Η Dell και η Alienware συμμετέχουν στην 11η ετήσια εμπορική έκθεση Gamescom στην Κολωνία της Γερμανίας, με νέα τεχνολογικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο hardcore gamers, αλλά και τους νεότερους στο χώρο: laptops, desktops, οθόνες, ακουστικά, πληκτρολόγια, ποντίκια – ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα gaming που δημιουργήθηκε με ασίγαστη επιμονή και καινοτομία.

«Επί δεκαετίες, η Dell και η Alienware πρωτοπορούν στο χώρο του PC gaming», αναφέρει ο Ray Wah, senior vice president, Consumer and Small Business Product Group στην Dell Technologies. «Παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα PC gaming, με πολλές πρωτιές, σχεδίαση αιχμής και εξαιρετική απόδοση που θα δώσει στους gamers το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού». 

Νέο Alienware Aurora με σχεδίαση Legend Industrial Design

Στην αρχή της χρονιάς, στην έκθεση CES, η Alienware παρουσίασε τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τα προϊόντα της στο χώρο του gaming, με την ονομασία Alienware Legend, η οποία βασίζεται σε μια νέα σχεδίαση η οποία διαφοροποιείται σημαντικά από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, αλλά και του ομοιογενούς πλήθους του ανταγωνισμού. Το νέο σύστημα Alienware Aurora φέρνει τη νέα αυτή σχεδίαση Legend στο desktop για πρώτη φορά. Γεννημένη από τη φιλοσοφία της στοχευμένης καινοτομίας, η νέα βιομηχανική σχεδίαση Alienware Legend έχει βραβευθεί για τη ριζοσπαστική της μηχανολογική σχεδίαση, η οποία συνδυάζει σχεδιαστικές καινοτομίες και υψηλή απόδοση.

Το νέο Alienware Aurora εισάγει στην αγορά ένα νέο πλαίσιο υπολογιστή desktop κλασικού τύπου mid-tower, με τη σχεδίαση Legend να επιτυγχάνει ακόμη πιο συμπαγή μορφή, όπως και στην περίπτωση των λεπτών και ελαφριών Alienware laptops. Με δεδομένη την εξαιρετική υπολογιστική ισχύ, χάρη στους νεότερους επεξεργαστές  Intel Core 9ης γενιάς και τις κάρτες γραφικών NVIDIA® GeForce®, η βελτιωμένη ροή αέρα επιτρέπει στους gamers να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με επιλογές αναβάθμισης και πρόσβαση στο εσωτερικό χωρίς εργαλεία παρέχεται ένας μεγάλος κύκλος ζωής και κλιμακούμενη απόδοση. 

Το πρώτο desktop της σειράς G, Dell G5

Προοριζόμενο για τους νεοεισερχόμενους στο PC gaming, αλλά και για τους gamers που αναζητούν ένα οικονομικό σύστημα, το νέο Dell G5 Desktop επεκτείνει τη σειρά G στο χώρο των desktops. Το Dell G5 Desktop είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει άμεσα την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεται ο gamer, τα γραφικά και τα χαρακτηριστικά, σε ένα συμπαγές και αναβαθμίσιμο πλαίσιο. Το σύστημα μπορεί να δεχτεί επεξεργαστές μέχρι και i9 K-Series και κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce GTX® και RTX™ ή AMD Radeon, κατάλληλες για VR, που προσφέρουν άφθονη απόδοση και ακαριαία απόκριση για απρόσκοπτο gameplay. Η επέκταση και αναβάθμιση γίνονται πανεύκολα χάρη στη σχεδίαση για πρόσβαση χωρίς εργαλεία, με επιπλέον υποδοχές μονάδων αποθήκευσης στο εσωτερικό. Η σχεδίαση εξασφαλίζει τη βέλτιστη ψύξη του συστήματος, μαζί με τέσσερις επιλογές ρυθμίσεων θερμικού προφίλ, που πραγματοποιούνται μέσω του software Alienware Command Center, παρέχοντας τη δυνατότητα να προσαρμόσει κανείς το σύστημα στις δικές του ανάγκες, είτε πρόκειται για gaming, εργασία, μελέτη, ή παρακολούθηση βίντεο. Η εκπληκτικά συμπαγής σχεδίαση καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, διευκολύνοντας το gaming σε μικρά φοιτητικά δωμάτια ή υπνοδωμάτια. Η χαρακτηριστική σχεδίαση, εμπνευσμένη από gamers, με προαιρετικό φωτισμό από μπλε LED και διαφανές πλαϊνό κάλυμμα, προσδίδει στο G5 gaming desktop μια δυναμική όψη και ιδιαίτερη αισθητική.

Καινοτομία στην απεικόνιση 

Η Dell και η Alienware συνεχίζουν να επεκτείνουν τους ορίζοντες στη σχεδίαση των οθονών (monitors), με καινοτομία και λειτουργικότητα που αναβαθμίζουν την οπτική εμπειρία στο gaming. Δημιουργώντας ακόμη ένα ορόσημο, η Alienware παρουσιάζει το πρώτο στον κόσμο, διαγωνίου 55 ιντσών, OLED Gaming Monitor1 και εισάγει την τεχνολογία IPS (in-plane switching) σε συνδυασμό με τη σχεδίαση Legend και στη σειρά των gaming monitors, για πρώτη φορά.  

  • Το Alienware 55 OLED Gaming Monitor | AW5520QF φέρνει στο προσκήνιο ένα εντυπωσιακό gaming θέαμα, μια επιβλητική οθόνη εκπληκτικής ποιότητας εικόνας, για την οποία ευθύνεται η τεχνολογία OLED. Με αισθητική που βασίζεται στη σχεδίαση Alienware Legend, το Alienware 55 OLED Gaming Monitor παρέχει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz, χρόνο απόκρισης 0,5ms (γκρι σε γκρι), και χαμηλή καθυστέρηση εισόδου (input latency) έτσι ώστε οι εικόνες να προβάλλονται στην οθόνη πολύ ταχύτερα, επιτρέποντας στον gamer να έχει ταχύτερα αντανακλαστικά, μεγαλύτερη ακρίβεια και να παραμένει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η απίθανη χρωματική ακρίβεια και βάθος χρώματος με κάλυψη 98,5% του χρωματικού φάσματος DCI-P3, επιτρέπει στους gamers να βιώνουν το χρώμα, έτσι ακριβώς όπως το σχεδίασαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού. Η υψηλή ανάλυση 4Κ UHD επιτρέπει το gaming από κοντινή απόσταση, ή και από πιο μακριά με ένα gamepad, για μια πιο casual εμπειρία. Η τεχνολογία AMD Radeon FreeSync™ περιορίζει στο ελάχιστο τις ανεπιθύμητες παραμορφώσεις στην εικόνα, όπως το tearing, εξασφαλίζοντας ομαλή και σταθερή εικόνα. Η εμπειρία του gaming μπορεί να εξατομικευθεί περαιτέρω χάρη στον φωτισμό AlienFX, με σύστημα ρυθμίσεων επί της οθόνης – on-screen display (OSD) προσαρμοσμένο στις ανάγκες του gamer, μαζί με τηλεχειριστήριο, για κάθε περίπτωση, είτε έχει κανείς το monitor τοποθετημένο σε γραφείο ή αναρτημένο στον τοίχο, καθώς διαθέτει προσαρμογέα σε μορφή VESA. Τα ενσωματωμένα ηχεία είναι ήδη ρυθμισμένα σύμφωνα με το πρότυπο πιστότητας Waves MaxxAudio® για επίτευξη ηχητικής ακρίβειας και ευκρίνειας. 
  • Το Alienware 34 Curved Gaming Monitor | AW3420DW μεταφέρει τους gamers στο επίκεντρο της δράσης, χάρη στην καθηλωτική οθόνη με κυρτή επιφάνεια 1900R, αναλογία πλευρών 21:9 και ανάλυση WQHD. Το πρώτο gaming monitor της Alienware στις 34 ίντσες με κυρτό πλαίσιο (curved), ανάλυση WQHD και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, διαθέτει γρήγορο panel IPS και τεχνολογία χρώματος IPS Nano3 που παρέχει κάλυψη 98% DCI-P3, παράλληλα με εγγενή ρυθμό ανανέωσης 120Hz, αλλά και τεχνολογία NVIDIA G-SYNC® για ομαλές και ρεαλιστικές εικόνες. Η υψηλή ταχύτητα και ποιότητα εικόνας είναι δυνατά χάρη σε μια νέα τεχνολογία IPS, η οποία επιτρέπει ταχύτατους χρόνους απόκρισης, αλλά και τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα των IPS panels: υψηλή χρωματική ακρίβεια και μεγάλες γωνίες θέασης. Το monitor διαθέτει επίσης φωτισμό AlienFX με 4 προσαρμοζόμενες ζώνες, σύστημα ρυθμίσεων OSD ειδικά για gamers, και βάση στήριξης ρυθμιζόμενου ύψους, που επιτρέπει επιπλέον την έξυπνη διαχείριση των καλωδίων. 
  • Το Alienware 27 Gaming Monitor | AW2720HF είναι σχεδιασμένο καθαρά για ταχύτητα, χάρη στο νέας τεχνολογίας, γρήγορο IPS panel, με εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης 240Hz και ταχύτητα απόκρισης 1ms (γκρι σε γκρι)3 με τεχνολογία AMD Radeon FreeSyncTM. Η εγγενής ανάλυση FHD παρέχει ευκρινή εικόνα για gaming στα 1080p, ενώ η τεχνολογία IPS παρέχει με