Πήραμε στα χέρια μας την ιδιαίτερη «Flame Red» απόχρωση της νέας ναυαρχίδας της Xiaomi και ο… έρωτας ήταν αναπόφευκτος, ενώ έπειτα από μια πιο ενδελεχή ματιά, ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε διάθεση για μακροχρόνια σχέση!

Διανύουμε μια εποχή που οι τιμές των flagship κινητών έχουν ξεπεράσει τα 1.000€, γεγονός που δεν χαροποιεί σε καμία περίπτωση τους λάτρεις της τεχνολογίας που έχουν ένα λογικό budget στη διάθεσή τους. Αυτή τη μερίδα καταναλωτών δείχνει να σκέφτηκε η Xiaomi με το νέο της λανσάρισμα, εμπνέοντας ένα χαμόγελο ευτυχίας στα πρόσωπα όσων θέλουν να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, δίχως να δαπανήσουν… τρεις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου. Το Mi 9T Pro έρχεται στη μισή τιμή σε σύγκριση με τις «ναυαρχίδες» άλλων εταιρειών, κουβαλώντας στις πλάτες του εμφανείς μα και αθέατες καινοτομίες…

Οι πρώτες εντυπώσεις

Αν και το μαύρο ίσως να αποτελούσε την πρώτη μας επιλογή σε οποιοδήποτε άλλο smartphone, η «Flame Red» έκδοση του Mi 9T Pro είναι αναντίρρητα επιβλητική. Με ένα πολύ ξεχωριστό φινίρισμα στην πλάτη, η συσκευή αξιοποιεί με έναν μοναδικό τρόπο τις αντανακλάσεις του φωτός. Οικίες καμπύλες και το προστατευτικό Corning Gorilla Glass 5 περιβάλλουν μια φωτεινότατη 6.39 ιντσών Super AMOLED οθόνη, δίχως το παραμικρό notch. Οι αναλογίες 19.5:9 δεν θα σας προβληματίσουν στη χρήση με το ένα χέρι. Μοναδικός μας ενδοιασμός τα 8,8 χιλιοστά του πάχους που ίσως είναι πολλά για premium smartphone στην εποχή μας, αν και στον αντίποδα κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν πως εμπνέουν κατασκευαστική στιβαρότητα.

Selfie κάμερα σε ρόλο σταρ

Οσο εξελιγμένη κι αν είναι η 48MP AI τριπλή κύρια κάμερα του Mi 9T Pro, δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε την αναφορά μας από την 20MP pop-up selfie κάμερα της πρόσοψης. Αυτή είναι άλλωστε που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα των γύρω σας με το που θα αποπειραθείτε να βγάλετε μια selfie. Ο μηχανισμός που την ανασύρει από το εσωτερικό της συσκευής, ο συνοδευτικός ήχος δικής σας επιλογής και ο LED φωτισμός γύρω από τον φακό της, μετατρέπουν κάθε της εμφάνιση σε… κοινωνικό γεγονός που θα συζητηθεί! Για τους απρόσεκτους έχει προβλεφθεί ανίχνευση πτώσης και προστασία έκτακτης ανάγκης με άμεση απόσυρση της κάμερας. Για τους επιφυλακτικούς που ανησυχούν για την αξιοπιστία του pop-up μηχανισμού, η Xiaomi έχει δοκιμάσει 300.000 pop-ups δίχως κανένα πρόβλημα. Για τους ωραιοπαθείς, τι άλλο; AI beautification που βοηθά σε αδυνάτισμα, μάτια, μύτη, επιδερμίδα, φρύδια και βλεφαρίδες! Ειδική μνεία αξίζουν τα bokeh.

Τα 48MP είναι μόνο η αρχή

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον ενθουσιασμό που προκαλεί ένας αισθητήρας στα 48MP, ειδικά όταν είναι κατασκευασμένος από την εξπέρ του είδους, Sony. Οι εντυπώσεις γίνονται ακόμα πιο θετικές όταν προσθέσετε μια 8MP κάμερα με τηλεφακό για 2x οπτικό zoom (10x υβριδικό) και μια 13MP κάμερα για υπερευρυγώνιες λήψεις γωνίας 124,8 μοιρών, laser autofocus και Dual-LED flash. Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σας μετατρέπουν σε επαγγελματία φωτογράφο σε χρόνο μηδέν και η αξιοποίηση των εκτεταμένων επιλογών beautification θα κάνουν το έτερό σας ήμισυ να σας ευγνωμονεί για τις λήψεις σας! Ο αισθητήρας των 48MP μπορεί είτε να δημιουργήσει φωτογραφίες 8000×6000 pixels, είτε να συνδυάσει την οπτική πληροφορία κάθε τεσσάρων pixels σε ένα, δημιουργώντας έτσι μια φωτογραφία 12MP που είναι ωστόσο ικανή να αποτυπώσει με ευκρίνεια σκηνές όπου ο φωτισμός είναι ελάχιστος. Στον τομέα του βίντεο σταχυολογήσαμε δυο highlights ενδεικτικά των «άγριων» διαθέσεων της τριπλής κύριας κάμερας: 4K ανάλυση στα 60fps και slow motion με 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε Full HD ανάλυση!

Με… καρδιά πρωταθλητή

Οποιαδήποτε συσκευή με chipset το πανίσχυρο Snapdragon 855 της Qualcomm δεν μπορεί να αφήσει κανέναν λάτρη της τεχνολογίας ασυγκίνητο. Οι οκτώ αναβαθμισμένοι πυρήνες Kryo 485 προσφέρουν ασυναγώνιστες ταχύτητες, με τον «ηγέτη» τους να αγγίζει τα 2.84GHz. Τα 6GB της RAM μπορεί να μην είναι τα περισσότερα που έχουμε δει σε flagship, σίγουρα όμως επαρκούν για την άμεση απόκριση της συσκευής και το βαρύ multitasking με αρκετές απαιτητικές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, δεν αρκεί μόνο το hardware αιχμής, απαιτείται και η έξυπνη διαχείρισή του. Για το λόγο αυτό τη σκυτάλη παίρνουν εφαρμογές εξελιγμένης βελτιστοποίησης, όπως το Mi Turbo, το οποίο διατηρεί το σύστημά σας στην ίδια… φόρμα με την πρώτη του μέρα, ακόμα και 18 μήνες μετά.

Pro και στο gaming

Χάρη σε έναν ειδικό σχεδιασμό ψύξης που χρησιμοποιεί 8 στρώματα γραφίτη, εξασφαλίζεται απαγωγή θερμότητας έως και 650% αποτελεσματικότερα! Ο συνδυασμός του gel μεταφοράς θερμότητας, του γραφίτη και του χαλκού επιτρέπουν στους πυρήνες της CPU να παραμένουν ψυχρότεροι κατά 8°C σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς σχεδιασμούς απαγωγής θερμότητας για smartphones, επιτρέποντας gaming εμπειρίες στα όρια, χωρίς να «ψήνεται» η συσκευή. Κάθε απαιτητικός gamer θα ενθουσιαστεί με την Adreno 640 GPU, η οποία προσφέρει 20% αυξημένες επιδόσεις με 20% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τον προκάτοχό της. Ταυτόχρονα, η απόκριση της οθόνης αφής έχει βελτιστοποιηθεί, ενώ το Game Turbo 2.0 mode θέτει την πλειονότητα των πόρων του συστήματος στην πλήρη διάθεση του παιχνιδιού που θα εκκινήσετε. Επιπρόσθετα εργαλεία, όπως το visual enhancement, σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την gaming εμπειρία στα δικά σας γούστα.

Ο αθέατος εργάτης

Για να εκμεταλλευτείτε τις αναρίθμητες λειτουργίες που σας προσφέρει το hardware του Mi 9T Pro χρειάζεστε ενέργεια, την οποία σίγουρα δεν είστε διαθετειμένοι να αντλείτε συνεχώς από την πρίζα! Η μπαταρία 4000mAh σας γλιτώνει από το συγκεκριμένο άγχος, καθώς ακόμα και όταν χρειαστεί να την φορτίσετε, αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο (58% σε μόλις 30 λεπτά) χάρη στην υποστήριξη ταχείας φόρτισης 27W (Quick Charge 4+). Στη συσκευασία δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος φορτιστής, αλλά και αυτός των 18W παραμένει βέβαια μια αξιόλογη λύση.


Mας άρεσε

  • Εκπληκτικές επιδόσεις από τον Snapdragon 855
  • Η 20MP pop-up selfie cam δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα
  • Εξαιρετική τριπλή κύρια κάμερα με AI

Δεν μας άρεσε

  • Μη επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος
  • Δεν διαθέτει πιστοποιημένες αντοχές σε νερό/σκόνη
  • Το πάχος είναι η μοναδική παραφωνία στο αξιοθαύμαστο design του

SPECS

  • Οθόνη: 6.39 ιντσών Super AMOLED οθόνη με Corning Gorilla Glass 5, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων, HDR • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 855 (7 nm) με 1xKryo 485@2.84GHz, 3xKryo 485@2.42GHz και 4xKryo 485@1.80 GHz, GPU Adreno 640 • Μνήμη: 6GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB UFS 2.1 • Κάμερα: τριπλή κάμερα 48MP ευρυγώνιος 79.4°, f/1.75 + 13MP υπερευρυγώνιος 124.8°, f/2.4 + 8MP τηλεφακός με 2x οπτικό zoom, laser focus, 4K video 2160@60fps, slow motion 1080p@960fps και pop-up selfie camera 20MP με f/2.2, HDR, video 1080p@30fps  • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual band (5GHz+2.4GHz), MU-MIMO, Bluetooth 5.0, NFC • Extras: GPS (dual band)/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, USB 2.0 Type-C, 3.5mm είσοδος ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη  • Δίκτυο:  4G+  • Μπαταρία: 4.000mAh (με QC4+ ταχεία φόρτιση 27W – φορτιστής 18W στη συσκευασία) • Λειτουργικό: Android 9.0 Pie • Διαστάσεις: 156,7×74,3×8,8 χιλ. • Βάρος: 191 γρ.