Η Acer ανακοινώνει τέσσερα νέα Chromebooks, τα οποία προσφέρουν την απόδοση, φορητότητα και διάρκεια ζωής μπαταρίας που χρειάζονται στη σημερινή εποχή οικογένειες, φοιτητές και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων από ένα Chromebook.

«Σήμερα παραδίδουμε τέσσερα νέα Chromebooks σε τρία διαφορετικά μεγέθη, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέξουν το κατάλληλο Acer Chromebook με το μέγεθος οθόνης, τα χαρακτηριστικά και την τεχνολογία που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες τους.»  δήλωσε ο James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business at Acer. «Τα Chromebooks έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την αρχική τους υπόσχεση, για σύνδεση των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών online με ένα γρήγορο, ασφαλή και εύκολα διαχειρίσιμο τρόπο. Τώρα επιτρέπουν στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές, που βοηθούν κάθε πλευρά της καθημερινότητας τους, όπως διαχείριση οικονομικών, επικοινωνία, διασκέδαση και επαγγελματικά θέματα.» 

Δυο Chromebooks με μεγάλες, anti-glare οθόνες για μέγιστη παραγωγικότητα

Τα δυο νέα Chromebooks της Acer με μεγάλη οθόνη ενισχύουν την παραγωγικότητα σε μία σειρά από περιβάλλοντα. Τα νέα Acer Chromebook 315 (CB315-3H/3HT) και Acer Chromebook 314 (CB314-1H/1HT) μπορεί να τα ευχαριστηθεί κανείς σε συνθήκες έντονου φωτισμού χάρη στις οθόνες anti-glare, που αποδίδουν ευκρινές και ευανάγνωστο κείμενο, όπως επίσης ζωντανά και ολοκάθαρα βίντεο και εικόνες.

Η τεράστια οθόνη 15,6 ιντσών του Chromebook 315 και η μεγάλη οθόνη 14 ιντσών του Acer Chromebook 314 είναι διαθέσιμες με έως και Full HD (1920 x 1080 ανάλυση), τεχνολογία IPS και ευρεία γωνία θέασης, τόσο στα συμβατικά μοντέλα, όσο και στα αφής. Η σειρά περιλαμβάνει νέα σχέδια με λεπτά περιθώρια να περιβάλλουν μεγάλες οθόνες, κάνοντας την απεικόνιση ακόμα πιο ζωντανή και συναρπαστική. 

Επιπλέον,το Acer Chromebook 315 φέρει ειδικό, αριθμητικό πληκτρολόγιο καθιστώντας το μία εξαιρετική συσκευή για απλούς καταναλωτές ή ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που επιθυμούν ένα ασφαλές σύστημα προκειμένου να συνδέονται online για τις οικονομικές τους συναλλαγές, όπως η πληρωμή λογαριασμών, η ενημέρωση τραπεζικού λογαριασμού και άλλα.

Δυο λεπτά Chromebooks 11,6 ιντσών προσφέρουν φορητή απόδοση

Οι πελάτες που επιθυμούν μία compact λύση, που να μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους στο ταξίδι, στο σχολείο ή για να μπορούν να μετακινούνται πιο εύκολα μέσα στο σπίτι, έχουν τώρα την επιλογή των δυο νέων 11,6 ιντσών Chromebook, τα οποία είναι μικρότερα σε μήκος και πλάτος από μια σελίδα A4 (210 x 297 mm).

Το Chromebook Spin 311 της Acer (CP311-2H) διαθέτει μετατρέψιμη σχεδίαση 360 μοιρών, ώστε η HD 11,6” οθόνη αφής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες: tablet, notebook, οθόνη και tent. Αυτό επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να απολαμβάνουν μία μικρή συσκευή 1,2 kg με ένα τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον τους. 

Ακόμα, διαθέτει οθόνη αφής Antimicrobial Corning Gorilla Glass , που προσφέρει αντίσταση στις γρατζουνιές, για επιπλέον προστασία της συσκευής. Αυτό το καθαρότερο και ανθεκτικότερο γυάλινο κάλυμμα καθίσταται δυνατό χάρη στην αντιμικροβιακή σύνθεση, η οποία αποτρέπει την συσσώρευση οσμής και κηλίδων, που οδηγούν στην ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Το Chromebook Spin 311 της Acer διατίθεται προαιρετικά με γραφίδα Wacom EMR, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να σχεδιάσουν, να κρατούν σημειώσεις και να κάνουν πολλά περισσότερα απευθείας πάνω στην οθόνη.

Το Chromebook 311 της Acer διαθέτει εξίσου μικρό μέγεθος με το αντίστοιχο μετατρέψιμο μοντέλο, αλλά με πιο κλασική σχεδίαση notebook. Ζυγίζει μόλις 1,06 kg, ώστε να χωράει άνετα σε τσάντες και backpacks. Η HD οθόνη διαθέτει τεχνολογία IPS και διατίθεται ως αφής (CB311-9HT) ή απλή (CB311-9H). 

Ευέλικτη, γρήγορη συνδεσιμότητα με περιφερειακές συσκευές και online

Όλα τα νέα Acer Chromebooks περιλαμβάνουν δύο θύρες USB 3.1 Type-C Gen 1 (μία σε κάθε πλευρά), ώστε να μπορούν να φορτιστούν απ’ όπου βολεύει καλύτερα. Οι θύρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση της συσκευής ή άλλων προϊόντων, τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τη σύνδεση με μία HD οθόνη. Επιπρόσθετα, κάθε Chromebook έχει δυο θύρες USB Type-C, δύο θύρες USB 3.1  και μία MicroSD card reader για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. 

Τα νέα Chromebooks διαθέτουν μία πρόσθια HD webcam για βιντεο-ομιλίες και Google Hangouts. Το μετατρέψιμο  Acer Chromebook Spin 311 έχει επίσης επιλογή world-facing camera για λήψη βίντεο 1080p. 

Οι πελάτες μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι στο δίκτυο τους μέσω του Intel® Gigabit WiFi και μίας στρατηγικά τοποθετημένης, ασύρματης κεραίας 802.11ac με 2×2 MU-MIMO για γρήγορη και αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση. Τέλος, το Bluetooth 5.0 παρέχει εύκολη ασύρματη σύνδεση με περιφερειακές συσκευές. 

Απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας για παραγωγικότητα και διασκέδαση 

Tα τέσσερα νέα Acer Chromebooks προσφέρουν σταθερή απόδοση όλη μέρα για πρόσβαση σε πολλαπλά apps και tabs, video streaming και πολλά άλλα. Οι καταναλωτές μπορούν να μένουν updated στα social media, να διαχειρίζονται εργασίες στη δουλειά ή το σχολείο και να κάνουν τις αγορές τους online γρήγορα και με ασφάλεια, χάρη σε αυτές τις συσκευές με τον τελευταίο διπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron® N4000 ή τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron N4100. Το Chromebook 315 της Acer επίσης προσφέρει την επιλογή για επεξεργαστή Intel Pentium® Silver N5000. 

Το Acer Chromebook 315 μπορεί να φέρει διαμόρφωση με έως και 128 GB eMMC αποθηκευτικό χώρο και έως 8 GB dual-channel SDRAM. Το Acer Chromebook 314 και το Acer Chromebook Spin 311 μπορεί να φέρουν διαμόρφωση με έως και 64 GB eMMC χώρο αποθήκευσης και 8 GB dual-channel SDRAM. Το Acer Chromebook 311 παρέχει επίσης μέχρι και 32 GB eMMC χώρο αποθήκευσης και 4 GB dual-channel SDRAM.

Οι καταναλωτές μπορούν να είναι σίγουροι ότι η συσκευή τους θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας, χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Τόσο το Acer Chromebook 315 όσο και το Acer Chromebook 314 προσφέρουν διάρκεια ζωής μπαταρίας μέχρι και 12,5 ώρες1. Αντίστοιχα, η μπαταρία στα Acer Chromebook Spin 311 και Acer Chromebook 311 κρατά μέχρι και 10 ώρες1 για παραγωγικότητα όλη μέρα. 

Δροσερή, ήσυχη σχεδίαση

Όλα τα νέα Chromebooks της Acer διαθέτουν σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα και λειτουργούν αθόρυβα, καθιστώντας τα ιδανικά για μέρη με αρκετό κόσμο, όπως ένα οικογενειακό δωμάτιο, μία βιβλιοθήκη ή μία καφετέρια. Διαθέτουν επίσης,touchpads ανθεκτικά στην υγρασία για περαιτέρω προστασία της συσκευής.

Ο Google Assistant κάνει όλη τη δουλειά hands-free

Τα Acer Chromebooks διαθέτουν τον Google Assistant, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν περισσότερα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, hands-free. Με τον Assistant, οι χρήστες μπορούν πολύ γρήγορα να στέλνουν emails, να βρίσκουν έγγραφα, να ακουν μουσική, να έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο τους ή να ελέγχουν συσκευές smart home, όλα αυτά μέσα από μία οθόνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πουν «Hey Google» για να ξεκινήσουν.

Google Play Support: Εύκολο στη χρήση, διαχείριση και διατήρηση της ασφάλειας

Τα Acer Chromebooks υποστηρίζουν τη σύνδεση πολλαπλών χρηστών, διατηρώντας τα δεδομένα ασφαλή. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να χρησιμοποιούν από κοινού το σύστημα και να συνδέονται στον προσωπικό τους λογαριασμό, ώστε να διασφαλίσουν τις εργασίες τους. Οι λογαριασμοί Gmail και όλες οι πληροφορίες προστατεύονται από τα αδιάκριτα βλέμματα, ακόμα και αν το Chromebook καταστραφεί ή κλαπεί. Ο σκληρός δίσκος του Google Drive προστατεύει τα αρχεία, τα έγγραφα και τις φωτογραφίες με ασφάλεια σε ένα cloud και διαβεβαιώνει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση είναι πάντα διαθέσιμη. Το Chrome OS παρέχει γρήγορους χρόνους εκκίνησης, περίπου 8 δευτερόλεπτα, όπως επίσης αυξημένη ασφάλεια, μέσω αυτόματων ενημερώσεων, για την προστασία απέναντι σε συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές στο διαδίκτυο, όπως ιούς και κακόβουλα προγράμματα. 

Τα νέα  Chromebooks της Acer θα υποστηρίζουν Google Play, ώστε οι οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε Android και Chrome apps για ψυχαγωγία, διασκέδαση, μάθηση και πολλά άλλα.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τις προδιαγραφές των προϊόντων και τις τιμές σε συγκεκριμένες αγορές, παρακαλώ επικοινωνήστε με το κοντινότερο κατάστημα λιανικής ή επισκεφθείτε το www.acer.com. 

Τα νέα Acer Chromebooks παρουσιάστηκαν σήμερα στην συνέντευξη τύπου next@acer , που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε μία μεγάλη ποικιλία από νέες συσκευές και λύσεις για gamers, creators, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.acer.com.