Στις 3 Ιουλίου, ο Eugene Kaspersky, CEO της Kaspersky, και o Tim Morris, Γενικός Διευθυντής της Αστυνομικής Υπηρεσίας στην INTERPOL, υπέγραψαν ένα συμφωνητικό συνεργασίας με βάση το οποίο η Kaspersky θα προσφέρει στην INTERPOL υποστήριξη ανθρωπίνων πόρων, εκπαίδευση και δεδομένα πληροφόρησης απειλών αναφορικά με τις πιο πρόσφατες ενέργειες ψηφιακών εγκληματιών, ενισχύοντας τις ικανότητες αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών του οργανισμού.

Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του INTERPOL World 2019, που έλαβε χώρα 2-4 Ιουλίου στη Σιγκαπούρη. 

Αυτή η συνεργασία ισχυροποιεί την υπάρχουσα σχέση μεταξύ των δύο οργανισμών, εξασφαλίζοντας ότι η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει την INTERPOL σε έρευνες που σχετίζονται με το ψηφιακό έγκλημα. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, η Kaspersky θα μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με την έρευνά της επάνω σε ψηφιακές απειλές και θα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να συμβάλλει στην ψηφιακή εγκληματολογία, στοχεύοντας στην ενίσχυση των προσπαθειών για την πρόληψη των ψηφιακών επιθέσεων. 

«Με την αύξηση των προηγμένων απειλητικών φορέων, η συνεργασία μέσα στο οικοσύστημα και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία με την INTERPOL και ενισχύουμε τις διωκτικές αρχές με την αναγκαία πληροφορία και τεχνολογία για να καταπολεμήσουν το ψηφιακό έγκλημα σε όλη την υφήλιο», ανέφερε ο Eugene Kaspersky, CEO της Kaspersky, μετά την τελετή.   

H Kaspersky αναγνωρίζει την άνευ ορίων φύση του ψηφιακού εγκλήματος και συμμετέχει τακτικά σε συνεργατικά εγχειρήματα και έρευνες ψηφιακής απειλής με την παγκόσμια IT κοινότητα ασφάλειας, διεθνείς οργανισμούς όπως η INTERPOL, διωκτικές αρχές και Ομάδες Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας (Computer Emergency Response Team – CERT) παγκοσμίως. Πρώτη μεταξύ των παρόχων ψηφιακής ασφάλειας, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε μία προηγμένη δωρεάν υπηρεσία για τις αστυνομικές αρχές, που στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το πως λειτουργούν οι υπηρεσίες της Kaspersky και πως μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος, όπως επίσης και των προηγμένων ψηφιακών απειλών. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία εδώ.