Η παράσταση «TORUK» του διάσημου Cirque du Soleil χρησιμοποιούσε για διαφημιστικούς λόγους μία εφαρμογή, που καθιστούσε τα κινητά των χρηστών ευάλωτα. Η εφαρμογή, που ονομαζόταν «TORUK – The First Flight», είχε σχεδιαστεί για να δίνει σε χρήστες iOS και Android τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παράσταση μέσω συγχρονισμένων οπτικοακουστικών εφέ που δημιουργούνταν στα κινητά τους.

«Φαίνεται ότι κατά το σχεδιασμό της εφαρμογής «TORUK» δεν είχε ληφθεί υπόψη ο παράγοντας της ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα, όποιος συνδεόταν στο δίκτυο κατά τη διάρκεια της παράστασης είχε τις ίδιες δυνατότητες διαχείρισης με τους διαχειριστές του Cirque du Soleil», εξηγεί ο ερευνητής της ESET Lukáš Štefanko, που ανέλυσε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή «TORUK – The First Flight» έχει πάνω από 100.000 λήψεις στο Google Play, ενώ υπάρχει και μια έκδοση για iOS. Με την ολοκλήρωση των παραστάσεων «TORUK», η εφαρμογή σταμάτησε να είναι διαθέσιμη και οι υπεύθυνοι του Cirque du Soleil δήλωσαν ότι θα την αποσύρουν από τα επίσημα καταστήματα εφαρμογών για συσκευές Android και Apple.