Τα Huawei InFocus Awards έφθασαν στο τέλος τους με τις καλύτερες φωτογραφίες και video σε έξι κατηγορίες να έχουν ήδη επιλεχθεί.

Οι συνολικά 123.478 συμμετοχές, από τις οποίες οι 3.886 ήταν από την Ελλάδα, εξετάστηκαν αυστηρά σε τρεις γύρους. Ένας καλλιτέχνης από την Τσεχία εντυπωσίασε τους κριτές με το έργο του που έχει τίτλο ” Den kdy se mi narodila dcera ” (Η ημέρα που γεννήθηκε η κόρη μου). Το έργο του από την κατηγορία  “Storyboard” κέρδισε το μεγάλο βραβείο το οποίο περιλαμβάνει 10.000 ευρώ, ένα Huawei Matebook 13, ένα Watch GT και ένα κουπόνι των $250 για το Trip Advisor. 

Για να υποστηρίξει τους λάτρεις φωτογραφίας και της λήψης video από smartphone, η Huawei ανακοίνωσε τα Huawei InFocus Awards 2019, αφιερωμένα σε όλους τους χρήστες smartphone της Huawei. Ο διαγωνισμός αποτελούνταν από 6 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 5 σχετικών με τη φωτογραφία: #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard και μία κατηγορία αφιερωμένη στο video: Life Now.

Η Huawei έλαβε πάνω από 123.000 συμμετοχές στον διαγωνισμό. Πέρα από όσους έλαβαν μέρος σε αυτόν,  υπήρχαν και χρήστες του Διαδικτύου που ψήφισαν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και video 718.068 φορές. 

 pastedGraphic.png“Τα Huawei InFocus Awards αποδεικνύουν ότι οι φωτογραφίες από smartphone μπορούν να είναι ισάξιες με αυτές των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και ότι αξίζουν μια θέση σε γκαλερί τέχνης. Υπήρξαν πολλές σπουδαίες συμμετοχές και η επιλογή των καλύτερων από αυτές ήταν πολύ δύσκολη για τους κριτές. Πραγματικά, απολαμβάνω τα συναισθήματα πίσω από τη φωτογραφία που κέρδισε Το Μεγάλο Βραβείο. Ο τοκετός είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας και ο πίνακας δείχνει το ταξίδι μέσα στο νοσοκομείο. 

  YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group Huawei σε CEE & Nordic

Η φωτογραφία που κέρδισε Το Μεγάλο Βραβείο.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν το “Den kdy se mi narodila dcera”  (η μέρα που γεννήθηκε η κόρη μου) από τον καλλιτέχνη “Czech_photo” ως νικητή του Μεγάλου Βραβείου. Ο δημιουργός του λαμβάνει το βραβείο των 10.000 ευρώ, ένα HUAWEI Matebook 13, ένα HUAWEI WATCH GT και ένα κουπόνι $250 για το TripAdvisor, καθώς και τη δημοσίευση της φωτογραφίας για μία εβδομάδα ως εικόνα της αρχικής σελίδας στις εξής ιστοσελίδες χωρών του TripAdvisor: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία. Ο ίδιος δημιουργός κέρδισε επίσης τα δύο  πρώτα βραβεία στις κατηγορίες Emotional Tag και Storyboard με τις άλλες φωτογραφίες του. 

Το Μεγάλο Βραβείο

Κατηγορία: Storyboard

Τίτλος: The day my daughter was born

Δημιουργός: Czech_photo

       Χώρα: Τσεχία

 pastedGraphic_1.png Το πιο σημαντικό στη φωτογραφία είναι τα συναισθήματα και ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου τα φέρνει όλα στο φως. Από το άγχος της αναμονής στον διάδρομο του νοσοκομείου μέχρι την γαλήνη και την αγάπη, όταν κράτησε την κόρη του στα χέρια της γυναίκας του. Αυτό το storyboard άγγιξε πραγματικά τις καρδιές όλων. ”

  Yener Torun, κριτής

Το βραβείο Κοινού

Σε αντίθεση με τα συναισθήματα του Μεγάλου Βραβείου, οι χρήστες του Διαδικτύου υπερψήφισαν το όμορφο, γαλήνιο τοπίο της Ρουμανίας. Ο Dan Mihai Balanescu αιχμαλώτισε την ανατολή του ηλίου στα βουνά των Ανατολικών Καρπαθίων. Ο δημιουργός κερδίζει ένα Huawei P30 Pro και ένα Watch GT. Στη φωτογραφία δόθηκε επίσης το 3ο βραβείο στην κατηγορία. 

  

Βραβείο Κοινού

Κατηγορία: Going the distance

Τίτλος: Fairy tail morning in Bucovina

Δημιουργός: Dan Mihai Balanescu

Χώρα: Ρουμανία

Νικητές των Κατηγοριών

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν επίσης 3 βραβεία σε καθεμία από τις 6 κατηγορίες. Οι νικητές του 1ου βραβείου σε κάθε κατηγορία λαμβάνουν 2.000€, ένα Huawei Matebook 13, ένα Watch GT, ένα Huawei P30 Pro και ένα κουπόνι των $250 για το Trip Advisor. Οι νικητές του 2ου βραβείου σε κάθε κατηγορία κερδίζουν ένα Huawei P30 Pro και οι νικητές του 3ο βραβείου σε κάθε κατηγορία κερδίζουν ένα Huawei P30. 

 [στις επόμενες σελίδες μπορείτε να βρείτε νικητές σε κάθε κατηγορία]

#Emotional Tag

Κατηγορία «εκφράστε στιγμιαία συναισθήματα μέσω της φωτογραφίας»

  Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: Cesta za snem…

Δημιουργός: Czech_photo

Χώρα: Τσεχία

  Βραβείο Δεύτερης Θέσης 

Τίτλος: Togetherness

Δημιουργός: irimia.andra

Χώρα: Ρουμανία

 Βραβείο Τρίτης Θέσης

Τίτλος: Sistel Love

Δημιουργός: Gevatelem

Χώρα: Ισραήλ

Faces

Κατηγορία «πειραματιστείτε με την ταυτότητα και την δύναμη των πορτρέτων»

 

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: “Myśli… duma… może marzy?”

Δημιουργός: Slodkisoschili

Χώρα: Πολωνία

 

Βραβείο Δεύτερης Θέσης 

Τίτλος: Usta

Δημιουργός: Adem Ağuş

Χώρα:  Τουρκία

 

Βραβείο Τρίτης Θέσης

Τίτλος: Sousedky

Δημιουργός: : Milan Škop

Χώρα: Τσεχία

Hello, Life!

Κατηγορία «μοιραστείτε το συναίσθημα ή την έμπνευση στις καθημερινές εμπειρίες»

 

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: Rainbow estate

Δημιουργός: ibreakphotos

Χώρα: Κροατία

 

Βραβείο Δεύτερης Θέσης 

Τίτλος: Surfer

Δημιουργός: SAGITTA

Χώρα: Κροατία

 

Βραβείο Τρίτης Θέσης   

Τίτλος: Going commando

Δημιουργός: alexandru.popa

Χώρα: Ρουμανία

Storyboard

Κατηγορία «αφηγηθείτε μία ιστορία σε 9 (εννιά) κάδρα, δηλαδή ένα πλέγμα φωτογραφιών που 

ξεδιπλώνουν ένα σημαντικό ή ενδιαφέρον αφήγημα».

 Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: Výlov Jaroslavického rybníka

Δημιουργός: Czech_photo

Χώρα: Τσεχία

 Βραβείο Δεύτερης Θέσης 

Τίτλος: Live music being born

Δημιουργός: Danyhella

Χώρα: Τσεχία

  Βραβείο Τρίτης Θέσης   

Τίτλος: Game Of Drone

Δημιουργός: storyinmyeyes

Χώρα: Άλλη

Going the Distance

Κατηγορία «ανακαλύψτε νέα μέρη και νέες εμπειρίες χρησιμοποιώντας νέα χαρακτηριστικά της κάμερας κινητών, για παράδειγμα τηλεφακούς, σούπερ ευρεία γωνία και λήψη φωτογραφιών από μακριά»

  Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: Empty stadium 1

Δημιουργός: Mara Ciubotaru

Χώρα: Ρουμανία

 Βραβείο Δεύτερης Θέσης 

Τίτλος: Spring of Life / Tree of Hope

Δημιουργός: Acinom

Χώρα: Ρουμανία

 Βραβείο Τρίτης Θέσης

Τίτλος: Fairy tail morning in Bucovina

Δημιουργός: Dan Mihai Balanescu

Χώρα: Ρουμανία

 

Life Now

Κατηγορία «γυρίστε ιστορίες σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα»

 

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού

Τίτλος: The best moments of life

Δημιουργός: I van Sholudko

Χώρα: Ουκρανία

Link για το video: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/71966

 Βραβείο Δεύτερης Θέσης

Τίτλος: In Clouds

Δημιουργός: Bartosz Chmielewski

Χώρα: Πολωνία

Link για το video: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/54809

 Βραβείο Τρίτης Θέσης   

Τίτλος: Gün batımı ve gece ışıkları

Δημιουργός: Aysun Şahin

Χώρα: Τουρκία

Link για το video: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/26644 

Μεγάλη επανάσταση στη φωτογραφία κινητών τηλεφώνων

Τα Huawei InFocus Awards αποδεικνύουν ότι η λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των επαγγελματιών με εξαιρετικά εξειδικευμένο εξοπλισμό. Με τη σειρά P και τη ναυαρχίδα Huawei P30 Pro, η Huawei ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτητικές ανάγκες των οπαδών της φωτογράφησης από smartphone που στόχο έχουν να αιχμαλωτίζουν με άρτιο τρόπο μοναδικές στιγμές. Χάρη στη μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον κατασκευαστή εμβληματικών καμερών-Leica, προσφέρει στους καταναλωτές τους πιο ποιοτικούς φακούς και διευρύνει τις δυνατότητες της φωτογραφίας από smartphone. 

Αυτοί αποφάσισαν!

Τα καλύτερα έργα αξιολογήθηκαν από μια προσεκτικά επιλεγμένη επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και αναγνωρισμένους φωτογράφους, όπως:

  • YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group Huawei στην Κεντρική, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία. CEE & Nordic
  • MARCIN TYSZKA – Πολωνός φωτογράφος μόδας που συνεργάζεται με τα πιο διάσημα περιοδικά παγκοσμίως όπως Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle και Vogue.
  • NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Δανός καλλιτέχνης που ειδικεύεται στη φωτογράφιση διασημοτήτων και που απολαμβάνει επίσης να δημοσιεύει φωτογραφίες με φύση και τοπία – αστικά και μη – στις μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.
  • EMMA SVENSSON – Πολυδιάστατη φωτογράφος που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
  • YENER TORUN – Αρχιτέκτονας και φωτογράφος που μετασχηματίζει το αστικό τοπίο, ανασχηματίζοντας την αρχιτεκτονική ως γεωμετρική αφαίρεση και δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα μέσα από τα έργα του.
  • VUTHEARA KHAM – Γάλλος φωτογράφος με καταγωγή από την Καμπότζη που μένει στο Παρίσι. Γοητευμένος από το φως, τη φωτογραφία του δρόμου και το αστικό τοπίο, ο VuTheara απολαμβάνει να παίζει με νέες προοπτικές και διαφορετικές θεάσεις. Γνωστός για την ιδιαίτερη χρήση του φωτός και των γραφικών στις συνθέσεις του, είναι λάτρης του street photography στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο.