H Samsung Electronics απέσπασε 8 βραβεία βιομηχανικού σχεδιασμού IDEA ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στην ιστορία των βραβεύσεών της. Με το χρυσό IDEA βραβεύτηκαν η νέα σειρά LED 7000 HDTV, τo Blu-ray Disc player BD-P4600 και ο φούρνος διπλού-ψησίματος BTS1.


Samsung LED 7000 Series 7

Samsung LED 7000 Series 7

Τα βραβεία IDEA (International Design Excellence Awards), τα οποία ανακοινώθηκαν από τα περιοδικά Business Week και Industrial Designers Society of America, έχουν καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος διεθνής θεσμός βραβείων βιομηχανικού σχεδιασμού, ο οποίος επιβραβεύει τη σχεδιαστική αρτιότητα τόσο σε προϊόντα όσο και σε στρατηγική, έρευνα, συσκευασία, καινοτομία, αλλά και οικολογικό σχεδιασμό. Τα οκτώ βραβεία που απέσπασε η Samsung, είναι τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ στην ιστορία του θεσμού και ανεβάζουν τον αριθμό των βραβείων που της έχουν απονεμηθεί τα τελευταία έξι χρόνια στα 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η Samsung Electronics κατέχει την πρώτη θέση στην «εταιρική» κατηγορία.


Το ασημένιο βραβείο IDEA απέσπασαν η πολύ λεπτή οθόνη LCD P2370 και ο ευέλικτος, φορητός εκτυπωτής Stamp Printer, ενώ με το χάλκινο βραβείο βραβεύτηκαν το αστραφτερό MP3 Player YP-S2 σε σχήμα βοτσάλου, το Netbook Computer Go(tm) N310 και το smartphone Social campaign phone-Live.