Σύμφωνα με το BBC και την εφημερίδα “Καθημερινή”, μια νέα κυβερνητική οδηγία στη Βρετανία προτρέπει τις δημόσιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Twitter με ένα κείμενο έκτασης 20 σελίδων, το οποίο καλεί τα διάφορα τμήματα να δημοσιεύουν posts στη δημοφιλή υπηρεσία.


twitter02Το Twitter χρησιμοποιείται ήδη από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και πολλούς βουλευτές. Αν και αρχικά το κείμενο αφορά τη χρήση του Twitter από το Τμήμα Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων (BIS), ο συντάκτης του, Νιλ Γουίλιαμς, θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί για το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών της Βρετανίας. Οι δημοσιεύσεις στο Twitter, οι απαντήσεις στα εισερχόμενα μηνύματα και η παρακολούθηση του εκάστοτε λογαριασμού δε θα απαιτεί περισσότερο από μια ώρα την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση.


Το BIS θα πρέπει να παράγει από δύο έως δέκα δημοσιεύσεις στο Twitter (tweets), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι απαντήσεις σε άλλους χρήστες. Επιπλέον, οι δημοσιεύσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε θέματα σχετικά με την εκάστοτε υπηρεσία, ενώ ενθαρρύνεται η έκφραση απόψεων από τους υπουργούς.


Εκπρόσωπος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι σήμερα, περίπου 65% των νοικοκυριών στη Βρετανία χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, ενώ οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα directgov φτάνουν τα 15 εκατομμύρια το μήνα, με αυξητικές τάσεις.