Kατά τη διάρκεια του Huawei Global Analyst Summit 2019, η Huawei και η Wi-Fi Alliance (WFA) διοργάνωσαν συζήτηση με θέμα “Wi-Fi 6, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική αξία» όπου η Huawei ανακοίνωσε το νέο Wi-Fi «AirEngine», το οποίο θα ενσωματωθεί στην πλήρη σειρά των enterprise-class προϊόντων Wi-Fi 6.

Επιπλέον, παρουσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αναλυτών, η Huawei τόνισε ότι τα προϊόντα Wi-Fi 6 έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα σε πέντε μεγάλες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Οι αναδυόμενες εφαρμογές όπως η Εικονική Πραγματικότητα (VR), η Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και το 4K απαιτούν μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα, υψηλότερη συνοχή και χαμηλότερη καθυστέρηση, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στα παραδοσιακά δίκτυα Wi-Fi. Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν κατά τη διάρκεια του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Το AirEngine της Huawei είναι η απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για υψηλής ποιότητας Wi-Fi δίκτυα. Λειτουργεί ως μηχάνημα ασύρματης σύνδεσης που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρησιακών υπηρεσιών.

Τρία συναρπαστικά πλεονεκτήματα καθιστούν το AirEngine ξεχωριστό: εξαιρετικά υψηλή απόδοση, βέλτιστη εμπειρία χρήστη και ενεργοποίηση επιχειρηματικών μοντέλων. Το AirEngine διαθέτει τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς, όπως επαληθεύεται από τον Tolly, έναν διεθνή οργανισμό δοκιμών. Το AirEngine βασίζεται σε τεχνικά πλεονεκτήματα που προέρχονται από την 5G τεχνολογία έξυπνης κεραίας της Huawei αλλά και από τεχνολογίες έξυπνων εφαρμογών και επιτυγχάνει έξυπνη βελτιστοποίηση στην εμπειρία του χρήστη και την απρόσκοπτη συνέχεια υπηρεσιών. Το  AirEngine μπορεί επίσης να φιλοξενήσει νέες εφαρμογές όπως το 4K και VR και να συνεργαστεί με εταίρους για την επίτευξη του ασύρματου μετασχηματισμού στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας, των κατασκευών και άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, επιτρέποντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

“Με ασύγκριτα τεχνικά πλεονεκτήματα, το Huawei AirEngine επιτρέπει στα ασύρματα δίκτυα να μεταφέρουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα τις παραδοσιακές ενσύρματες υπηρεσίες δικτύου. Τα τυπικά οφέλη περιλαμβάνουν την ομαλή VR/AR στον τομέα της εκπαίδευσης, τις συνεδρίες υψηλής ευκρίνειας και τα ασύρματα γραφεία στις επιχειρήσεις, καθώς και τα αυτοκίνητα αυτόματης πλοήγησης (Automated Guided Vehicles – AGV) με μηδενική απώλεια πακέτων σε περιβάλλοντα βιομηχανικής κατασκευής. Το Huawei AirEngine θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε διάφορες βιομηχανίες “, δήλωσε ο Zhao Zhipeng, Πρόεδρος του Campus Network Domain της Huawei, Data Communication Product line. “Η Huawei, ηγέτης στον τομέα της συνεισφοράς στο πρότυπο Wi-Fi 6, έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της βιομηχανίας. Η Huawei είναι ο πρώτος προμηθευτής που παρουσιάζει προϊόντα Wi-Fi 6 και είναι σε εμπορική διαθεσιμότητα. Επί του παρόντος, τα Wi-Fi 6 APs έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία σε πέντε μεγάλες περιοχές ανά τον κόσμο.”

O κ. Kevin Robinson, Αντιπρόεδρος του Marketing του WFA, ανέφερε τις τελευταίες εξελίξεις και προβλέψεις της βιομηχανίας Wi-Fi 6 και ανάλυσε τον αντίκτυπο του Wi-Fi 6 στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εκτιμούμε τη μεγάλη συμβολή της Huawei στην ανάπτυξη του Wi-Fi 6, από τα πρότυπα και τα πρωτότυπα μέχρι και την εμπορική χρήση. Η WFA πιστεύει ότι το 2019 θα είναι το έτος εμπορικής χρήσης Wi-Fi 6 και θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης Wi-Fi 6 το τρίτο τρίμηνο του 2019. ”

Το AirEngine έχει σχεδιαστεί ειδικά για την κατασκευή κορυφαίων δικτύων Wi-Fi υψηλής ποιότητας που διαθέτουν συνδέσεις υψηλής απόδοσης, βέλτιστη εμπειρία χρήστη και δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Η Huawei και οι συνεργάτες της θα συνεργαστούν στενά για να παρέχουν αδιάλειπτη διασύνδεση και διαδεδομένη νοημοσύνη στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, η Huawei θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ψηφιακή πλατφόρμα για την ενσωμάτωση νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), βοηθώντας τους πελάτες της να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους.