Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του, προκειμένου να επιλέξει τον κατάλληλο Εκτυπωτή Πλαστικών Καρτών. Ακολουθούν μερικοί βασικοί όροι που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον εκτυπωτή καρτών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Μέθοδοι Εκτύπωσης

  • Dye SublimationDirectToCard): Μεταφορά του χρώματος της μελανοταινίας από την κεφαλή, πάνω στην πλαστική κάρτα, μέσω θερμότητας. Οικονομική και ευρέως διαδεδομένη μέθοδος.
  • Reverse TransferReTransfer): Η εκτύπωση γίνεται πάνω σε διάφανη μεμβράνη, η οποία στη συνέχεια επικολλάται πάνω στην κάρτα, έτσι ώστε η εκτυπωμένη πλευρά να εφάπτεται στην επιφάνεια της κάρτας. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει πολύ καθαρές εικόνες, μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά και εκτυπώσεις που καλύπτουν όλη την επιφάνεια της κάρτας.

Όψεις Εκτύπωσης

Διευκρινίζει αν ο εκτυπωτής έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης στη μία ή και στις δύο όψεις μιας κάρτας.

Ανάλυση Εκτύπωσης

Καθορίζει την ποιότητα της εκτύπωσης και μετριέται σε dpi (dots per inch ή κουκκίδες ανά ίντσα). Σχεδόν όλοι οι εκτυπωτές πλαστικών καρτών της αγοράς, έχουν κεφαλές με ανάλυση 300 dpi.

Ταχύτητα Εκτύπωσης

Ο χρόνος που απαιτείται για να περάσει η κάρτα από τον τροφοδότη στον καρτοσυλλέκτη.

Χωρητικότητα Τροφοδότη / Καρτοσυλλέκτη

Ο αριθμός των καρτών που μπορεί να περιέχει ο χώρος των προς εκτύπωση καρτών, καθώς και ο χώρος των εκτυπωμένων καρτών. Για τη μέτρηση θεωρούμε ότι οι κάρτες έχουν πάχος πιστωτικής, δηλαδή 0,76 mm.

Πάχος Κάρτας

Οι εκτυπωτές καρτών είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να δέχονται κάρτες διαφορετικού πάχους. Το πιο συνηθισμένο πάχος μιας πιστωτικής κάρτας είναι 0,76 mm (ή αλλιώς 760 micron).

Κωδικοποιητής (Encoder)

Εγκαθίσταται στον εκτυπωτή και προσφέρει διάφορες δυνατότητες κωδικοποίησης, καλύπτοντας κάθε ανάγκη, όπως κωδικοποίηση μαγνητικών καρτών, καρτών με chip επαφής ή καρτών με επαγωγικό chip (LF, HF, UHF).

Πλαστικοποιητής (Laminator)

Συνήθως πρόκειται για επιπλέον μονάδα που προστίθεται στον εκτυπωτή. Ο πλαστικοποιητής εφαρμόζει μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της ήδη εκτυπωμένης κάρτας, αυξάνοντας σημαντικά την αντοχή της στο χρόνο.

Μνήμη

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθός της, τόσο ταχύτερη είναι και η επεξεργασία των δεδομένων για τα προς εκτύπωση αρχεία.

Συνδέσεις

Ο τρόπος σύνδεσης με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι συνηθέστερες συνδέσεις είναι USB και Ethernet.

Λογισμικό Σχεδίασης

Συνοδεύει τον εκτυπωτή και διευκολύνει στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση μεταβλητών στοιχείων πάνω σε μία κάρτα.

Εγγύηση

Συνήθως αναφέρεται χωριστά η εγγύηση του εκτυπωτή και της θερμικής κεφαλής του. Η θερμική κεφαλή του εκτυπωτή θεωρείται αναλώσιμη.

 

Η Novatron, με την πολυετή εμπειρία στους Εκτυπωτές Πλαστικών Καρτών, την κορυφαία τεχνογνωσία και το αποτελεσματικό service, σάς προτείνει τα εξής μοντέλα εκτυπωτών Πλαστικών Καρτών:


Evolis Primacy DS: Έγχρωμος εκτυπωτής πλαστικών καρτών (δύο όψεων).

Ο εκτυπωτής Primacy σας δίνει την δυνατότητα να εκτυπώσετε έγχρωμα αλλά και μονόχρωμα θέματα και στις δύο όψεις μιας πλαστικής κάρτας. Εκτυπώνει λογότυπα, εικόνες, φωτογραφίες και κείμενα υψηλής ανάλυσης. Προσωποποιεί και κωδικοποιεί μαγνητικές καθώς και έξυπνες κάρτες (επαφής και επαγωγικές).

Ο Primacy είναι σχεδιασμένος για να ανταποκριθεί αξιόπιστα σε αρκετά μεγάλο όγκο εκτυπώσεων. Με μνήμη 16Mb διασφαλίζεται η ταχύτερη απορρόφηση των δεδομένων από τον υπολογιστή. Εκτός από την USB θύρα, υπάρχει και σύνδεση Ethernet 10/100 Mbps. Είναι κατάλληλος για κάθε είδους εφαρμογές πλαστικών καρτών όπως: κάρτες μελών, κάρτες εισόδου, κάρτες loyalty (επιβράβευσης πελατών), δωροκάρτες κλπ.

Περιλαμβάνει μια εύχρηστη εφαρμογή για τον σχεδιασμό και την προσωποποίηση πλαστικών καρτών καθώς και drivers για τα λειτουργικά συστήματα Windows™ (2000, XP, Vista), Mac OS X και Linux.

Ο Primacy καλύπτεται από εγγύηση 3 ετών.


HID Fargo DTC1250e: Έγχρωμος εκτυπωτής/κωδικοποιητής πλαστικών καρτών (μονής ή διπλής όψης).

Ο εκτυπωτής HID® FARGO® DTC1250e αποτελεί την ιδανική λύση εκτύπωσης/κωδικοποίησης έγχρωμων πλαστικών καρτών για μικρές επιχειρήσεις, σχολεία, τοπικούς φορείς και κυβερνητικούς οργανισμούς που αναζητούν επαγγελματική ποιότητα σε προσιτή τιμή.
Είναι ο γρηγορότερος εκτυπωτής στην κατηγορία του, επιτρέποντάς σας να παράγετε 50% περισσότερες εκτυπώσεις, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με εντυπωσιακά γραφικά και ζωντανά χρώματα. Οι compact διαστάσεις καθιστούν τον HID® FARGO® DTC1250e ιδανικό για χρήση σε διάφορα περιβάλλοντα γραφείου. Μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί ώστε να συμπεριλάβει έναν ενσωματωμένο κωδικοποιητή iCLASS SE® (μέρος της πλατφόρμας iCLASS SE), επιτρέποντάς σας να παράγετε ασφαλείς, εξατομικευμένες ID, Membership και LoyaltyCards σε ένα ενιαίο, απρόσκοπτο βήμα. Ένα προαιρετικό εξάρτημα Wi-Fi® είναι επίσης διαθέσιμο για να σας βοηθήσει να εκτυπώνετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Ο HID® FARGO® DTC1250είναι μια απλή, αξιόπιστη και οικονομική λύση που θα ικανοποιήσει σίγουρα τις ανάγκες σας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Εκτυπωτές Πλαστικών Καρτών, επικοινωνήστε με το εξιδεικευμένο τμήμα της Novatron.

https://www.novatron.gr/contacts/

Τηλέφωνα Εξυπηρέτησης Πελατών:

Αθήνα – 210 6180 865

Θεσ/νίκη – 2310 627 333