Η αλήθεια είναι ότι για να βγάλεις σήμερα μια καλή φωτογραφία δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί ένα smartphone με καλή κάμερα και να γνωρίζεις κάποια πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις.

Έτσι, θα κερδίζεις τις εντυπώσεις με κάθε νέα φωτογραφία που θα ανεβάζεις στο Instagram από την πρώτη στιγμή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των smartphones με τις προηγμένες κάμερες, επιτρέπουν σε όλο και περισσότερους να βγάζουν τέλειες φωτογραφίες που είναι δύσκολο κάποιος να διακρίνει εάν έχουν τραβηχτεί με επαγγελματικό εξοπλισμό ή με ένα smartphone. Εάν τώρα κατέχεις και μερικά φωτογραφικά «κόλπα» εύκολα μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ισάξιο επαγγελματικής φωτογράφισης.

Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί ένας mini φωτογραφικός οδηγός για να αναδείξεις το ταλέντο σου στην φωτογράφιση με smartphone και να πάρεις μέρος στον μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό InFocus Awards της Huawei!

Ο οριζόντιος ορίζοντας!

  Μια καλή φωτογραφία εξαρτάται από τη δομή της. Είναι πολύ σημαντικό και θεωρείται αυτονόητο για τους φωτογράφους, ο ορίζοντας να είναι πάντα σε ευθεία . Αυτό προκαλεί την πρώτη εντύπωση  γιατί αν ο ορίζοντας δεν είναι σε ευθεία όσο όμορφο και αν είναι το περιεχόμενο της εικόνας, υποβαθμίζεται υποσυνείδητα. Κανείς δε θέλει να βλέπει μια θάλασσα που «γέρνει» και ο ορίζοντας πρέπει να είναι πάντα… οριζόντιος. Δοκίμασέ το και δες αμέσως τη διαφορά!

Βρες την αρμονία στον κανόνα των τρίτων

  Εάν υπάρχουν μαγικές γραμμές, τότε είναι σίγουρα αυτές που στην φωτογραφία αποτελούν κανόνα και της χαρίζουν οπτική αρμονία. Φαίνεται απλό αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο κάδρο σου δύο οριζόντιες και δύο κάθετες νοητές γραμμές που τέμνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα πλέγμα χωρίζοντας την εικόνα σε 9 τμήματα. Πειραματίσου με τον κανόνα των τρίτων τοποθετώντας τα στοιχεία της φωτογραφίας σου εκτός κέντρου και αμέσως θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ισορροπημένη. Μπορείς ακόμα και να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία στο smartphone σου κατά τη λήψη ή κατά την επεξεργασία και εσύ να ασχολείσαι μόνο με τη σύνθεση.

Σημάδεψε κέντρο κ