Η Nikon παρουσιάζει έναν ειδικό LUT (πίνακα αναζήτησης) για βιντεοσκόπηση N-Log που αποτελεί λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών Nikon Z 7 και Z 6.

Μια νέα ενημέρωση υλικολογισμικού θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος για τις φωτογραφικές μηχανές Z 7 και Z 6 που θα υποστηρίζει την έξοδο video RAW απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή. Αυτό το υλικολογισμικό θα επιτρέπει την εγγραφή σε μορφή video ProRes RAW στην οθόνη/συσκευή εγγραφής Ninja V 4K HDR που κατασκευάζεται από την ATOMOS, συνεργάτη της Nikon για την ανάπτυξη τεχνολογίας εξόδου video RAW.

Με αυτήν την κυκλοφορία υλικολογισμικού, οι φωτογραφικές μηχανές Nikon Z 7 και Z 6 θα είναι οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές που θα υποστηρίζουν έξοδο video RAW, λειτουργία που αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο σε επαγγελματικές κινηματογραφικές φωτογραφικές μηχανές. Τα αρχεία video RAW παρέχουν τις περισσότερες πληροφορίες, όπως και τα δεδομένα RAW στατικής εικόνας. Παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στη χρωματική διαβάθμιση μετά τη λήψη, η υποστήριξη εξόδου video RAW κατατάσσει σταθερά τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless της Nikon στα ίδια πλαίσια με τις επαγγελματικές κινηματογραφικές φωτογραφικές μηχανές, καθιστώντας τες μια προσιτή επιλογή για δημιουργία video πλήρους κλίμακας. Η λειτουργία εξόδου video RAW θα απαιτήσει μια επιπλέον εσωτερική αναβάθμιση που θα χρειαστεί να γίνει σε ένα τοπικό κέντρο service της Nikon, γεγονός που θα επιφέρει χρέωση υπηρεσίας.

Ο ειδικός LUT για N-Log της Nikon είναι συμβατός με τον χρωματικό χώρο του Rec. 709 και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόζουν εύκολα διαφορετικές αναζητήσεις. Πρόκειται επίσης για έναν τρισδιάστατο LUT που επιτρέπει την προσαρμογή φωτεινότητας, κορεσμού και απόχρωσης, εκτός των χρωμάτων RGB. Ένας LUT είναι προτοποθετημένα δεδομένα τιμών χρωμάτων RGB, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή της εμφάνισης των πλάνων video στη χρωματική διαβάθμιση μετά τη λήψη. Η εγγραφή εξόδου HDMI για N-Log των φωτογραφικών μηχανών Z 7 και Z 6 είναι βελτιστοποιημένη για εγγραφή 10 bit, αναδεικνύοντας το πλήρες δυναμικό εύρος του αισθητήρα εικόνας. Εγγράφει πολλές πληροφορίες διαβάθμισης σε επισημάνσεις και σκιές ώστε να επιτρέπεται η περισσότερο ευέλικτη χρωματική διαβάθμιση.

Ο LUT θα είναι διαθέσιμος για λήψη, δωρεάν, από τις σελίδες των φωτογραφικών μηχανών Nikon Z 6 και Z 7 στο Κέντρο λήψεων της Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/.

Να σημειωθεί ότι μια εσωτερική ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανή πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα εξουσιοδοτημένο Κέντρο service της Nikon ώστε να ενεργοποιηθεί η έξοδος video RAW. Η υπηρεσία αυτή θα επιφέρει τοπικές χρεώσεις.