Νέες δυνατότητες διαχείρισης κεφαλαίων, ανανεώση συνεργασίας με την Alpha Bank και επέκταση στην Ισπανία.

Finvent logoΜε ανανέωση της συνεργασίας με την Alpha Bank και επέκταση της δραστηριότητας της (Δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην Ισπανία), συνέχισε να δραστηριοποιείται η FINVENT SA, εταιρεία του ομίλου Finvent Group of Companies. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2001, προσφέρει διεθνώς αναγνωρισμένες εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού για τη διαχείριση κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων και κινδύνων σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Νότια και Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Εκτός από υψηλή τεχνογνωσία, η FINVENT παρέχει επίσης πλήρες εύρος υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών της, με πιστοποιημένους συμβούλους και με μεγάλη και επιτυχή εμπειρία στην υλοποίηση έργων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής.

Στην πελατειακή βάση της FINVENT ανήκουν ήδη περισσότεροι από 60 οργανισμοί σε 14 χώρες, καθώς και 2 από τις 3 μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων στα Βαλκάνια. Επιπλέον, 75% των ελληνικών εταιρειών αμοιβαίων κεφαλαίων χρησιμοποιούν τις λύσεις της, ενώ πάνω από 35 δις. ευρώ σε Κεφάλαια Υπό Διαχείριση διαχειρίζονται από το λογισμικό της FINVENT.

Στο πλαίσιο της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας, η FINVENT αποφάσισε να διευρύνει την παρουσία της και εκτός των ελληνικών συνόρων, ιδρύοντας θυγατρική εταιρία στην Ισπανία, όπου ήδη κατέχει μια σημαντική θέση στην τοπική αγορά με άνω των 16 εγκατεστημένων πελατών, μεταξύ αυτών την UBS Wealth Management και την Banco Popular. Για το τοπικό γραφείο ήδη υλοποιούνται οι πρώτες προσλήψεις έμπειρων στελεχών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τις ισπανικής αγοράς. Στόχος της FINVENT είναι να αποτελέσει τον κύριο πάροχο λογισμικών λύσεων, υπηρεσιών και τεχνογνωσίας στην Ιβηρική χερσόνησο στο χώρο της διαχείρισης ιδιωτικών χαρτοφυλακίων και κεφαλαίων, όπως επίσης και των κινδύνων διαχείρισης.

Ανανέωση της συνεργασίας με την ALPHA BANK

Επιπρόσθετα, η FINVENT ανακοίνωσε ότι η ALPHA BANK, πελάτης της τα τελευταία 7 έτη στους χώρους των Asset Management και Private Banking, ανανέωσε την συνεργασία της με την εταιρεία καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στις λύσεις που αυτή προσφέρει. Ειδικότερα, η ALPHA BANK επέλεξε τη νέα λύση APX της FINVENT. Με την εξέλιξη αυτή, στην ουσία η πλατφόρμα της FINVENT στηρίζει το κεντρικό σύστημα διαχείρισης:

· Όλων των ιδιωτών πελατών της ALPHA ΒΑΝΚ (Private Banking)

· 30 αμοιβαίων κεφαλαίων με €7 δις. κεφάλαια υπό διαχείριση (Asset Management/AEDAK)

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι η πλατφόρμα της FINVENT θα αξιοποιείται και από 30 υποκαταστήματα της ALPHA BANK ανά την Ελλάδα για την επιτόπου εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας.

Η λύση APX που προσφέρει η FINVENT εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ALPHA BANK που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

· Μείωση λειτουργικού κόστους σε ετήσια βάση

· Αύξηση απόδοσης τοποθετημένων επενδύσεών στον τομέα του private banking και των αμοιβαίων κεφαλαίων

· Συμμόρφωση προς την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, μεταξύ αυτών και την MiFID

· Στεγανότητα και ακρίβεια στη διαχείριση συναλλαγών και στη διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων

· Βελτίωση πελατειακών σχέσεων και αποστολή ενοποιημένων αναφορών απόδοσης χαρτοφυλακίων βάσει διεθνών προτύπων AIMR.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]