H Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε την εξαγορά της Insomniac Games, Inc. (Insomniac Games), της κορυφαίας ομάδας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και συνεργάτη της SIE.

Η Insomniac Games είναι δημιουργός του κορυφαίου σε πωλήσεις αποκλειστικού PlayStation®4 (PS4™) τίτλου, Marvel’s Spider-Man και του εξαιρετικά δημοφιλούς PlayStation® franchise, Ratchet & Clank. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Insomniac Games θα ενταχθεί στις παγκόσμιες δραστηριότητες ανάπτυξης των Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios (SIE WWS). Η Insomniac Games είναι το 14ο στούντιο που θα ενταχθεί στην οικογένεια των SIE WWS. Αυτή η προσθήκη ενισχύει τη συνεχή δέσμευση της SIE για τη δημιουργία και ανάπτυξη εξαιρετικών και καινοτόμων παιχνιδιών, αποκλειστικά για τις πλατφόρμες του PlayStation.

Η Insomniac Games, με έδρα στο Burbank της Καλιφόρνια και στο Durham της Βόρειας Καρολίνας, είναι το βραβευμένο στούντιο παραγωγής μερικών από των πιο επιτυχημένων franchise του PlayStation, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων Spyro the Dragon, Ratchet & Clank και Resistance. Πρόσφατα, η Insomniac Games, σε συνεργασία με την SIE και την Marvel Games, δημιούργησε το Marvel’s Spider-Man, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αποκλειστικά PS4™ παιχνίδια για το 2018, το οποίο πούλησε περισσότερα από 13,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως από τις 28 Ιουλίου 2019.

Εκτός από την προσωπική σφραγίδα αφήγησης της, με χιούμορ και εξαιρετικά διαδραστικούς gaming κόσμους, η Insomniac Games έχει αναγνωριστεί για την κουλτούρα συναδελφικότητας στον εργασιακό χώρο, κερδίζοντας 20 βραβεία από το 2005.

Βασισμένη σε μια σχέση συνεργασίας μεταξύ της Insomniac Games και της SIE, που ξεπερνά τα 20 χρόνια, η εξαγορά αυτή ενισχύει τη δημιουργικότητα των SIE WWS και προσθέτει επίσημα ακόμη ένα στούντιο στην οικογένεια του PlayStation, που συνεχίζει να ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον κόσμο των «story-driven» παιχνιδιών. Η διαχείριση των εργασιών της Insomniac Games έπειτα από την εξαγορά της, αναμένεται να διεξάγεται  από την τρέχουσα ομάδα διαχείρισης, σε συνεργασία με τα SIE WWS San Mateo Studio. Η ολοκλήρωση της απόκτησης υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και σε ορισμένους άλλους όρους συμφωνίας. Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής αυτής, συμπεριλαμβανομένου του κόστους εξαγοράς, δεν γνωστοποιούνται λόγω δεσμεύσεων συμβολαίου.

 «Η Insomniac Games είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στούντιο παραγωγής στον κλάδο και η απαράμιλλή κληρονομιά της αποτελείται από τα καλύτερα αφηγηματικά παιχνίδια και gameplay της κατηγορίας», δήλωσε ο Shawn Layden, Πρόεδρος των SIE WWS. «Απολαύσαμε μια εξαιρετική συνεργασία με το στούντιο για πολλά χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που το καλωσορίζουμε επισήμως στην οικογένεια Studios Worldwide. Η προσθήκη της Insomniac Games στα SIE WWS επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη τίτλων παγκόσμιας εμβέλειας, που θα προσφέρουν μια αξέχαστη gaming εμπειρία,  αποκλειστικά στο PlayStation»

«Η ένταξη της στην οικογένεια των WWS, δίνει στην Insomniac ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες για να επιτύχει το όραμά της, για την δημιουργία θετικών εμπειριών που μένουν έντονα στη μνήμη των ανθρώπων», δήλωσε ο Ted Price, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Insomniac Games. «Η σχέση μας με το PlayStation είναι ιδιαίτερη από την πρώτη στιγμή. Η συνεργασία μας ενισχύει τις δυνατότητές μας και ο τίτλος Marvel’s Spider-Man είναι η απόδειξη για αυτό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε το επόμενο αναπτυξιακό μας βήμα δίπλα σε σημαντικούς συνεργάτες όπως τα WWS. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε φρέσκες και νέες εμπειρίες στους θαυμαστές μας.»