Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη διάθεση νέας καινοτομίας software στην κορυφαία σειρά solid state drive (SSD) PCIe Gen4, ανεβάζοντας τον πήχη στην απόδοση SSD.


«Συνδυάζουμε πρωτοποριακές ταχύτητες και ικανότητες με επαναστατικές λύσεις software, καθώς επιταχύνουμε την επέκταση στην premium αγορά SSD», δήλωσε ο Kye Hyun Kyung, Executive Vice President του Memory Solution Product & Development στη Samsung Electronics. «Σχεδιάζουμε να εισάγουμε πρόσθετη καινοτομία σε μια αγορά που οδηγείται ήδη από την πιο εξελιγμένη τεχνολογία μας στο V-NAND (έκτης γενιάς), για να συμβάλλουμε στην αύξηση της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής».

3 καινοτομίες software δημιουργούν νέο μοντέλο SSD ύψιστης ταχύτητας

Οι τρεις καινοτομίες software περιλαμβάνουν τεχνολογία fail-in-place (FIP) που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής στους SSD, τεχνολογία εικονοποίησης που παρέχει ανεξάρτητους, ψηφιακούς χώρους εργασίας για πολλαπλούς χρήστες, και τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης V-NAND που αξιοποιεί μεγάλα δεδομένα για να πιστοποιήσει με ακρίβεια την εγκυρότητα δεδομένων, ακόμα και όταν λειτουργεί σε υψηλή ταχύτητα.

Η FIP τεχνολογία της Samsung σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στα 60 χρόνια της κατηγορίας, εξασφαλίζοντας ότι οι μονάδες SSD διατηρούν την κανονική τους λειτουργία ακόμη και όταν εμφανίζονται σφάλματα σε επίπεδο chip, όντας έτσι οι πρώτοι στη βιομηχανία με απεριόριστη διάρκεια ζωής. Στο παρελθόν, η αστοχία ενός μόνο chip -εκ των εκατοντάδων NAND- οδηγούσε στην αναγκαστική αντικατάσταση ολόκληρου του SSD, προκαλώντας διακοπή λειτουργίας του συστήματος και πρόσθετο κόστος αντικατάστασης του δίσκου. Οι SSD που ενσωματώνουν το FIP software της Samsung μπορούν να ανιχνεύσουν ένα ελαττωματικό chip, να εντοπίσουν τυχόν βλάβη στα δεδομένα και, στη συνέχεια, να μεταφέρουν τα δεδομένα σε υγιή chip. Για παράδειγμα, εάν εντοπιστεί σφάλμα σε οποιοδήποτε από τα 512 NAND chip μέσα σε έναν SSD 30.72TB, το FIP software θα ενεργοποιήσει αυτόματα τους αλγόριθμους αντιμετώπισης σφαλμάτων και θα διατηρήσει την υψηλή, σταθερή απόδοση της μονάδας.

Η τεχνολογία εικονοποίησης SSD τηςSamsung επιτρέπει σε μια μονάδα SSD να υποδιαιρείται σε μέχρι και 64 μικρότερες SSD, διασφαλίζοντας ανεξάρτητους, ψηφιακούς χώρους εργασίας για πολλαπλούς χρήστες. Οι πάροχοι υπηρεσιών cloud μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το software για να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, με τον ίδιο αριθμό πόρων, για βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. Επίσης, η τεχνολογία εικονοποίησης επιτρέπει στους SSD να διεκπεραιώσουν κάποιες από τις εικονικοποιημένες εργασίες που εκτελούνται συνήθως από τις CPU των servers, όπως η Single-Root I/O Virtualization (SR-IOV). Συνεπώς, απαιτούνται λιγότερες CPU για servers και SSD και εξασφαλίζεται βελτιωμένη συνολική απόδοση.

Η τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης V-NAND της εταιρείας βοηθά στην ακριβή πρόβλεψη και επαλήθευση των κυτταρικών χαρακτηριστικών, καθώς και στην ανίχνευση τυχόν παραλλαγών μεταξύ των μοτίβων των κυκλωμάτων μέσω αναλύσεων μεγάλων δεδομένων. Αυτό εξασφαλίζει κορυφαία αξιοπιστία των δεδομένων, καθώς οι αυξανόμενες ταχύτητες των SSD αποτελούν πρόκληση για την ανάγνωση και επαλήθευση δεδομένων μέσω εξαιρετικά γρήγορων παλμών ηλεκτρικής τάσης. Ένας SSD που ενσωματώνει 4bit NAND 100 επιπέδων, στον οποίο απαιτείται έλεγχος κυττάρων μεγαλύτερης ακρίβειας από έναν με 3bit NAND, είναι σε θέση να παράγει τα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων, χωρητικότητας και αξιοπιστίας που απαιτούνται από τους servers και τα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων με software μηχανικής εκμάθησης.

ΟιNVMe SSD με τις υψηλότερες αποδόσεις σήμερα – Samsung PM1733 & PM1735

Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των σειρών SSD PM1733 and PM1735, που βασίζονται σε PCIe Gen4 δεύτερης γενιάς, τον Αύγουστο του 2019. Οι νέες σειρές θα έχουν διπλάσια ταχύτητα από τις Gen3 SSD, αξιοποιώντας τις τρεις βασικές τεχνολογίες software της εταιρείας. Για παράδειγμα, η 12.8TB PCIe Gen4 NVMe SSD (PM1735), προσφέρει σχεδόν 14 φορές τη διαδοχική απόδοση ενός SATA SSD με 8GB/s για λειτουργίες ανάγνωσης και 3.8GB/s για εγγραφές. Οι τυχαίες ταχύτητες υπολογίζονται σε 1.450.000 IOPS για τις αναγνώσεις και 260.000 IOPS για τις εγγραφές. Επίσης, η σειρά PM1733 προσφέρει επιλογές ενιαίας και διπλής θύρας, για υποστήριξη εφαρμογών server και αποθήκευσης, καθώς και εγγραφές πολλαπλών ροών και SR-IOV.

Οι δύο σειρές NVMe SSD διατίθενται σε 19 μοντέλα και σε δύο μορφές: 2,5 ιντσών (U.2) και HHHL (τύπου κάρτας), με χωρητικότητες που κυμαίνονται από 0,8TB έως 30,72TB, για να ανταποκρίνονται στις διάφορες ανάγκες των OEM παγκοσμίως. Οι δίσκοι εξασφαλίζουν, ακόμα, την αντοχή ενός ή τριών εγγραφών μετάδοσης κίνησης ανά ημέρα (DWPD) για μια πενταετή περίοδο.

Η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει στο άμεσο μέλλον την εφαρμογή των καινοτόμων τεχνολογιών software σε ένα ευρύτερο φάσμα server και κέντρων δεδομένων SSD, για να απαντήσει έμπρακτα στις ανάγκες των πελατών της διεθνώς και να ενισχύσει περαιτέρω τη συμβολή της στην premium αγορά μνήμης.