Η Nikon διευρύνει περαιτέρω τη σειρά των φακών mirrorless f/1,8 με τον NIKKOR Z 24mm f/1.8 S. Με προηγμένα οπτικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική απόδοση κοντινών πλάνων και εκτενή στεγανοποίηση για προστασία από καιρικά φαινόμενα, αυτός ο φακός πλήρους κάδρου προσφέρει πραγματική ευελιξία. Με καλή απόδοση σε στενούς χώρους, όπως και σε τεράστια τοπία καθώς και αστικά τοπία, αποτυπώνει απίστευτες λεπτομέρειες σε διάφορες καταστάσεις.

Αυτός ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης με γρήγορη εστίαση 24 mm προσφέρει καταπληκτική ευκρίνεια από άκρο σε άκρο, ακόμη κι όταν γίνεται λήψη με το ευρύτερο διάφραγμα f/1,8. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,25 m προσφέρει στους χρήστες απίθανο έλεγχο του κάδρου, από κοντινές λήψεις έως το άπειρο. Το θαμπό φόντο (bokeh) είναι υπέροχα ομαλό με όμορφη φυσική εμφάνιση, ενώ η αντανάκλαση του φακού που είναι συνηθισμένη σε ευρυγώνιους φακούς εξαλείφεται αποτελεσματικά ακόμη και σε συνθήκες με κόντρα φως.

Ο φακός NIKKOR Z 24mm f/1.8 S πλήρους κάδρου είναι επίσης κατάλληλος για λήψεις video. Οι δημιουργοί video μπορούν να αποτυπώσουν πλάνα με εκπληκτικά ρηχό βάθος πεδίου. Επίσης, η ισορροπημένη προοπτική του φακού λειτουργεί τόσο για κύριες λήψεις όσο και για τη λήψη video συνεντεύξεων σε περιορισμένους εσωτερικούς χώρους.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: “Ο NIKKOR Z 24mm f/1.8 S προσφέρει στους φωτογράφους με Nikon Z την ελευθερία να δουλεύουν με το διαθέσιμο φως σε κάθε σχεδόν περίσταση. Επιπλέον, η απόδοση κοντινής εστίασης είναι εξαιρετική: η ευκρίνεια είναι απίστευτη, ακόμα και όταν εστιάζετε τον φακό σε κοντινά θέματα ή λεπτομέρειες αντικειμένων.”

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

Ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης NIKKOR Z f/1,8: εξαιρετικά ευκρινής από άκρο σε άκρο και καταπληκτικός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυτός ο φακός 24 mm αποτυπώνει κάθε στοιχείο μιας σκηνής με ρεαλιστική ευκρίνεια.

S-Line: οπτικός σχεδιασμός επόμενης γενιάς. Η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις για μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας. Σύστημα ομαλής και άηχης πολλαπλής εστίασης.

Μοναδικά κοντινά πλάνα: με ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,25 m, έχετε τον έλεγχο του κάδρου από κοντινές λήψεις έως το άπειρο. Η ευκρίνεια εικόνας σε κοντινά πλάνα είναι ανώτερη από τους συγκρίσιμους φακούς αυτής της εστιακής απόστασης.

Στεγανοποίηση για προστασία από καιρικά φαινόμενα: κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.

Εξαιρετικός για λήψεις video: η σχεδόν άηχη λειτουργία AF επιτρέπει στις πιο ήσυχες στιγμές να διατηρούν τον μέγιστο αντίκτυπό τους. Ο δακτύλιος ελέγχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άηχο έλεγχο του διαφράγματος ή της αντιστάθμισης έκθεσης και ως δακτύλιος εστίασης όταν πραγματοποιείτε λήψεις με χειροκίνητη εστίαση.