Η στιγμή που περιμένουν όλοι οι funs της Nintendo πλησιάζει.  Η νέα κονσόλα Nintendo Switch Lite αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία στις 20 Σεπτεμβρίου σε τρία μοναδικά χρώματα: Κίτρινο, Γκρι και Γαλάζιο.

Για τους λάτρεις της φορητής εμπειρίας gaming

Το Nintendo Switch Lite εστιάζει πλήρως στη φορητή εμπειρία, καθώς δεν διαθέτει τον υβριδικό χαρακτήρα του μεγάλου του «αδερφού». Συγκεκριμένα, η κονσόλα δεν έρχεται μαζί με dock station και HDMI στην συσκευασία, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να τη συνδέσεις στην τηλεόρασή σου. Επίσης, απουσιάζουν τα χειριστήρια Joy-Cons, ενώ δεν υποστηρίζεται η λειτουργία του HD Rumble.

Δεδομένου ότι το Switch Lite επικεντρώνεται στη φορητή εμπειρία, είναι μικρότερο σε μέγεθος και αισθητά ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο. Στα αριστερά της κονσόλας συναντάμε κανονικό σταυρόνημα (D-pad) κι όχι τέσσερα πλήκτρα όπως στα Joy-Con, προσφέροντας καλύτερο έλεγχο για gaming εν κινήσει. Η οθόνη της νέας κονσόλας έχει διαγώνιο 5,5 ίντσες, ελάχιστα μικρότερη από την αντίστοιχη του Nintendo Switch (6,2 ίντσες), παρέχοντας ωστόσο την ίδια ανάλυση 720p.