Η THQ Nordic, σε συνεργασία με την Sony Interactive Entertainment (SIE) και την Oasis Games Limited ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του «Monkey King: Hero is Back» για το PC και το PlayStation 4 στις 17 Οκτωβρίου 2019.

Τι είναι το Monkey King: Hero is Back

Το παιχνίδι βασίζεται στην συναρπαστική Κινέζικη ταινία φαντασίας και δράσης «Monkey King: Hero is Back» που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2015 και αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού με το όνομα Liuer και τις περιπέτειες που ζει με τον Monkey King, τον Sun Wukong, ο οποίος μόλις που έχει απελευθερωθεί μετά από 500 χρόνια φυλάκισης. Γνωστή στους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα Κινέζικου animation, η ταινία έσπασε ρεκόρ εισπράξεων στην κατηγορία των animated movies στην Κίνα, με πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο της προβολής της.

Με το Monkey King: Hero is Back για το PlayStation 4, η Sony Interactive Entertainment συνεργάστηκε με το Oct Animation Studio, το στούντιο που δημιούργησε τα υπέροχα γραφικά της ταινίας, για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι πιστό στην οπτική και στην αίσθηση της ταινίας.

Όπως η ταινία, έτσι και αυτό το action-adventure game αφηγείται την ιστορία του νεαρού μοναχού Liuer που συναντά τον ήρωα του, τον Sun Wukong, αλλά επικεντρώνεται στον ίδιο τον Monkey King, καταγράφοντας παράλληλα για τους παίκτες τις διάφορες ιστορίας και υπό-σενάρια που δεν παρουσιάζονται στην ταινία. Μαζί οι Sun Wukong, Liuer και Pigsy ξεκινούν ένα ταξίδι περιπέτειας, ενισχύοντας τους δεσμούς της φιλίας μεταξύ τους. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Sun Wukong και χρησιμοποιούν τις μυστικιστικές δεξιότητες του για να εξοντώσουν τους εχθρούς που συναντούν. Το παιχνίδι βυθίζει τους παίκτες σε μια περιπετειώδη ιστορία, επιτρέποντας τους ταυτόχρονα να ζήσουν την πλούσια και λεπτομερή ιστορία για την οποία έμεινε γνωστή η ταινία.