Tο καλοκαίρι, όλοι μας λίγο-πολύ εγκαταλείπουμε σπίτια, καταστήματα και γραφεία, έστω για λίγες μέρες, προκειμένου να βρεθούμε σε κάποια παραλία.

Το άγχος του τι συμβαίνει στον… ανυπεράσπιστο χώρο μας, ωστόσο, δύσκολα φεύγει από το πίσω μέρος του μυαλού μας. Τη λύση για ξέγνοιαστες διακοπές θα δώσει για ακόμα μια φορά η τεχνολογία, καθώς την πολυπόθητη, καθησυχαστική αίσθηση ασφάλειας μπορεί να μας προσφέρει μια IP κάμερα. Μια συσκευή αυτής της κατηγορίας συνδέεται στο τοπικό σας δίκτυο και μπορεί να αναμεταδώσει εικόνα από τον χώρο σας απευθείας στο smartphone σας, όπου κι αν βρίσκεστε. 

Μπορούν να τοποθετηθούν παντού;

Οι περισσότερες IP κάμερες είναι κατασκευασμένες για χρήση εντός σπιτιού. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και IP κάμερες εξωτερικού χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μοντέλο Turbo-X Endurance 1080 Starlight, μια IP κάμερα κατασκευασμένη για… τα δύσκολα! Είναι αδιάβροχη και μπορεί να τοποθετηθεί άφοβα σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, εποπτεύοντας από μια αυλή μέχρι μια εταιρική αποθήκη. 

Τι γίνεται στο σκοτάδι;

Η συγκεκριμένη κάμερα που βρήκαμε στο «Πλαίσιο» αποτελεί μία από τις ελάχιστες λύσεις της αγοράς, που προσφέρουν πλήρως έγχρωμη νυχτερινή λήψη σε ακτίνα έως και 60 μέτρων! Ο συνδυασμός της τεχνολογίας Starlight, των ενσωματωμένων IR LED και του CMOS αισθητήρα της Sony, της επιτρέπει να καταγράφει εικόνες πλούσιες σε χρώμα με Full HD ευκρίνεια από μεγάλη απόσταση, ακόμα και με μηδενικό εξωτερικό φωτισμό, της τάξεως των 0,002Lux.

Το… επίμονο βλέμμα της τεχνολογίας

Οι αισθητήρες κίνησης επιτρέπουν στην Turbo-X Endurance 1080 Starlight να αντιληφθεί απρόσκλητους επισκέπτες και να ενημερώσει άμεσα τον ιδιοκτήτη.

Η τεχνολογία κωδικοποίησης ROI (Region of Interest), μας δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος στο οπτικό πεδίο της κάμερας, προκειμένου να αξιοποιείται εκεί η μέγιστη ανάλυσή της (και όχι για παράδειγμα στον ουρανό ή σε κάποιο σημείο από όπου δεν πρόκειται να περάσει ποτέ κανείς), κάνοντας έτσι οικονομία σε bandwidth και αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να αγγίξει έως και τα 128GB με την προσθήκη μιας κάρτας microSD.

Μπορώ να την εγκαταστήσω; 

Η διαδικασία εγκατάστασης δεν απαιτεί εξεζητημένες τεχνικές γνώσεις, αλλά αν δεν έχετε την αυτοπεποίθηση ή απλά τον χρόνο να ασχοληθείτε, η υπηρεσία «Σύνδεση & Επίδειξη Network» του Πλαισίου φέρνει στην πόρτα σας έναν έμπειρο τεχνικό που θα εγκαταστήσει και θα ρυθμίσει τη συσκευή βάσει των αναγκών σας, εκπαιδεύοντάς σας ταυτόχρονα στη χρήση της. 

Χαρακτηριστικά 

• Εικόνα Full HD ανάλυσης 1080p@30fps και καταγραφή ήχου

• Αδιάβροχος (IP66) και ανθεκτικός μεταλλικός σχεδιασμός 

• 1/2.8″ Sony Starvis Back-illuminated CMOS αισθητήρας

• Εγχρωμη νυχτερινή λήψη με ακτίνα έως και 60 μέτρων

• Δυνατότητα τροφοδοσίας μέσω καλωδίου δικτύου PoE (Power over Ethernet)

• Δέχεται κάρτες microSD έως 128GB

• Υποστηρίζει τεχνολογία κωδικοποίησης ROI – Region of Interest