Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο «CEO night», την Τετάρτη 29 Μάϊου, από την θερμοκοιτίδα Invent-ICT, με κεντρικό ομιλητή τον Country Manager της Ericsson Hellas Α.Ε, κ. Γιώργο Παππά. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της θερμοκοιτίδας του Invent-ICT, συμμετείχαν ομάδες του Α’ και Β’ κύκλου του Προγράμματος, οι μέντορες και οι coaches τους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση o κ. Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Επιστημονικός υπεύθυνος ΜοΚΕ ΕΜΠ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ, επεσήμανε ότι σκοπός της θερμοκοιτίδας και των δράσεων της είναι, μεταξύ άλλων, να αποκτήσει επικοινωνία με όλους τους «παίκτες» που βρίσκονται στο οικοσύστημα της τεχνολογίας και να τους φέρει σε επαφή μεταξύ τους μέσα από εκδηλώσεις όπως τα «CEO nights». 

Στην συνέχεια, ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, αναφέρθηκε στην θετική επίδραση των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών όπως η Ericsson στην καινοτομία και στην μεγάλη εμπειρία που έχουν οι εταιρείες αυτές σε συνεργασίες με μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο CEO της Ericsson Hellas Α.Ε, κ. Παππάς, μίλησε εκτενώς για τις νέες τεχνολογικές τάσεις, την ψηφιακή επανάσταση και το “Industry 4.0” καθώς και για το δίκτυο 5G αλλά και για τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει την επιχειρηματικότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Oι startups θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην συνεργατικότητα κατά την εμπορευματοποίηση του 5G», και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη σχέση της Ericsson με το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας: «Προκειμένου να ανιχνεύσουμε καινοτόμες startup εταιρίες που ευθυγραμμίζονται με την στρατηγική της Ericsson, ερχόμαστε σε επαφή με κοινότητες όπως αυτή του ICT Invent και ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες για τους τρόπους που μπορούν να μας στείλουν τις καινοτόμες ιδέες τους ώστε να μπορέσουμε να τις αναπτύξουμε. Στην Ericsson Hellas Α.Ε. είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει αξία στην πρότασή μας προς τους πελάτες». 

Τη συζήτηση συντόνισε ο εκπρόσωπος των Industry Disruptors – Game Changers, κ. Σωκράτης Πλούσσας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η διασύνδεση των ομάδων που αναπτύσσονται το πλαίσιο του Invent ICT με σημαντικούς εκπρόσωπους της αγοράς παράγει αξία για το οικοσύστημα μας αλλά και για τις εταιρείες που μας επισκέπτονται. Κατά μία έννοια τα CEO nights αποτελούν Β2Β συναντήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες».