H popup selfie κάμερα του νεανικού Huawei P Smart Z αφήνει τα ενοχλητικά notches της οθόνης στο παρελθόν.

Στην εποχή μας δεν υπάρχουν και πολλά χαρακτηριστικά που τουλάχιστον εμφανισιακά μπορούν να κάνουν ένα smartphone να ξεχωρίσει. Αυτό δεν ισχύει βέβαια για την περίπτωση του Huawei P smart Z, όπου η αναδυόμενη pop-up selfie κάμερά του είναι αρκετή για να στρέψει τα βλέμματα πάνω της. Όσο εντυπωσιακή είναι η κάμερα της πρόσοψης όταν ξεπροβάλει από το εσωτερικό της συσκευής κάθε φορά που θέλετε να τραβήξετε μια selfie, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι και η 6.59 ιντσών FullView οθόνη, η οποία επιτέλους είναι απαλλαγμένη από τα ενοχλητικά notches, τις εγκοπές που φιλοξενούν τις selfie-cams. Έτσι, δίχως μεγάλα πλαίσια και αντιαισθητικές παρεμβάσεις, η Full HD+ οθόνη φιλοξενεί ανεμπόδιστα το αγαπημένο σας περιεχόμενο, μετατρέποντας το Huawei P smart Z σε ένα φορητό κέντρο ψυχαγωγίας. Με αναλογία οθόνης 19.5:9, ανάλυση 2340×1080 pixels και 85% κάλυψη χρωματικού φάσματος, games και ταινίες αποκτούν άλλη διάσταση. Σε αυτό βοηθά και το οκταπύρηνο Kirin 710F chipset, παρέχοντας όλη την απαραίτητη ισχύ, δίχως να σπαταλά ενέργεια. Η μπαταρία χωρητικότητας 4.000 mAh βέβαια δεν μας αγχώνει διόλου, μιας και υπόσχεται εκτεταμένη ενεργειακή αυτονομία. Παράλληλα, η λειτουργία Eye Comfort φιλτράρει τη βλαβερή μπλε ακτινοβολία της οθόνης (με πιστοποίηση TÜV Rheinland) ώστε να περιορίζεται η κόπωση των ματιών σας.

Με… pop αέρα

Ας επιστρέψουμε στην αδιαφιλονίκητη… σταρ του Huawei P smart Z, την pop-up κάμερα. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αξιοποιήσετε τον αισθητήρα των 16MP είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία selfie. Μέσα σε μόλις 1 δευτερόλεπτο ο ειδικός μηχανισμός θα εμφανίσει στην πάνω πλευρά την κάμερα, θυμίζοντας… περισκόπιο υποβρυχίου. Ο εν λόγω μηχανισμός με τη βοήθεια του οποίου αναδύεται ή κρύβεται στο εσωτερικό του smartphone η εμπρόσθια κάμερα έχει υποβληθεί σε αναρίθμητα τεστ όπως 100.000 φορές ενεργοποίησης και απευθείας πίεση 12Kg. Με τον τρόπο αυτό η Huawei είναι σίγουρη πως παραδίδει στους φίλους της μια αξιόπιστη και ποιοτικά κατασκευασμένη πρόταση. Ενδεικτικό της έμφασης που έχει δοθεί, είναι πως μόλις οι αισθητήρες της συσκευής ανιχνεύσουν πτώση, ενεργοποιούν την αυτόματη απόκρυψη της pop-up κάμερας για να την προστατεύσουν από την πρόσκρουση στο έδαφος. Το μόνο σας μέλημα, λοιπόν, θα είναι να απολαύσετε τις… αυτάρεσκες λήψεις σας, επιστρατεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναγνωρίζει αυτόματα 8 διαφορετικές σκηνές όπως ο μπλε καλοκαιρινός ουρανός, η πρασινάδα και οι εσωτερικοί χώροι. Το μέγεθος pixel 1.0µm σε συνδυασμό με το διάφραγμα F/2.0, επιμελούνται τον φωτισμό και το φόντο των πορτραίτων σας. Η τεχνολογία AI «διορθώνει» τον οπίσθιο φωτισμό ενώ ένας ειδικός αλγόριθμος ωραιοποίησης και τα εφέ φωτισμού 3D, δίνουν στις selfie φωτογραφίες σας μια επαγγελματική πινελιά.

Ξεχάσατε ήδη την κύρια κάμερα;

Αν η ακόρεστη διάθεσή σας για… επίδειξη σας επιτρέψει να βγάλετε και κάποια φωτογραφία με την κύρια κάμερα, χωρίς να ανεβοκατεβάζετε την pop-up selfie-cam, να σας ενημερώσουμε πως στην πλάτη του Huawei P smart Z σας περιμένει μια αξιοπρεπέστατη διπλή ΑΙ κάμερα 16MP + 2MP. Πάνω από τον αισθητήρα των 16MP συναντάμε έναν φακό με διάφραγμα F/1.8 και διάταξη έξι οπτικών στοιχείων (6P) που συγκεντρώνει περισσότερο φως ενισχύοντας το contrast και την καθαρότητα των φωτογραφιών ενώ η εστίαση και ο θόρυβος βελτιώνονται θεαματικά. Η βοηθητική κάμερα των 2MP συμπληρώνει την κύρια, ρυθμίζοντας το βάθος πεδίου για να επιτύχετε τα bokeh εφέ που θα «γονατίσουν» τους λογαριασμούς σας στα social media! Η τεχνητή νοημοσύνη αναγνωρίζει 22 κατηγορίες και πάνω από 500 σκηνές σε πραγματικό χρόνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Software και hardware σε αρμονία

Το περιβάλλον χρήσης EMUI 9 αξιοποιεί ιδανικά τα 4GB RAM για να έχουμε άμεσα στη διάθεσή μας μια πληθώρα βοηθητικών χαρακτηριστικών, συνοδευόμενα από μια ευχάριστα νεανική αισθητική στο interface. Ένα αναβαθμισμένο σύστημα αρχείων προσφέρει αυξημένες ταχύτητες ανάγνωσης των αρχείων σας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο χώρο και απομακρύνοντας τα «σκουπίδια» από τις cache των εφαρμογών και του λειτουργικού. Για τους φανατικούς του mobile gaming, η Mali-G51 MP4 GPU παρέα με την τεχνολογία GPU Turbo της Huawei επιτρέπουν ακόμα και PUBG σε αξιόμαχα frame rates! Η συσκευή κυκλοφορεί σε τρεις ενδιαφέρουσες αποχρώσεις: Midnight Black, Sapphire Blue και Emerald Green. Η ελαφριά διχρωμία της πίσω πλευράς, μάλιστα, προσφέρει ακόμα ένα ευπρόσδεκτο στοιχείο αισθητικής διαφοροποίησης από τα σύγχρονα επαναλαμβανόμενα design.

Μας άρεσε

  • Η pop-up κάμερα που απαλλάσσει την οθόνη από το notch
  • Η κύρια κάμερα ανταποκρίνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Γρήγορος επεξεργαστής με 4GB RAM

Δεν μας άρεσε

  • Υστερεί στον τομέα του βίντεο
  • Το βάρος πλησιάζει τα 200 γρ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Οθόνη: 6.59 ιντσών LTPS IPS LCD, αναλογίας 19,5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core Hisilicon Kirin 710F με 4x Cortex-A73@2.2 GHz και 4x Cortex-A53@1.7 GHz, GPU Mali-G51 MP4

Μνήμη: 4GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος έως 512GB με κάρτα microSD)

Κάμερα: διπλή κύρια κάμερα 16MP (f/1.8) με PDAF + 2MP αισθητήρας βάθους (f/2.4), LED flash, βίντεο 1080p@60fps και pop-up selfie-camera 16MP (f/2.0) με βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac dual band, Bluetooth 5.0

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, FM Radio, USB 2.0 Type-C 1.0, NFC, 3.5mm υποδοχή ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 4.000mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 Pie

Διαστάσεις: 163,5×77,3×8,8 χιλ.

Βάρος: 196,8 γρ.

Ενδ. τιμή: 279€