Τα τελευταία χρόνια οι νέες έξυπνες συσκευές κάνουν την εμφάνισή τους εντονότερη, ενώ η έννοια του ‘Έξυπνου Σπιτιού’ και των μελλοντικών platforms αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα για ολοένα και περισσότερους.

Οι σημερινοί καταναλωτές αναμένουν να βιώσουν δυνατότητες διαχείρισης και ελέγχου από απόσταση για τις οικιακές συσκευές τους, καλωσορίζοντας την τεχνολογία που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο status των συσκευών τους, στην ανίχνευση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος καθώς και στα δεδομένα συντήρησης. 

Οι συνδεδεμένες συσκευές είναι σχεδιασμένες από την LG Electronics (LG) με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα προσφέροντας στους χρήστες τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνοντας την απόδοση των συσκευών. Το σπίτι όπως το ξέρουμε δεν θα είναι ποτέ το ίδιο ενώ με το σημερινό ρυθμό ανάπτυξης των Τεχνολογιών, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο σε μερικές δεκαετίες με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το IoT και το cloud computing. 

Επιπλέον, το ThinQ™ είναι η ταυτότητα που αντιπροσωπεύει το ‘Home IoT’ και έχει δημιουργήσει το οικοσύστημα IoT τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Ωστόσο, όλα αυτά είναι δυνατά με την τεχνολογία LG ThinQ™ που δημιουργήθηκε έπειτα από ανάλυση μεγάλων δεδομένων (big data)  βασισμένων στο cloud και τις τεχνολογίες deep learning. Το ThinQ™ χρησιμοποιεί αισθητήρες πραγματικού χρόνου, αναπαράγει μοντέλα τρόπου ζωής, αναλύει τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο cloud και ενοποιεί τα εξωτερικά δεδομένα έτσι ώστε να αναπτύσσεται διαρκώς και να κατανοεί καλύτερα τους χρήστες κάνοντας τη καθημερινότητά τους καλύτερη. 

Την εφαρμογή και την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών τις συναντάμε στα παρακάτω κομβικά σημεία του σπιτιού που διαθέτουν τις οικιακές λύσεις της LG Electronics, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των καταναλωτών: 

Οικιακές Συσκευές 

Η SIGNATURE KITCHEN SUITE διαθέτει νέα, εκλεπτυσμένα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένου ενός φούρνου χωρίς λαβή με τον πίνακα ελέγχου στο σώμα της συσκευής και μιας επαγωγικής εστίας με μαύρο γυάλινο πάνελ LCD επτά ιντσών. Ο πρωτοποριακός φούρνος διαθέτει προηγμένες δυνατότητες, όπως μαγείρεμα με ατμό και με αέρα για υγιεινά και νόστιμα γεύματα, το ProHeat™ για ομοιόμορφη διανομή θερμότητας σε όλο το φούρνο και το Speed Clean™ για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό από λεκέδες και υπολείμματα τροφίμων. Όλες οι συσκευές της SIGNATURE KITCHEN SUITE διαθέτουν σύνδεση Wi-Fi και τεχνολογία SmartThinQ™, μια ανοιχτή πλατφόρμα που μπορεί να ελέγξει ένα ευρύ φάσμα συσκευών στο σπίτι χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή σε Android και iOS.

Οικιακή ψυχαγωγία

Η σειρά τηλεοράσεων με ThinQ AI της LG διαθέτει τον δεύτερης γενιάς έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 2 και τον αλγόριθμo deep learning, και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας και ήχου. Οι τηλεοράσεις αυτές μπορούν να αναλύσουν την πηγή περιεχομένου έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τις συνθήκες του χώρου που βρίσκεται η τηλεόραση προσφέροντας έτσι μια μοναδική εμπειρία θέασης.

Με την εισαγωγή της LG SIGNATURE OLED TV W την περασμένη χρονιά, η LG απομακρύνθηκε από το παραδοσιακό concept της τηλεόρασης, εστιάζοντας στην απλότητα της οθόνης. Γνωστή ως wallpaper TV, η LG έδειξε πως μπορεί να συνδυάσει την παράδοση, τη λεπτότητα και την ομορφιά ταυτόχρονα. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της LG ανεβάζει αυτό το επίτευγμα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο δημιουργώντας μια τηλεόραση με οθόνη που μοιάζει να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται με μαγικό τρόπο, μια καινοτομία που φαίνεται να αψηφά τη λογική. Το “R” της νέας LG SIGNATURE OLED TV R αναφέρεται στην επανάσταση της οικιακής ψυχαγωγίας και στον επαναπροσδιορισμό του χώρου μέσω της δυνατότητας της τηλεόρασης να αναδύεται και να ξεδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κλιματιστικά: Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ταχύτερη Απόδοση

Το έξυπνο κλιματιστικό της LG, μέσω της τεχνολογίας Deep Learning, αναλύει τις καθημερινές συμπεριφορές του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων τόσο των σημείων του σπιτιού που χρησιμοποιούνται περισσότερο συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα. Με αυτές τις πληροφορίες, το κλιματιστικό είναι σε θέση να εκτιμήσει πώς να παρέχει τις πιο κατάλληλες θερμοκρασίες γρήγορα και αποτελεσματικά, παρέχοντας ταχεία ψύξη σε συγκεκριμένα σημεία. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το σαλόνι μπορεί να είναι το μέρος που χρειάζεται τη μεγαλύτερη ψύξη ή θέρμανση, αλλά τις καθημερινές, η κουζίνα μπορεί να είναι το κέντρο της δραστηριότητας στο σπίτι.

Η LG προσφέρει στους καταναλωτές έξυπνες λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των σύγχρονων έξυπνων οικιακών οικοσυστημάτων, ενώ η πληθώρα τεχνολογιών της LG επιτρέπει στις οικιακές συσκευές να εξελίσσονται για να είναι σε θέση να προβλέψουν καλύτερα τις ανάγκες τους.