Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τη νέα 27 ιντσών UltraFineTM 5K οθόνη (μοντέλο 27MD5KL), η οποία μαζί με την 24 ιντσών UltraFine 4K οθόνη της εταιρείας (μοντέλο 24MD4KL), αποτελούν δύο υψηλής ποιότητας monitors που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα πιο πρόσφατα προϊόντα της Apple.  

Οι UltraFine οθόνες της LG προσφέρουν εκπληκτική ποιότητα εικόνας όταν συνδέονται σε Mac ή iPad Pro. Σχεδιασμένη για να ενισχύσει την αποδοτικότητα, η LG UltraFine 5K οθόνη προσφέρει ισχυρή απόδοση από όλες τις απόψεις και τις πιο πρόσφατες επιλογές συνδεσιμότητας. Υποστηρίζοντας τις θύρες Thunderbolt 3 και USB Type-C, το συγκεκριμένο monitor είναι ιδανική επιλογή για τα πιο πρόσφατα Mac notebooks και Mac desktops, καθώς και για το iPad Pro. Το 5K monitor της LG επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώσουν ένα πολυδιάστατο σταθμό εργασίας εξοπλισμένο με Mac που συμπεριλαμβάνει την αναπαραγωγή βίντεο, ήχου και τη μεταφορά δεδομένων μέσω ενός μόνο καλωδίου. Επιπλέον, χάρη στην ισχύ των 94 watts, το UltraFine 5K μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή συμβατή με USB-C όπως Mac ή iPad.  

Σχεδιασμένη ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των σχεδιαστών, των φωτογράφων και των βιντεογράφων, η Ultrafine 5K οθόνη της LG αποτελεί μια εξαιρετική λύση ευρείας οθόνης που παρέχει ακριβείς λεπτομέρειες και χρώματα. Διαθέτει ευρεία χρωματική κλίμακα P3 και 500-nit φωτεινότητα για βελτιστοποιημένες εικόνες, χωρίς να απαιτείται βαθμονόμηση. Τα 218 pixels ανά ίντσα (PPI) της οθόνης έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερα από 14,7 εκατομμύρια pixels που αποδίδουν απίστευτα ζωντανές εικόνες και ευκρινές κείμενο για την προβολή πολλαπλών παραθύρων και εργαλείων ταυτόχρονα. Η ενσωματωμένη κάμερα, το μικρόφωνο και τα στερεοφωνικά ηχεία παρέχουν μια πλούσια εμπειρία πολυμέσων. 

Η οθόνη UltraFine 5K της LG σχεδιάστηκε για να προσφέρει ευκολία ανώτερου επιπέδου με δυνατότητα ρυθμιζόμενου ύψους και κλίσης για μέγιστη άνεση του χρήστη. Καθώς είναι συμβατή με το macOS Mojave 10.14.6 και το iOS 12.4, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη φωτεινότητα και την ένταση απευθείας από το πληκτρολόγιο αφής (Touch Bar) ή το πληκτρολόγιο του MacBook Pro, ενώ ο αισθητήρας φωτισμού ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όταν συνδέεται σε υπολογιστή Mac. 

Με την 23,7 ιντσών UltraFine 4K οθόνη της LG η οποία είναι κατά δέκα τοις εκατό μεγαλύτερη από την προηγούμενη έκδοση, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν παρόμοια ρεαλιστικά χρώματα και πλήρη κάλυψη της χρωματικής κλίμακας P3 και της 500-nit φωτεινότητας. Η ποιότητα και ο σχεδιασμός της οθόνης, καθώς και η εύκολη συνδεσιμότητά της παρέχουν στους χρήστες τη μέγιστη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους. Με ένα Mac, οι θύρες Thunderbolt 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αλυσιδωτή σύνδεση δύο 4K οθονών. 

«Η πρώτη σειρά UltraFine οθονών της LG δέχθηκε την ευρεία αποδοχή των επαγγελματιών του δημιουργικού κλάδου για την εξαιρετική της απόδοση και την ευκολία», δήλωσε ο Jang Ik-hwan, επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής της LG. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «Η ευχρηστία, η απρόσκοπτη ενσωμάτωση και η εκπληκτική ποιότητα της οθόνης καθιστούν τα LG UltraFine monitors μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες της Apple». 

Οι UltraFineTM οθόνες όπως και όλες οι οθόνες της LG, υποστηρίζονται με 3 χρόνια συνολική εγγύηση και 3 χρόνια εγγύηση 0 Pixel.