Όσοι στέλνουν sms την ώρα που οδηγούν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα. Αυτό έδειξε έρευνα από το Ινστιτούτο Μεταφορών του Πολυτεχνείου της Βιρτζίνια, σύμφωνα με την οποία η αποστολή SMS ενώ οδηγούμε αυξάνει τον κίνδυνο κατά 23 φορές.


handheldphones_2Είναι ο υψηλότερος κίνδυνος από κάθε άλλον, όσον αφορά όλες τις δραστηριότητες του οδηγού σε σχέση με το κινητό του, κυρίως επειδή το γράψιμο ενός μηνύματος τον αναγκάζει να στρέφει αλλού τα μάτια του και όχι στο δρόμο μπροστά του. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η συνομιλία στο κινητό τουλάχιστον επιτρέπει στον οδηγό να κοιτάζει το δρόμο…


Σύμφωνα με την έρευνα, ο οδηγός, κατά τη δημιουργία ενός μηνύματος, παύει να κοιτά το δρόμο κατά μέσο όρο επί 4,6 δευτερόλεπτα για κάθε περίοδο έξι δευτερολέπτων. Όταν ο οδηγός πληκτρολογεί ένα νούμερο, ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται κατά 2,8 φορές σε σχέση με το κανονικό οδήγημα, όταν μιλάει ή ακούει στο κινητό του, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 4,1 φορές και όταν σκύβει για να πιάσει το κινητό του, την ώρα που οδηγεί, κατά 5,5 φορές.