Η Deep Silver και η 4A Games ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του The Two Colonels – του πρώτου αφηγηματικού DLC για το Metro Exodus.

Το The Two Colonels καταγράφει το ταξίδι και τις εμπειρίες του Colonel Khlebnikov κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της ζωής του στο Novosibirsk, τα οποία ακολουθεί και ο Colonel Miller ένα χρόνο αργότερα.

Μια σύντομη προειδοποίηση: αν δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμα το campaign του Metro Exodus, τα παρακάτω περιέχουν spoilers.

Λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, κάτω από την νεκρή πόλη Novosibirsk, ο Khlebnikov επιστρέφει στον γιο του, τον Kirill, για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα για τους ανθρώπους εδώ: η γλίτσα κυριεύει όλο και περισσότερο τα τούνελ, οι επιθέσεις των μεταλλαγμένων βρίσκονται σε έξαρση και η πολύτιμη «πράσινη ουσία» που προστατεύει τους ανθρώπους από τη ραδιενέργεια εξαντλείται. Για να διαβεβαιώσουν την επιβίωση των ανθρώπων, οι επικεφαλής μπορεί να χρειαστεί να λάβουν δραστικά μέτρα…

Το The Two Colonels προσφέρει το κλασσικό gameplay της σειράς Metro, με την εξερεύνηση των κλειστοφοβικών τοπίων του Novosibirsk και την ανατριχιαστική ένταση που έχουν μάθει να περιμένουν οι παίκτες.

Στην ιστορία εμφανίζεται επίσης ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση της γλίτσας και των σκουληκιών στα τούνελ – το θανάσιμο φλογοβόλο. Όπως και το Tikhar, χρειάζεται φόρτιση για να διατηρήσει την ισχύ του, αλλά μπορεί πραγματικά να κάψει ένα ολόκληρο δωμάτιο. Δείτε το σε δράση στο νέο trailer που γιορτάζει την κυκλοφορία του The Two Colonels: