Η SAP AG ανακοίνωσε ότι ο ασφαλιστικός όμιλος ICW Group Insurance Companies αξιοποιεί τη λύση SAP ERP Financials, έτσι ώστε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της σε όλο το φάσμα του οργανισμού, μέσω ενός ενοποιημένου συστήματος που θέτει τις βάσεις για την οικονομική υπεροχή του ομίλου.


sapΑξιοποιώντας την επιτυχία της πρόσφατης υλοποίησης των λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence) και διαχείρισης πληροφοριών SAP BusinessObjects, ο όμιλος ICW μπόρεσε να αποκτήσει ορατότητα των ταμειακών ροών του σε πραγματικό χρόνο και να μειώσει τους γενικούς λογιστικούς λογαριασμούς του από 6.800 σε 800. Ο όμιλος ICW Group θα υλοποιήσει στη συνέχεια λύσεις ειδικά για τον ασφαλιστικό κλάδο από το χαρτοφυλάκιο SAP for Claims, για «εισπράξεις και εκταμιεύσεις», δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένη πληροφοριακή υποδομή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των πελατών και να αναπτύξει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


«Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, ξέραμε ότι το να συνεχίσουμε την υλοποίηση του συστήματος SAP ήταν ζωτικής σημασίας για να αποκτήσουμε πλήρη διαφάνεια των ταμειακών ροών μας και να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού», δήλωσε ο Michael Freet, Senior Vice President και CFO του ομίλου ICW Group. «Η επιτυχία που σημειώσαμε αμέσως μόλις άρχισε η χρήση του συστήματος SAP είναι μια πραγματική μαρτυρία των δυνατοτήτων και φιλικών προς το χρήστη χαρακτηριστικών της λύσης. Πλέον, διαθέτουμε έναν ενοποιημένο και ευέλικτο πληροφοριακό «χάρτη» που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί κατά την περίοδο της ύφεσης και να προετοιμαστούμε για την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης στην περίοδο της ανάκαμψης», συμπλήρωσε.


Όντας μια καινοτόμος ασφαλιστική εταιρία με άδεια λειτουργίας και στις 50 πολιτείες των Η.Π.Α., ο όμιλος ICW Group προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων που περιλαμβάνουν ασφάλειες αυτοκινήτου, αποζημιώσεις εργατών, ασφάλειες από καταστροφές, ασφάλειες εμπορικής περιουσίας και εγγυήσεις. Προηγουμένως, ο όμιλος ICW Group είχε πλήθος διάσπαρτων, παλαιών πληροφοριακών συστημάτων που δεν ήταν επεκτάσιμα. Όσο αυτά τα συστήματα επεκτείνονταν και διαφοροποιούνταν, ο όμιλος ICW Group χρειαζόταν μια αξιόπιστη πλατφόρμα για τα επιχειρησιακά του δεδομένα, τα οποία θα έπρεπε να διατίθενται με ευκολία στους υπαλλήλους, τους πράκτορες και τις εποπτικές αρχές. Η εταιρία επέλεξε τις λύσεις SAP BusinessObjects για να ενοποιήσει και να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα που διαθέτει, καθώς επίσης και να βελτιώσει την ορατότητα σε όλο το εύρος του οργανισμού.


Χρησιμοποιώντας την εξελιγμένη τεχνολογία της SAP, οι υπάλληλοι του ομίλου ICW Group έχουν πλέον περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν και τους πόρους να εστιάσουν στην ουσία της δουλειάς τους ως πηγή χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην επίτευξη της επιχειρησιακής στρατηγικής και ανάπτυξης. Πολλές χειρονακτικές διαδικασίες και άλλες που γίνονταν μέσω φύλλων εργασίας έχουν αυτοματοποιηθεί με το λογισμικό της SAP, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για χρηματοοικονομική ανάλυση, σχεδιασμό και παρακολούθηση. Οι νέες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες που έχουν αποθηκευθεί στο λογισμικό SAP προσφέρουν πιο έγκαιρη πρόσβαση στην πληροφόρηση, τόσο στα στελέχη που είναι υπεύθυνα για τις λογιστικές διαδικασίες, όσο και στα ανώτερα στελέχη του οργανισμού. Επιπλέον, κάθε τμήμα του ομίλου μπορεί να δουλέψει πιο αποτελεσματικά, έχοντας πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία και μεγέθη. Όλα τα παραπάνω θέτουν τις βάσεις για πιο αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές λειτουργίες, καθώς επιτρέπουν στον οικονομικό διευθυντή του ομίλου ICW Group να επικεντρωθεί στο ρόλο του ως σύμβουλος επιχειρησιακής στρατηγικής, παρά σε δευτερογενείς εργασίες που τα προηγούμενο χρηματοοικονομικά συστήματα του οργανισμού δε μπορούσαν να υποστηρίξουν.