Στο πλαίσιο της παρουσίας της Cisco στην 84ης ΔΕΘ, ο Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα, ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί με την Ελληνική Κυβέρνηση, για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της Cisco για την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα και στην πεποίθηση ότι μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας θα ενισχυθεί η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη. Το κέντρο θα είναι διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα 15 κέντρα καινοτομίας που διαθέτει η Cisco σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και λύσεων από και προς την Ελλάδα. 

Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, σε τομείς όπως, ποιότητας ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολλούς άλλους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Τέλος, η Cisco θεωρεί ότι η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι απαραίτητος παράγοντας ανάπτυξης σε μία χώρα και για αυτό το λόγο συνεχίζει εντατικά τις δράσεις για την ανάπτυξη του δικτύου Ακαδημιών της Cisco σε συνεργασία με Δημοτικές αρχές, Δημόσιους και εκπαιδευτικούς φορείς. 

Η εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση και θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν ως στόχο την τεχνολογική πρόοδο και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας. 

Στη σχετική εκδήλωση της Cisco, παρευρέθηκε η κα Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, παράγοντες της Κυβέρνησης, αντιπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και ο κ. Τάσος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, ο οποίος και συνεχάρη την Cisco για την πρωτοβουλία της.