Το τοπίο της διαδικτυακής καθημερινότητας αλλάζει ριζικά μετά τη συμφωνία μεταξύ της Yahoo και της Microsoft, η οποία είναι πλέον γεγονός. Η ένωση των δυνάμεών τους αναμένεται να ανοίξει ένα μέτωπο ανταγωνισμού στον κολοσσό της αναζήτησης στο Διαδίκτυο, τη Google.


bing-yahooΗ συμφωνία θα έχει αρχική ισχύ δέκα ετών και δίνει στη Microsoft τη δυνατότητα να ενσωματώσει στη μηχανή αναζήτησης Bing, τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου, εκείνη της Yahoo. Το Bing θα χρησιμοποιηθεί από τη Yahoo, ενώ οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τα κέρδη από τις εμφανιζόμενες διαφημίσεις στις σελίδες των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων.


Η Yahoo πασχίζει να καταγράψει κέρδη τα τελευταία χρόνια, αλλά πέρυσι απέκρουσε αρκετές απόπειρες επιθετικής εξαγοράς της από την Microsoft. Η Google προσπάθησε να εμποδίσει στη Yahoo να περάσει στο στρατόπεδο της Microsoft, όμως η προσπάθειά της να συνάψει τη δική της συμφωνία μαζί της στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης προσέκρουσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ.


Η συμφωνία συνεργασίας Yahoo-Microsoft κατέστη δυνατή μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή της Yahoo Τζέρι Γιανγκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας το 2008.


Η συνεργασία στην oline αναζήτηση και διαφήμιση θα δώσει σε Yahoo και Microsoft κοινό μερίδιο 30% στην αμερικανική αγορά με την Google να παραμένει κυρίαρχη δύναμη ελέγχοντας 65% στην παγκόσμια αγορά αναζητήσεων.