βραβεύουν προϊόντα που μέσα από τον σχεδιασμό τους προωθούν την ποιότητα και εμπλουτίζουν την καθημερινή ζωή, προσφέροντας λύσεις.

Τα προϊόντα της Epson που αναγνωρίστηκαν ως τα νικητήρια από τα βραβεία Good Design Awards 2019 είναι τα εξής:

Εκτυπωτής Inkjet: EW-M752T / EP-M552T
Έγχρωμος εκτυπωτής: PX-S270T / PX-M270T / PX-M270FT
Εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους: SC-T5450M
Εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους: SC-F550
Εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους: SC-P7550 / SC-P9550
Προβολέας: EB-W50
Προβολέας: EF-100W / EF-100B / EF-100WATV / EF-100BATV
Προβολέας: EH-LS500W / EH-LS500B
Προβολέας – EB-L1070U / EB-L1075U / EB-L1050U
Orient Ρολόι καταδύσεων: RK-AU0301B / RK-AU0302L / RK-AU0303B / RK-AU0305B
Πιο συγκεκριμένα, από τα βραβευμένα προϊόντα, αυτά που ξεχώρισαν για την τεχνολογία τους και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, αλλά και αυτά που εντυπωσίασαν τους κριτές, κάνοντάς τους να προβούν σε ένα ιδιαίτερο σχολιασμό ήταν:

Εκτύπωση Inkjet: EW-M752T / EP-M552T

Ορισμένοι πελάτες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα μελανιού στους μεγάλους EcoTank, ενώ άλλοι ήθελαν ένα προϊόν που να κοστίζει λιγότερο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι διαθέτει λιγότερο μελάνι. Ο νέος, λοιπόν, αυτός μηχανισμός διαθέτει μια μικρή δεξαμενή μελανιού που είναι ενσωματωμένη στις κεφαλές εκτύπωσης, επιτρέποντάς σας να εκτυπώνετε ποικιλία περιεχομένων χωρίς να ανησυχείτε για το μελάνι. Με αυτό το νέο σχεδιασμό, το μελάνι μπορεί ακόμα να εγχυθεί εύκολα χωρίς να ανασηκωθεί η δεξαμενή.

Τα σχόλια των κριτών για την τεχνολογία αυτή επικεντρώθηκαν στο ότι, εστιάζοντας στην καθημερινή διαδικασία εκτύπωσης, ο συγκεκριμένος εκτυπωτής inkjet απευθύνεται σε καταναλωτές που επιθυμούν εξοικονόμηση και ευκολία στη χρήση, διευρύνοντας το φάσμα των δυνατοτήτων στις οικιακές λύσεις εκτύπωσης και προσφέροντας ποικιλία καινοτομιών και λύσεων. Για παράδειγμα, διαθέτει νέα δομή με ενσωματωμένη μικρή δεξαμενή και κεφαλή εκτύπωσης, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών για χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Βιντεοπροβολέας: EF-100W / EF-100B / EF-100WATV / EF-100BATV

Αυτός ο μικρός βιντεοπροβολέας laser μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αποτελεί μια all-in-one λύση, καθώς με ενσωματωμένα ηχεία και τερματικό ροής, το προϊόν αυτό σάς διευκολύνει να δημιουργήσετε μια ρεαλιστική εμπειρία θέασης. Το στρογγυλό του σχήμα, με δερμάτινη υφή και μεταλλικό φινίρισμα, θα ταιριάζει απόλυτα με οποιαδήποτε διακόσμηση έχετε στο σπίτι σας.

Σύμφωνα με τους κριτές, αυτές οι λύσεις οπτικής απεικόνισης προσφέρουν συναρπαστική εμπειρία θέασης και ευκολία φορητότητας για τους χρήστες. Οι σχεδιαστές εστίασαν στην κατασκευή, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να συνδεθούν, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός εναρμονίζεται με το περιβάλλον του χρήστη, περιλαμβάνοντας στοιχεία που διευκολύνουν στην φορητότητα. Τους εντυπωσίασαν στοιχεία, όπως πληροφορίες πλήρους αξιοποίησης, γρήγορο εγχειρίδιο, οδηγός εκκίνησης και έξυπνο τηλεχειριστήριο, που διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

ORIENT Ρολόι Divers: RK-AU0301B / RK-AU0302L / RK-AU0303B / RK-AU0305B

Το ρολόι προσφέρει ξεκάθαρη αναγνωσιμότητα, ενσωματώνοντας την πληκτρολόγηση μέσα στο περίβλημα, ενώ χρησιμοποιεί μια νέα δομή απορρόφησης κραδασμών, που προσφέρει ιδιαίτερη εμφάνιση. Ο σχεδιασμός εξασφαλίζει αρκετό χώρο για τη σήμανση 12 ωρών, διαθέτοντας ένα φωτεινό δείκτη μεγάλου μεγέθους. Αυτά τα χαρακτηριστικά σάς επιτρέπουν να ξεχωρίζετε γρήγορα τον κατακόρυφο άξονα σε διάφορες θέσεις κατάδυσης.

Όπως δήλωσαν οι κριτές, το ρολόι αυτό συνδυάζει τη λειτουργικότητα με μια νέα αισθητική. Ενώ διατηρεί το κλασικό στυλ ενός ρολογιού καταδύσεων, διαθέτει μια μεγάλη θήκη με ένα μίνιμαλ σχεδιασμό που του δίνει μια φρέσκια αίσθηση. Επίσης, το ρολόι αυτό διαθέτει πλήρη αντίσταση σε χτυπήματα, γεγονός σύνηθες για ένα ρολόι καταδύσεων, αλλά όχι σε αυτή την ασυναγώνιστη τιμή. Η σχεδίαση αντικατοπτρίζει την τεχνογνωσία του ωρολογοποιού σε μηχανικά ρολόγια με τρόπο που του δίνει μια προσωπική, οικεία αίσθηση.

Good Design Awards: https://www.g-mark.org/

Τα Good Design Awards ιδρύθηκαν το 1957 ως το σύστημα επιλογής καλών σχεδιασμών (ή το σύστημα σήμανσης G). Σήμερα, είναι ο κορυφαίος θεσμός αξιολόγησης καινοτόμου σχεδιασμού προϊόντων της Ιαπωνίας και έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών από εταιρείες και ομάδες από όλο τον κόσμο. Τα βραβεία παρουσιάζονται ετησίως ως ένας τρόπος για την προώθηση της βελτίωσης της καθημερινότητας του χρήστη και τη χρήση του σχεδιασμού για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Το σύμβολο του βραβείου, το σήμα G, αναγνωρίζεται ευρέως ως σύμβολο της τελειότητας στο σχεδιασμό.