Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την 11η θέση, στη λίστα της Gartner με τους 25 κορυφαίες εταιρείες ως προς την εφοδιαστική αλυσίδα για το 2019.

Ο Όμιλος έλαβε επίσης το βραβείο «2019 Industrial Manufacturing Supply Chainnovator» στα βραβεία Supply Chainnovator της Gartner, το οποίο αναγνωρίζει πρωτοποριακές και καινοτόμες πρωτοβουλίες σχετικά με τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα της βιομηχανίας και της παραγωγής. Η Gartner ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα βραβεία κατά τη διάρκεια του Gartner Supply Chain Executive Conference 2019 στο Φοίνιξ Αριζόνας. 

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βελτιώσαμε και φέτος τη θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη της Gartner Supply Chain Top 25. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας για μετασχηματισμό στην εφοδιαστική αλυσίδα προχωρούν γρήγορα και αυτό αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς στην προσπάθεια να προσφέρουμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, Προσαρμοσμένη, Βιώσιμη και Διασυνδεδεμένη Εφοδιαστική Αλυσίδα 4.0 στους πελάτες μας. Το βραβείο Industrial Manufacturing Supply Chainnovator αποτελεί για εμάς αναγνώριση της στρατηγικής μας ως προς το ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και που εκτείνεται σε ολόκληρη την επιχείρηση. Οι άνθρωποί μας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας», δήλωσε ο κ. Mourad Tamoud, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο τμήμα Global Supply Chain της Schneider Electric.  

Από το 2018, η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Schneider Electric περιλαμβάνει 200 εργοστάσια παραγωγής σε 46 χώρες και 98 κέντρα διανομής, ενώ οι 86.000+ εργαζόμενοί της διαχειρίζονται πάνω από 260.000 κωδικούς προϊόντων και διεκπεραιώνουν περισσότερες από 150.000 γραμμές παραγγελιών σε καθημερινή βάση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gartner, «φέτος ξεχωρίζουν τρεις σημαντικές τάσεις στις κορυφαίες εταιρείες ως προς την εφοδιαστική αλυσίδα που τις βοηθούν να βελτιώνουν τις δυνατότητές τους και να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εταιρείες: εξατομίκευση σε μεγάλη κλίμακα, αξιοποίηση οικοσυστημάτων και επιχειρηματικές ψηφιακές στρατηγικές».