Η COSMOTE TV στηρίζει και φέτος, ως Μεγάλος Χορηγός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, το οποίο επιστρέφει τον Ιούλιο, για 9η συνεχή χρονιά, με πρώτο προορισμό την Πάρο (9-14/7) και δεύτερο την Πάτμο (16-21/7). 

Το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη του Αιγαίου ως διεθνούς κινηματογραφικού προορισμού, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προβολή περισσότερων από 90 ταινιών μεγάλου/μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, 50 πρεμιέρες ταινιών, αλλά και παράλληλες δράσεις, όπως εργαστήρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις και πάρτι με τη συμμετοχή βραβευμένων σκηνοθετών, παραγωγών, σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο του κινηματογράφου και Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών. 

Φέτος, είναι ενισχυμένη η συμβολή της COSMOTE TV στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς συμμετέχει με 20 δικές της παραγωγές και συμπαραγωγές. Ειδικότερα, θα προβληθούν τα 3 πρώτα επεισόδια της σειράς «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» του Σωτήρη Τσαφούλια, της πρώτης σειράς μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV (Παρασκευή 19/7, Patmion Theatre), καθώς και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD. Ενδεικτικά, στο φεστιβάλ θα κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα οι παραγωγές της COSMOTE TV, «Το Κάλεσμα των Μαρμάρων» για την αναζήτηση των ελληνικών αρχαιοτήτων τους τελευταίους 5 αιώνες και τη σημασία της διασποράς τους στο Δυτικό κόσμο, καθώς και το docudrama «Ιωάννης Καποδίστριας» για τη ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας. 

Επίσης, εισάγεται για πρώτη φορά το AEGEAN SHORTS powered by COSMOTE TV, στο πλαίσιο του οποίου διαγωνίζονται 18 ταινίες μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών για το Βραβείο Kαλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Η COSMOTE TV επιβραβεύει τις δύο καλύτερες ταινίες (μία ξένη και μία ελληνική) με χρηματικό έπαθλο και αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα, για 12 μήνες, μέσα από τα κανάλια της. 

Στο 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου κάνει φέτος πρεμιέρα το «Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας & Καλύτερο Ντοκιμαντέρ», καθώς και το ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Echoes – φωνές του σήμερα» με ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα, που θα φιλοξενηθεί στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου (9 – 13/7) με τη συνεργασία επιστημόνων, οργανώσεων και κινηματογραφιστών, έχει ως στόχο τη δημιουργία σειράς προτάσεων και λύσεων για το 

περιβάλλον. Στηρίζοντας την περιβαλλοντική πρωτοβουλία του φεστιβάλ, η COSMOTE TV θα δημιουργήσει τον Σεπτέμβριο την ειδική ζώνη JOIN EARTH powered by Aegean Film Festival στο COSMOTE CINEMA 2HD, όπου θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ με σχετική θεματολογία. Αρκετά από αυτά θα κάνουν πρεμιέρα στο Aegean Film Festival.

Δείτε το  πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, εδώ.