Η Lenovo ανακοίνωσε τις νέες πλατφόρμες server Lenovo ThinkSystem SR635 και SR655, δύο από τους πιο δυνατούς single-socket servers που έχουν κατασκευαστεί ως τώρα. Καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι επιφορτισμένες να κάνουν περισσότερα με λιγότερα, η νέες λύσεις της Lenovo, προσφέρουν την απόδοση ενός  dual-socket server στο κόστος ενός single-socket.

Οι νέες αυτές προσθήκες στο εκτενές πορτοφόλι servers της Lenovo, υποστηρίζονται από επεξεργαστές νέας γενιάς AMD EPYC™ 7002 Series και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μπορούν υποστηρίζουν τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για data-intensive workloads όπως τα video security, software-defined storage και network intelligence, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν virtualized και edge περιβάλλοντα.  αποτέλεσμα είναι μία πρόταση που συνδυάζει ισχύ και αποδοτικότητα για πελάτες που δίνουν σημασία στην ισορροπία ανάμεσα στην ταχύτητα και την ασφάλεια. 

«Η ασταμάτητη επιδίωξη της Lenovo για καινοτόμα προϊόντα που επισπεύδουν το “intelligent transformation” των πελατών μας, έχει υπάρξει πρωταρχικής σημασίας στην ανέλιξή μας σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές OEM στον κόσμο» δήλωσε ο  Doug Fisher, Chief Operating Officer και Senior Vice President of Business Units, Lenovo Data Center Group. «Σήμερα η Lenovo διευρύνει τη συνεργασία της με την AMD, με νέες πλήρως βελτιστοποιημένες λύσεις που προσφέρουν στους κοινούς μας πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πολύπλοκα και data-intensive workloads, να κάνουν περισσότερα με λιγότερα, παρέχοντας ταυτόχρονα ασυμβίβαστη ασφάλεια.»

Σε κάθε επιχείρηση οι προτεραιότητες και η ανεύρεση του κόστους για την εφαρμογή τους είναι πάντα ένας δύσκολος γρίφος. Οι νέες πλατφόρμες servers ThinkSystem SR635 και SR655 της Lenovo επιτρέπουν στους πελάτες να εκτελούν περισσότερο φόρτο εργασίας σε λιγότερους servers, αλλά και να εξοικονομούν έως και 73%  από πιθανές αγορές άδειών λογισμικού1, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιταχύνουν τους αυξανόμενους φόρτους εργασίας πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να υπολογίζουν μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) έως και 46%2. 

Οι εξελίξεις αυτές στην αποδοτικότητα φόρτου εργασίας και εξοικονόμησης TCO, υποστηρίζονται περεταίρω από τα πρόσφατα 16 παγκόσμια ρεκόρ που κατέγραψαν οι servers ThinkSystem SR635 και SR655, δύο εκ των όποιών αφορούν στην ενεργειακή απόδοση3. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των βελτιώσεων είναι καλύτερη τιμή για την προσφερόμενη απόδοση.

Τα Lenovo ThinkSystem SR635 και SR655 παρέχουν μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερη καθυστέρηση και υψηλότερη πυκνότητα πυρήνα, καθώς και τo μεγαλύτερο drive capacity NVMe από οποιοδήποτε άλλο single socket στην αγορά. Επίσης, τα νέα συστήματα 2ης γενιάς AMD EPYC ™ που βασίζονται στον επεξεργαστή παρέχουν την ευκαιρία για ενεργοποίηση επιπλέον υπερσυμπιεσμένων λύσεων υποδομής. Αυτό δίνει στη Lenovo τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της VX και άλλα πιστοποιημένα nodes και συσκευές για απλή ανάπτυξη, διαχείριση και κλιμάκωση.

Χτίζοντας Smart Cities

Μια νέα πρόβλεψη από την IDC εκτιμά ότι θα υπάρξουν 41,6 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές Internet of Things (IoT), δημιουργώντας 79,4 zettabytes δεδομένων έως το 20254. Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης θα προέλθει από τεχνολογίες IoT και την τεχνολογίες εικόνας.

Οι νέες λύσεις της Lenovo είναι ιδανικές για περιπτώσεις όπου απαιτείται περισσότερη υπολογιστική ισχύς σε περιορισμένους χώρους, με λιγότερη ενέργεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα βίντεο για τη δημόσια ασφάλεια σε περιβάλλοντα έξυπνης πόλης, πανεπιστημιουπόλεων και χώρων μαζικής διέλευσης. Κυβερνήσεις και άλλοι οργανισμοί δημόσιας ασφάλειας είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση, τον εντοπισμό, την αναγνώριση πιθανών απειλών και την άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπισή τους. 

Το Lenovo ThinkSystem SR655 σε συνδυασμό με το λογισμικό Pivot3, παρέχει μια λύση ασφάλειας βίντεο που μπορεί να υποστηρίξει έως και 33% περισσότερες βιντεοκάμερες ανά node5, από ό, τι παρόμοιες λύσεις. Με το αυξημένο εύρος ζώνης του PCIe® 4.0, που υποστηρίζεται από τους επεξεργαστές 2nd Gen AMD EPYC™, οι πελάτες αποκτούν ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από την άκρη στον πυρήνα και μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης, επιτρέποντας την ταχύτερη ανάκληση του βίντεο για αναγνώριση και ανάλυση.

Οι εξαιρετικά πυκνές διαμορφώσεις NVMe αυτών των νέων λύσεων της Lenovo, που περιέχουν επεξεργαστές AMD, επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν και να έχουν πρόσβαση σε τεράστια ποσότητα δεδομένων. Υποστηρίζοντας έως έξι μονάδες επεξεργασίας γραφικών με ένα πλάτος ή τρεις μονάδες επεξεργασίας γραφικών διπλού πλάτους (GPU), αυτά τα νέα συστήματα παρέχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανάλυσης βίντεο υψηλής ευκρίνειας πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Οι μονάδες GPU σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή AMD, παρέχουν ταχύτερους ρυθμούς εισόδου βίντεο, βελτιωμένη ανάλυση βίντεο και βελτιωμένη μηχανική μάθηση, βοηθώντας τις κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς να προστατεύσουν καλύτερα τους ανθρώπους που εξυπηρετούν.

“Ο συνδυασμός της ποιότητας και της αντοχής των προϊόντων της Lenovo, με την εκπληκτική απόδοση του 2nd Gen AMD EPYC processor, καταφέρνει να καλύψει στο έπακρο  ό, τι χρειάζονται οι πελάτες μας για να υποστηρίξουν τις κρίσιμες αποστολές τους “, δήλωσε ο Bruce Milne, αντιπρόεδρος του Pivot3, Chief Marketing Officer and General Manager. «Καθώς οι πελάτες του Pivot3 επεκτείνουν τη χρήση έξυπνης υποδομής για ασφαλή χρήση σε αεροδρόμια, πανεπιστημιουπόλεις, χώρους φιλοξενίας και μεταφορικά μέσα, η ασφάλεια, η ανθεκτικότητα και η απλότητα της διαχείρισης σε κλίμακα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Η AMD και η Lenovo μας επιτρέπουν να παραδώσουμε όλα αυτά και να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας.»

Μεγιστοποιώντας την Αξία του Virtualization 

Σε εικονικά περιβάλλοντα, οι επιχειρήσεις χρειάζεται συχνά να αποφασίζουν ανάμεσα σε μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Οι δυνατότητες ασφάλειας VM και κρυπτογράφησης μνήμης των επεξεργαστών AMD EPYC™ 7002 Series, σε συνδυασμό με τις λύσεις Lenovo ThinkShield, προσφέρουν λύσεις σε αυτό το δίλημμα, με τη χρήση ενός επιπλέον επίπεδου ασφαλείας για εικονικοποίηση που απομονώνει και ελαχιστοποιεί τις απειλές στο κέντρο δεδομένων. Επιπλέον, επειδή η κρυπτογράφηση VM βρίσκεται στο hardware αντί για το software ή τον hypervisor, η διαδικασία γίνεται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η απόδοση του συστήματος. 

Η ασφάλεια είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας στην ανάλυση βίντεο και σε σενάρια δημόσιας ασφάλειας. Νέες λειτουργίες, όπως ένας διακόπτης εισβολής που μπορεί να ανιχνεύσει και να αποτρέψει όποια παραβίαση, επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς  να διαχειρίζονται τα συστήματα ασφαλείας τους στις ασφαλείς πλατφόρμες της Lenovo. Με έως και 64 cores per socket και αυξημένη απόδοση, αυτές οι νέες λύσεις της Lenovo επιτρέπουν στους οργανισμούς να φιλοξενούν περισσότερες εικονικές μηχανές ανά server, παρέχοντας καλύτερα κατανεμημένο computing capability και βελτιωμένη απόδοση φόρτου εργασίας.

Smarter Networks με Data Intelligence

Τα αυτά συστήματα αυτά τα περιμέναν με ανυπομονησία πολλές επιχειρήσεις, λόγω της ικανότητάς τους να χειρίζονται data intensive workloads – συμπεριλαμβανομένου του Allot – κορυφαίου παγκόσμιου προμηθευτή καινοτόμων λύσεων δικτύωσης και ασφάλειας για τους πάροχους υπηρεσιών επικοινωνίας (CSPs) και τις επιχειρήσεις.

Πολλές επιχειρήσεις απαιτούν λύσεις που μπορούν να μετατρέψουν δεδομένα δικτύου, εφαρμογών, χρήσης και ασφάλειας σε ευαίσθητη πληροφορία που καθιστά τα δίκτυα των πελατών τους πιο έξυπνα και ασφαλέστερα για τους χρήστες τους. Η αγορά υπαγορεύει ότι αυτές οι λύσεις θα πρέπει είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και να τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, καθώς οι απαιτήσεις της πληροφορικής αλλάζουν διαρκώς.

«Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας επεξεργασίας I/O επόμενης γενιάς της Lenovo δίνει στην Allot τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε υψηλότερες ταχύτητες, επιτρέποντάς μας να αντλήσουμε πληροφορίες από την ολοένα αυξανόμενη κίνηση στο σύστημα, χωρίς καμία υποβάθμιση της απόδοσης”, δήλωσε ο Mark Shteiman, AVP of Product Management with Allot. “Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας και οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουμε, χρειάζεται να μπορούν να βλέπουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δικτύου τους σε πραγματικό χρόνο. Όταν αξιολογήσαμε τα πρότυπα ThinkSystem SR635 και SR655 servers της Lenovo εντυπωσιαστήκαμε».

Οι νέες λύσεις Lenovo ThinkSystem SR635 και SR655 είναι πλέον διαθέσιμες μέσω αντιπροσώπων πωλήσεων της Lenovo και συνεργατών σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.lenovo.com/us/en/data-center/single-socket-innovation