Κάθε φορά που θέλετε να τραβήξετε μια selfie, η περιστρεφόμενη τριπλή κάμερα αναδύεται και αναμφίβολα μαγνητίζει τα βλέμματα!

Σύμφωνα με τη Samsung, το Galaxy A80 δημιουργήθηκε για την εποχή του Live –ένας κόσμος στον οποίο οι χρήστες smartphones αποτυπώνουν, διαμοιράζονται και συνδέονται στη στιγμή. Για πρώτη φορά σε συσκευή Galaxy, λοιπόν, συναντάμε την επαναστατική περιστρεφόμενη τριπλή κάμερα της εταιρείας, η οποία διαθέτει φακούς υψηλής ποιότητας για βίντεο και φωτογραφίες εξαιρετικής ανάλυσης. Η περιστρεφόμενη τριπλή κάμερα επιτρέπει, επίσης, αδιάκοπη βιντεοσκόπηση ανεξαρτήτως χρήσης μπροστινής ή πίσω όψης. Η κύρια κάμερα του 48ΜΡ Quad Bayer αισθητήρα επιτρέπει τη λήψη φωτεινών και καθαρών φωτογραφιών, ανεξαρτήτως φωτισμού, εφόσον βέβαια περιοριστούμε στην ανάλυση των 12MP. Mε τη βοήθεια του υπερ-ευρυγώνιου (ultra wide) φακού με οπτικό πεδίο 123 μοιρών, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν και να κάνουν share live βίντεο, όλων όσων συμβαίνουν. Εξοπλισμένο με κάμερα βάθους 3D, το Galaxy A80 διασφαλίζει τη βέλτιστη αποτύπωση αντικειμένων, επιτρέποντας τη δημιουργία κινηματογραφικών clip με λειτουργίες όπως το βίντεο εστίασης σε πραγματικό χρόνο (Live Focus Video). Επιπλέον, η λειτουργία εγγραφής βίντεο υψηλής σταθερότητας (Super Steady) φροντίζει να κρατά σταθερή κάθε λήψη δράσης. Θα μπορούσαν βέβαια κάποιες λεπτομέρειες στην ποιότητα των φωτογραφικών επιδόσεων να ήταν βελτιωμένες, κυρίως όσον αφορά στις δυνατότητες της 8MP κάμερας με τον υπερευρυγώνιο φακό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ωστόσο αν ονειρευόσασταν να βγάζετε selfies με την ποιότητα της κύριας κάμερας ενός flagship κινητού, το A80 έχει κατασκευαστεί για εσάς!

Το περιεχόμενο μονοπωλεί την οθόνη

Στη νέα Infinity οθόνη 6.7 ιντσών FHD+ Super AMOLED της Samsung, όλος ο διαθέσιμος χώρος της πρόσοψης είναι αφιερωμένος στο αγαπημένο σας περιεχόμενο. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια προβολής, η οποία εκτείνεται από άκρη σε άκρη, διατηρώντας αναλογίες 20:9 και επιτρέποντας την απερίσπαστη παρακολούθηση βίντεο, δίχως notches, οπές η οποιαδήποτε άλλη αντιαισθητική παρέμβαση. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν μια αναβαθμισμένη οπτικο-ακουστική εμπειρία με Dolby Atmos κάθε φορά που χρησιμοποιούν ακουστικά ή ηχεία Bluetooth.

Ταχύτατο και πλήρες

Στα ατού της συγκεκριμένης συσκευής προσθέστε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 2.2GHz και 6 πυρήνες στα 1.8GHz, την πανίσχυρη Adreno 618 GPU για καθηλωτικά games, τα 8GB RAM, τα 128GB αποθηκευτικού χώρου και φυσικά την 3.700mAh μπαταρία με 25W υπερ-ταχεία φόρτιση. Το Galaxy A80 είναι εξοπλισμένο με το Samsung Knox, την πλατφόρμα ασφαλείας της Samsung που είναι ενσωματωμένη στο υλικό και το λογισμικό του smartphone από την κατασκευή του. Σε συνδυασμό με το Samsung Pass, οι χρήστες μπορούν μέσω του δακτυλικού τους αποτυπώματος να πλοηγηθούν εύκολα και με ασφάλεια σε εφαρμογές και ιστοσελίδες. Το εργαλείο έξυπνης βελτιστοποίησης απόδοσης (Intelligent Performance Enhancer) του Galaxy A80 βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αναγνωρίζει τις συνθήκες χρήσης του smartphone, προκειμένου να βελτιστοποιεί τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Κανένα παράπονο δεν είχαμε και σε επίπεδο συνδεσιμότητας, καθώς το dual band WiFi γενιάς AC και η 5.0 έκδοση του Bluetooth υπογραμμίζουν την έμφαση στη λεπτομέρεια από τον κορεατικό κολοσσό. Το ξεχωριστό smartphone της Samsung έρχεται σε τρία εξίσου ιδιαίτερα χρώματα: Angel Gold, Ghost White και Phantom Black.


Mας άρεσε

  • Οθόνη 6.7 ιντσών που κυριαρχεί στην πρόσοψη
  • 8GB RAM και ταχύτατος επεξεργαστής
  • Εντυπωσιακή περιστρεφόμενη pop-up κάμερα…

Δεν μας άρεσε

  • …που θα μπορούσε ωστόσο να φωτογραφίζει ακόμα καλύτερα
  • Το βάρος του και το πάχος του συγκαταλέγονται στα αρνητικά
  • Ο αποθηκευτικός χώρος είναι αρκετός αλλά όχι επεκτάσιμος

Τεχνικά χαρακτηριστικά


  • Οθόνη: 6.7 ιντσών Super AMOLED Always-on display με Corning Gorilla Glass 3, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 2400×1080 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 730 με 2x Kryo 470 Gold@2.2 GHz και 6x Kryo 470 Silver@1.8 GHz, GPU Adreno 618 • Μνήμη: 8GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB • Κάμερα: τριπλή pop-up περιστρεφόμενη κάμερα (κύρια & selfie-cam) 48MP+8MP + TOF 3D sensor (ευρυγώνιος f/2.0 + 123° υπερευρυγώνιος f/2.2 + f/1.2) με phase detection auto-focus (PDAF), HDR και LED flash, βίντεο 2160p@30fps, 1080p@30/60fps (gyro-EIS), 720p@480fps • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac, dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, FM radio, Micro USB 2.0 Type-C, Dolby Atmos, ANT+, αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη • Δίκτυο:  4G • Μπαταρία: 3.700mAh (υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση 25W) • Λειτουργικό: Android 9.0 Pie • Διαστάσεις: 165,2 x 76,5 x 9,3 χιλ. • Βάρος: 220 γρ.