Η HMD Global, αντιπρόσωπος εταιρεία των Nokia κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την εταιρία συμβούλων CGI και το Google Cloud για τη μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων ενεργοποίησης και απόδοσης στην πλατφόρμα Google Cloud, στην Hamina της Φινλανδίας.

Η μετακίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία στις συσκευές για τους χρήστες των τηλεφώνων Nokia, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια των συσκευών και των βελτιώσεων που παρέχονται στα τηλέφωνα της Nokia.

Με τη χρήση των προηγμένων τεχνολογιών αναλύσεων δεδομένων και της μηχανικής μάθησης του Google Cloud και την τεχνογνωσίας της CGI όσον αφορά στο cloud και τα δεδομένα, η HMD Global μπορεί να μεγιστοποιήσει την ανάλυση δεδομένων ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία τελικής χρήσης στους fans των τηλεφώνων Nokia σε όλο τον κόσμο. Τα πρώτα smartphones της Nokia που θα αρχίσουν να αποθηκεύουν δεδομένα στο νέο κέντρο θα είναι τα επόμενα smartphones της Nokia που θα λανσαριστούν, με πρώτα τα Nokia 4.2, Nokia 3.2 και Nokia 2.2. Όσον αφορά στα δεδομένα των παλαιότερων smartphones της Nokia1, αυτά θα μεταφερθούν στη Hamina μετά την αναβάθμιση των συσκευών σε λειτουργικό Android Q, η οποία θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος και θα ολοκληρωθεί το 2020.

Ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global δήλωσε: «Οι fans σε όλο τον κόσμο πρέπει να υπολογίζουν στη ξεχωριστή υπόσχεσή μας που αφορά στα προϊόντα μας, δηλαδή ότι κάθε smartphone της Nokia που λειτουργεί με Android One θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας κάθε μήνα για 3 χρόνια και αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για 2 χρόνια. Θέλουμε κάθε smartphone της Nokia να παραμείνει «φρέσκο» για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν τις τελευταίες καινοτομίες από τη Google. Οπότε, επιδιώκουμε να φέρουμε τις τελευταίες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βασίζονται στα Nokia smartphone τους, τα οποία γίνονται ακόμα καλύτερα με την πάροδο του χρόνου».

«Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα ώστε να κρατήσουμε ακέραιη την εμπιστοσύνη τους. Διατηρώντας την αληθινή φινλανδική κληρονομιά μας, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την CGI και την πλατφόρμα Google Cloud για τις αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων και παράλληλα να αυξήσουμε τις επενδύσεις στη χώρα μας». 

Πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας, ελέγχου και ανάλυσης δεδομένων που ενισχύουν την εμπειρία στο Nokia τηλέφωνό σας 

Αυτή η μετακίνηση ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση της HMD Global να ευθυγραμμιστεί με όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά μέτρα ασφάλειας και τη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών της Ε.Ε. για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR). 

«Οι Google Cloud και CGI ήταν φυσικό επακόλουθο να είναι οι στρατηγικοί συνεργάτες μας στο cloud χάρη στην υπάρχουσα στενή συνεργασία που είχαμε μαζί τους, γεγονός που διασφαλίζει ότι εφαρμόζουμε την κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας δεδομένων και ανάλυσης στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε να παραμείνουμε διαφανείς σχετικά με το πώς συλλέγουμε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα ενεργοποίησης συσκευών και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν γιατί και πώς με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η εμπειρία που τους προσφέρει το τηλέφωνό τους. Αυτή η αλλαγή στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της υπόσχεσής στους fans μας για ένα «καθαρό», ασφαλές και ενημερωμένο Android, με έμφαση στην ασφάλεια και το απόρρητο μέσω των διακομιστών δεδομένων μας στη Φινλανδία», λέει ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

 «Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της συνεργασίας για την HMD Global είναι η οπτική της εταιρίας σε σχέση με τις μελλοντικές συσκευές της γκάμας σε επίπεδο σχεδιασμού και καινοτομίας. Δεδομένου ότι το 100% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιεί η Google ετησίως προέρχεται  από ανανεώσιμη ενέργεια, η πλατφόρμα Google Cloud δεν ικανοποιεί μόνο τις ανάγκες λογισμικού και δεδομένων της HMD Global, αλλά παράλληλα διασφαλίζει την πλήρη βιωσιμότητα της λύσης, αυξάνοντας τις μελλοντικές επενδύσεις μας», προσθέτει η Eva Fors, Managing Director, Google Cloud Northern Europe.

Η CGI δημιούργησε μια υποδομή παγκόσμιας κλάσης μεταξύ της συλλογής δεδομένων σε επίπεδο back-end και των smartphones, με αποτελεσματικά δομημένη αρχιτεκτονική και βελτιστοποιημένη διάρθρωση του κόστους. Η HMD Global αξιοποιεί επίσης την τεχνογνωσία της CGI σε προηγμένες «εσωτερικές» αναλύσεις, ώστε να προχωρήσει προσεκτικά η όλη λειτουργία και η παρακολούθηση της λύσης, με στόχο τη μεγιστοποίηση του δυναμικού της.

«Με την εφαρμογή των τελευταίων τεχνολογιών συλλογής και ανάλυσης δεδομένων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των μηχανικών δεδομένων και των επιστημόνων της CGI, η HMD Global είναι σε θέση όχι μόνο να βελτιώσει την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και να μάθει από την εμπειρία των πελατών της. Αναλύοντας τη χρήση των τηλεφώνων και την ικανοποίηση των χρηστών, μπορεί η HMD Global να μάθει πώς να αναπτύξει τα τηλέφωνα για να προσφέρει ακόμα καλύτερες εμπειρίες και υπηρεσίες για τους fans των τηλεφώνων Nokia σε όλο τον κόσμο», λέει ο Martti Reilander, Vice-President, Director, Advanced Analytics Solutions, CGI Finland.