Από την εφημερίδα: “Ημερησία” – 20/05/2008

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε Baa2 από Baa1 προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys. Σε σχετική έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Deutsche Telekom, που προβλέπει την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου από τη γερμανική εταιρεία, ο ΟΤΕ «δεν βρίσκεται πλέον υπό κρατικό έλεγχο. Συνεπώς, δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτείται με τη στήριξη του Ελληνικού Δημοσίου και των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Την ίδια στιγμή η Moodys αλλά και η Standard & Poors προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και της Deutsche Telekom. Οι αναλυτές της Moodys υποβάθμισαν τη σύστασή του για την D.T. σε «Βaa1» από «Α3».

Παράλληλα, οι αναλυτές της Standard & Poors προχώρησαν σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα της D.T. σε «ΒΒΒ+» από Α-. «Η εταιρεία μεσοπρόθεσμα δύσκολα θα ανταποκριθεί στα κριτήρια της αξιολόγησης Α-, λόγω των εξαγορών», αναφέρει η S&P.