Η Sony ανακοίνωσε σήμερα μια νέα προσθήκη στη βραβευμένη σειρά φωτογραφικών μηχανών της RX, με την κυκλοφορία της RX100 VII (μοντέλο DSC-RX100M7).

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την Full-Frame Mirrorless φωτογραφική Alpha 9 της Sony, η RX100 VII παρέχει νέα επίπεδα απόδοσης σε ένα συμπαγές σώμα, τόσο σε σταθερές εικόνες αλλά και βίντεο, προκαλώντας στους χρήστες ένα αίσθημα βεβαιότητας πως είναι κάτοχοι μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής, υψηλής ποιότητας & δυναμικής, την οποία μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη τους για οποιαδήποτε στιγμή φωτογράφισης.

Η RX100 VII διαθέτει τον πρόσφατα ανεπτυγμένο 1,0-τύπου αισθητήρα εικόνας Exmor RS CMOS και επεξεργαστή εικόνας BIONZ X τελευταίας γενιάς. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει νέα επίπεδα αυτόματης εστίασης και επιτυγχάνει ανεπανάληπτα επίπεδα ταχύτητας που έχουν παρατηρηθεί μόνο στην Alpha 9. Η ευελιξία λήψεων εξασφαλίζεται από τον φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmviii F2.8-4.5 με zoom φακό υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος κάνει την RX100 VII την ιδανική επιλογή για κάθε πιθανό σενάριο φωτογράφισης και κάθε πιθανό χρήστη, από τους λάτρεις της φωτογραφίας έως και τους επαγγελματίες.

Νέα πρότυπα απόδοσης AF σε ένα συμπαγές σώμα

Η RX100 VII προσφέρει τα κορυφαία παγκοσμίωςv 355 σημεία AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου και 425 σημεία AF ανίχνευσης αντίθεσης. Επιπλέον, χάρη σε ένα νέο βελτιστοποιημένο σύστημα ελέγχου κίνησης φακού, επιτυγχάνεται ο ταχύτερος χρόνος απόκτησης AF παγκοσμίωςv, 0,02 δευτερολέπτωνvi. Ένα σημαντικό βήμα στην απόδοση παρακολούθησης AF/AE κατά τη διάρκεια συνεχόμενων λήψεων, που σημαίνει ότι η κάμερα εκτελεί υπολογισμούς AF/AE έως και 60 φορές ανά δευτερόλεπτοii και καταγράφει γρήγορη κίνηση σε 20fpsiii με παρακολούθηση AF/AE, διασφαλίζοντας ότι κάθε στιγμή αποτυπώνεται με γρήγορη και ακριβή εστίαση

Επιπρόσθετα, ο αισθητήρας εικόνας πραγματοποιεί λήψειςiv χωρίς blackout για πλήρη προβολή, ακόμα και όταν γίνονται συνεχείς λήψεις στα 20fpsii, την ίδια, δηλαδή, εμπειρία με την Alpha 9. Η RX100 VII, επίσης, λανσάρει μια νέα λειτουργία Drive Mode «Single Burst Shootingx», για τη λήψη του τέλειου στιγμιότυπου υψηλής ταχύτητας με έως και 90fpsx σε μορφή JPEG / RAW χρησιμοποιώντας το anti-distortion κλείστρο. Το «Single Burst Shootingix» επιτρέπει στον φωτογράφο να αποτυπώνει θέματα γρήγορης κίνησης και να παραδίδει 7 φωτογραφίες σε 90fps, 60fps ή 30fps ενώ είναι σαν να πραγματοποιεί μία μόνο λήψη, ώστε ο χρήστης να επιλέξει το τέλειο στιγμιότυπο.  

   

Για πρώτη φορά σε μια compact φωτογραφική μηχανή, η RX100 VII παρουσιάζει προηγμένες δυνατότητες «Real-time Tracking» και «Real-time Eye AF». Η λειτουργία «Real-time Tracking» χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο αλγόριθμο της Sony, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης αντικειμένων με τεχνητή νοημοσύνη, για να εξασφαλίσει ότι τα θέματα μπορούν να αποτυπωθούν με εξαιρετική ακρίβεια, ακόμη και μέσω του πίνακα αφής στην οπίσθια οθόνη. Η λειτουργία «Real-time Eye AF», η πιο πρόσφατη έκδοση της αναγνωρισμένης τεχνολογίας «Eye AF» της Sony, χρησιμοποιεί την αναγνώριση αντικειμένων βασισμένη στο AI για την ανίχνευση και επεξεργασία δεδομένων ματιών σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακρίβειας, της ταχύτητας και της απόδοσης παρακολούθησης του «Eye AF» για ανθρώπους αλλά και ζώαvii και επιτρέπει στον φωτογράφο να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη σύνθεση της φωτογραφίας.

Φαντασμαγορικό αποτέλεσμα σε βίντεο

Τα συμπαγή και ελαφριά χαρακτηριστικά της RX100 VII (περίπου 302g / 102mm x 58mm x 43mm) σημαίνουν ότι μπορεί να μεταφέρεται και να τοποθετείται σε μέρη που οι μεγαλύτερες κάμερες δεν μπορούν. Το μικρό της μέγεθος συμπληρώνεται με μια πληθώρα δυνατοτήτων εγγραφής βίντεο επαγγελματικών προδιαγραφών, τέλειες για on-the-go λήψεις, όπως vlogging:

  • 4K εσωτερική εγγραφή ταινιών με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel (pixel binning) σε υψηλής ταχύτητας bit XAVC S™xi  
  • «Real-time Tracking» και «Real-time Eye AF» για βίντεο
  • 4K Active SteadyShot που είναι 8 φορές πιο αποτελεσματικό από το 4K Standard SteadyShot   
  • Ενσωματωμένη υποδοχή μικροφώνου
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3 
  • Συμβατότητα με την επέκταση «Movie Edit» από την εφαρμογή «Imaging EdgeTM» για τη σταθεροποίηση και την επεξεργασία ταινιών
  • Καταγραφή δεδομένων κάθετης θέσης για ταινίες
  • «Interval Shooting» για εντυπωσιακά time-lapse βίντεο
  • Καταγραφή Super Slow Motion  έως και 1000fps
  • Oθόνη περιστρεφόμενη σε 180 μοίρες για ευκολία στη χρήση κατά τη διάρκεια vlogging

 «Η RX100 VII θέτει νέα πρότυπα τόσο για τη φωτογραφία όσο και για το βίντεο σε μια συμπαγή κάμερα και είμαστε σίγουροι ότι οι εκπληκτικές δυνατότητες ταχύτητας και εστίασης AF θα εκτιμηθούν από τους χρήστες», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging της Sony στην Ευρώπη. «Οι χρήστες θα αισθανθούν τη σιγουριά από την δύναμη μιας Alpha 9 στην τσέπη τους, σε ένα συμπαγές σώμα, για να μπορούν να εμπιστεύονται αυτήν την κάμερα σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση».

Νέα θήκη για την RX100 σειρά

Η Sony παρουσίασε επίσης μια νέα μαύρη θήκη από δέρμα (LCJ-RXK) για τη σειρά RX100, η οποία περιλαμβάνει ένα κάλυμμα φακού και έναν ιμάντα ώμου για την προστασία της φωτογραφικής μηχανής από προσκρούσεις και κραδασμούς. Παρέχει εύκολη πρόσβαση στην υποδοχή μικροφώνου και στον τερματικό USB που επιτρέπει τη φόρτιση και μεταφορά εικόνων χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί η θήκη.

 

Διαθεσιμότητα

Η RX100 VII και το LCJ-RXK θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019.

Για τις πλήρεις πληροφορίες των προιόντων, παρακαλώ επισκεφθείτε: 

RX100 VII: https://www.sony.gr/electronics/cyber-shot-fwtografikes-mhxanes-compact/dsc-rx100m7

LCJ-RXK: https://www.sony.gr/electronics/cyber-shot–fwtografikes-mhxanes-compact-thikes-kalymata-imantes/lcj-rxf

Ένα βίντεο για το προϊόν για την νέα RX100 VII μπορείτε να δείτε εδώ.

Μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που τραβήχτηκαν με τις πιο πρόσφατες κάμερες και άλλα προϊόντα Sony μπορούν να βρεθούν στο

https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Ο ευρωπαϊκός κόμβος φωτογραφικής διαφήμισης της Sony διατίθεται σε 22 γλώσσες και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, διαγωνισμούς και ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony σε κάθε χώρα.