Οι νέες Kasa IP κάμερες της TPLink δεν προσφέρουν απλά μια αξιόπιστη απομακρυσμένη εποπτεία του χώρου σας, αλλά ένα σύνολο από… ευφυείς λειτουργίες που τις καθιστούν αναπόσπαστο στοιχείο της smart home φιλοσοφίας της εταιρείας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια αξιόλογη IP κάμερα; Σίγουρα, το γεγονός πως μιλάμε για την κατηγορία των IP cams, προαπαιτεί άμεση και απροβλημάτιστη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο και κατ’ επέκταση στο διαδίκτυο, προκειμένου να μπορείτε με ασφάλεια να μοιράζεστε το οπτικό πεδίο της εγκατεστημένης κάμεράς σας από όπου και αν βρίσκεστε. Το λογισμικό, όσον αφορά τόσο στο firmware της κάμερας όσο και στην αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones, οφείλει να είναι αξιόπιστο, ταχύτατο και θωρακισμένο. Οποιαδήποτε δυνατότητα αποθήκευσης video στο cloud είναι εκτιμητέα, ενώ η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσουμε τον ήχο του περιβάλλοντος της κάμερας, αλλά και να επικοινωνήσουμε με τα άτομα που βρίσκονται εκεί σε πραγματικό χρόνο. Η ανάλυση της εικόνας οφείλει να είναι Full HD, ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα ευκρινές αποτέλεσμα ακόμα και όταν ζουμάρουμε σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Η εύκολη τοποθέτηση, η νυχτερινή λειτουργία και η ευρεία γωνία κάλυψης αξίζει επίσης να ληφθούν υπόψη. Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία και ας δούμε δύο συγκεκριμένα μοντέλα, τα οποία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες εντός και εκτός σπιτιού.

Kasa Cam Outdoor KC200: Ιδανική για εξωτερικούς χώρους

Η Kasa Cam Outdoor μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση, εύκολα και γρήγορα, καλύπτοντας τη γωνία που σας ενδιαφέρει. Για να το κατορθώσει αυτό χρησιμοποιεί έναν ισχυρό μαγνήτη, ο οποίος μπορεί να συνδέσει την κάμερα με τη βάση στήριξής της, χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις της. Αυτό σημαίνει πως, αφού τοποθετήσετε τη βάση στον τοίχο, μπορείτε με την άνεσή σας να εξασφαλίσετε την ιδανική προοπτική για την KC200, περιστρέφοντάς την όπως επιθυμείτε. Με πιστοποίηση IP65, η συγκεκριμένη κάμερα δεν φοβάται τη βροχή και τη σκόνη, θέτοντας ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας τις ευρυγώνιες Full HD (1080p) λήψεις της, όπου και αν βρίσκεστε. Ενα δωρεάν αρχείο εγγραφών δύο ημερών στο cloud, σας επιτρέπει να δείτε, να κατεβάσετε ή και να μοιραστείτε όσα κατέγραψε η KC200 τις τελευταίες 48 ώρες. Μέσω της πληρέστατης Kasa Smart app, μπορείτε εκτός από το να δείτε ζωντανά την εικόνα της κάμερας, να ορίσετε και τις ειδοποιήσεις που θέλετε να πυροδοτούνται, όποτε εντοπίζεται κίνηση στην περιοχή που θα ορίσετε ή όταν ακούγεται ήχος πάνω από κάποια ένταση. Χάρη στον αμφίδρομο ήχο, μάλιστα, μπορείτε να μιλήσετε μέσω του ηχείου της κάμερας σε όποιον βρίσκεται κοντά της, ακούγοντας παράλληλα τα πάντα στον χώρο μέσω του μικροφώνου της. Τέλος, η KC200 είναι συμβατή με Alexa και Google Assistant.

Ενδ. τιμή: 139,90€

 

Kasa Spot KC100: Ο φύλακας του σπιτιού σας

Παρά την εξαιρετικά προσιτή τιμή της, η KC100 προσφέρει 1080p Full HD video, καλύπτοντας μια ευρύτατη γωνία 130 μοιρών. Οταν λείπετε από το σπίτι, το κατάστημα ή το γραφείο όπου την έχετε εγκαταστήσει, δεν χρειάζεται να μπαίνετε συνεχώς στην εφαρμογή για  να τσεκάρετε αν όλα είναι εντάξει. Ορίζοντας έως και 4 ζώνες, μπορείτε να έχετε ειδοποιήσεις στο smartphone σας (μέσω της δωρεάν εφαρμογής Kasa Smart) που θα σας δίνουν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στον χώρο σας όσο απουσιάζετε. Η KC100 ανιχνεύει κίνηση και ήχο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα, μιας και έρχεται εξοπλισμένη με νυχτερινή όραση (Night Vision). Ετσι, μπορείτε να διακρίνετε με ευκρίνεια ό,τι συμβαίνει σε απόσταση έως και 6 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Η λειτουργία «Two-way Audio» επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία με τον χώρο, υποστηρίζεται Alexa και Google Assistant, ενώ διαθέσιμα είναι και τα συνδρομητικά μοντέλα Kasa Care για εγγραφή στο cloud έως και 30 ημερών video.

Ενδ. τιμή: 49,90€