Με αρκετά χαμηλή τιμή, αξιόμαχο επεξεργαστή και εντυπωσιακή μπαταρία, το Redmi 7A αποτελεί ακόμα ένα όπλο της Xiaomi στον ανελέητο πόλεμο των οικονομικών smartphones.  

Όταν το ζητούμενο είναι μια αξιόπιστη και προσιτή συσκευή, ένα από τα πρώτα brands που έρχεται στο μυαλό είναι η Xiaomi. Το δύσκολο, ωστόσο, σε μια κατηγορία τιμών που κατακλύζεται συνεχώς από νέες κυκλοφορίες, είναι να λανσαριστεί μια συσκευή που έχει κάτι διαφορετικό να πει. Στην περίπτωση του Redmi 7A το αφήγημα είναι αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρον και έχει… happy end το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στη χαμηλή τιμή του και την διετή εγγύηση της Info Quest Technologies…

Αντίο πρίζες!

Η μπαταρία των 4.000mAh κατέχει μια περίοπτη θέση στη λίστα των πλεονεκτημάτων του, καθώς σε συνδυασμό με τη συνετή κατανάλωση ενέργειας του κινητού, οδηγεί σε επίπεδα αυτονομίας που είχαμε αρκετό καιρό να συναντήσουμε σε smartphone. Τόσο η λογικών διαστάσεων οθόνη (5.45 ιντσών) όσο και ο έξυπνα δομημένος οκταπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 439 με δύο ταχύτατους πυρήνες στα 2GHz αλλά και έξι σαφώς λιγότερο ενεργοβόρους «εργάτες» στα 1.45GHz, κρατούν την κατανάλωση ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα. Το περιβάλλον χρήσης MIUI περιορίζει και αυτό με τη σειρά του τη σπατάλη πόρων, ενώ υποστηρίζεται και φόρτιση 10W, αν και ο φορτιστής που βρήκαμε στη συσκευασία είναι ο «παραδοσιακός» των 5W.

Επαρκές για το μέσο χρήστη

Αναφερθήκαμε ήδη στον διόλου ευκαταφρόνητο επεξεργαστή, ο οποίος σε συνδυασμό με την Adreno 505 GPU μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε gaming απαιτήσεις. Μοναδική τροχοπέδη κάποιες στιγμές αποδεικνύεται η RAM, η οποία ανέρχεται στα 2GB, το μίνιμουμ δηλαδή που μπορούμε να συναντήσουμε σε ένα αξιοπρεπές κινητό του σήμερα. Μεγαλύτερο θα θέλαμε και τον αποθηκευτικό χώρο των 16GB, μιας και γεμίζει σε χρόνο μηδέν, αλλά εδώ η λύση έρχεται με τη μορφή κάρτας microSD έως 256GB. Η πολύ χαμηλή τιμή του Redmi 7A, άλλωστε, επιτρέπει ένα επιπλέον έξοδο για την αγορά μιας κάρτας. Να επισημάνουμε πως ο σχεδιασμός των 2+1 θυρών καρτών (dual nano-SIM και ξεχωριστή θύρα microSD) επιτρέπει τη χρήση δύο καρτών SIM και μίας κάρτας αποθήκευσης ταυτόχρονα.

Με αισθητήρα Sony

Στην πίσω πλευρά, η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον IMX486 αισθητήρα της Sony, ανάλυσης 12MP με μέγεθος pixel 1,25μm προκειμένου να καταγράφει πληροφορία ακόμα και όταν ο φωτισμός δεν είναι βέλτιστος. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην βελτίωση των λήψεών σας, δημιουργώντας ακόμα και bokeh εφέ δίχως να υπάρχει δεύτερη κάμερα. Στην πρόσοψη, η selfie-cam των 5MP αξιοποιεί επίσης αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει εξελιγμένα φίλτρα AI Beautify, ικανά να σας βγάλουν… ασπροπρόσωπους στα social media. Ταυτόχρονα, μπορεί να αναλύσει το πρόσωπό σας και να ξεκλειδώσει τη συσκευή, αναγνωρίζοντας πάνω από 4.096 ξεχωριστά χαρακτηριστικά σας.

Ευπρόσδεκτα extras

Παρά το προσιτό του κόστος, το Redmi 7A διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η TÜV Rheinland πιστοποιημένη οθόνη μειώνει τις εκπομπές μπλε φωτός, προστατεύοντας τα μάτια σας. Η δυνατότητα για μεγάλες, ευανάγνωστες γραμματοσειρές θα αποδειχθεί χρήσιμη σε όσους έχουν αρχίσει να νιώθουν πως τους προδίδει η όρασή τους. Επιπρόσθετα, το ραδιόφωνο FM δουλεύει με ενσωματωμένη κεραία, δίχως να χρειάζεται αναγκαστικά να συνδέσετε ακουστικά στην υποδοχή των 3.5 χιλ.

Με κλασικό look

Εμφανισιακά, το Redmi 7A είναι μια συσκευή που δεν διεκδικεί βραβείο καινοτομίας, βαδίζοντας στην πεπατημένη των σύγχρονων smartphones με αναλογίες 18:9. Η 5.45 ιντσών οθόνη περιορίζει τις διαστάσεις ώστε να μεταφέρεται εύκολα, με μοναδική παραφωνία το πάχος που πλησιάζει το ένα εκατοστό. Η κατασκευή αποπνέει μια στιβαρή αίσθηση, παρέχοντας ταυτόχρονα μέσω μιας ειδικής νανο-επικάλυψης αντιδιαβρωτική προστασία από λιπαρότητα, ιδρώτα, σταγονίδια, πιτσιλιές, ψιχάλες και συναφείς κακουχίες. To LED flash έχει τοποθετηθεί έξυπνα κάτω από την κύρια κάμερα σε μια διάταξη που παραπέμπει σε dual-cam κινητό, «ξεγελώντας» τους μη παρατηρητικούς. Η ευχάριστη στην αφή, ματ επιφάνεια της πλάτης αποτρέπει τα ατυχή γλιστρήματα, με αποτέλεσμα να μην σας κάνει να νιώθετε σαν αρκούδα που κυνηγάει ψάρια στο ποτάμι όποτε πάτε να πιάσετε το κινητό σας (κάτι που συμβαίνει με τις συσκευές που έχουν γυαλί στο πίσω μέρος)! Δοκιμάσαμε το διαχρονικό μαύρο χρώμα, αλλά αν επιδιώκετε κάτι πιο εντυπωσιακό θα σας προτείναμε το μπλε ματ.


Μας άρεσε

  • Μπαταρία 4.000mAh με μεγάλη αυτονομία
  • Χαμηλή τιμή δίχως μεγάλους συμβιβασμούς
  • Εγγύηση 2 ετών από την Info Quest

Δεν μας άρεσε

  • Τα 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου κινδυνεύουν να σας φανούν λίγα
  • Θα το προτιμούσαμε λεπτότερο

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Οθόνη: 5.45 ιντσών IPS LCD με πιστοποίηση TÜV Rheinland, αναλογίας 18:9, ανάλυσης 1440×720 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 439 με 2xCortex-A53@2.0GHz και 6xCortex-A53@1.45GHz, GPU Adreno 505@650MHz

Μνήμη: 2GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 16GB (επεκτάσιμος έως 256GB με κάρτα microSD)

Κάμερα: κύρια 12MP Sony IMX486 (f/2.2), 1,25μm pixel, με PDAF, AI Beautify, HDR, single-tone LED flash, video 1080p@30fps και selfie-camera 5MP (f/2.2) 1.12µm με AI Beautify, HDR, AI bokeh

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, FM Radio με ενσωματωμένη κεραία, splash resistant, AI face unlock, Micro USB 2.0, 3.5mm υποδοχή ακουστικών

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 4.000mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 Pie

Διαστάσεις: 146,3 x 70,4 x 9,55 χιλ.

Βάρος: 165 γρ.

Ενδ. τιμή: 119€