Η Seiko Epson Corporation ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις ανεξάρτητες κεφαλών εκτύπωσης inkjet, προσθέτοντας τις κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore στη σειρά των προϊόντων της.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην εξάπλωση της ψηφιακής εκτύπωσης στον τομέα των επαγγελματιών, αλλά και στους καταναλωτές. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων κεφαλών εκτύπωσης inkjet παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019, το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου.

Η Epson έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της σειράς βιομηχανικών και εμπορικών εκτυπωτών μεγάλου φορμάτ που διαθέτει, αλλά και στη διάθεση των κεφαλών inkjet εκτύπωσης της σειράς F1440 για εκτυπωτές μεγάλου φορμά. Παρόλα αυτά, με την ολοκλήρωση ενός νέου εργοστασίου στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 2018, το οποίο προσδίδει στην εταιρεία αυξημένη ικανότητα παραγωγής εκτυπωτικών τσιπ, η Epson αποφάσισε να ενισχύσει τη σειρά των κεφαλών εκτύπωσης για ανεξάρτητη πώληση, προσθέτοντας τη σειρά S3200 των κεφαλών PrecisionCore και την σειρά L1440 κεφαλών MACH. Οι κεφαλές εκτύπωσης, στην οικονομικά ανταγωνιστική σειρά S3200, ενσωματώνουν διαφοροποιημένη τεχνολογία, η οποία επιτρέπει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, παραγωγικότητα, αντοχή και δυνατότητα κλιμάκωσης της κεφαλής εκτύπωσης. Παράλληλα, η σειρά L1440 των κεφαλών MACH, υποστηρίζει τη χρήση έως και οκτώ χρωμάτων και προσφέρει ένα συντελεστή μικροσκοπικής μορφής για χρήση σε ρυθμίσεις πολλαπλών κεφαλών. Και οι δύο νέες σειρές κεφαλών εκτύπωσης είναι συμβατές με UV μελάνια, η χρήση των οποίων αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική στην επαγγελματική εκτύπωση.

Η Epson επιδιώκει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην ψηφιακή εκτύπωση, η οποία έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις συμβατικές διαδικασίες εκτύπωσης. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει περαιτέρω την καινοτομία της inkjet εκτύπωσης, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της στο τελικό προϊόν και αυξάνοντας τις πωλήσεις των κεφαλών εκτύπωσης μέσω των συνεργατών της. Επιπλέον, η Epson, πρόκειται να αναπτύξει εξιδεικευμένη τεχνολογία για κεφαλές εκτύπωσης εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης, δημιουργώντας νέες αγορές, αφού έχει «αγκαλιάσει» την καινοτομία σε ένα ποικίλο και ευρύ φάσμα εκτυπωτικών λύσεων και σε ανερχόμενους τομείς, όπως ο τομέας των ηλεκτρονικών και της βιο-εκτύπωσης.

Η σειρά κεφαλών εκτύπωσης για ανεξάρτητη πώληση

Προϊοντική Κατηγορία S3200 series νέα L1440 series νέα F1440 series
Τύπος Κεφαλής Εκτύπωσης PrecisionCore MACH MACH
Συμβατό μελάνι* UV, water-based, solvent UV, water-based, solvent Water-based, solvent
Διαστάσεις (ύψος x βάθος x πλάτος) 150.4 × 30.4 × 52.0 mm 46.9 × 60.4 ×70.9 mm 49.7 × 106 × 41.7 mm
Σύνολο ακροφυσίων 3,200 1,440 1,440
Ανάλυση 600 dpi(300 dpi × 2 rows) 360 dpi(180 dpi × 2 rows) 360 dpi(180 dpi × 2 rows)
Πραγματικό πλάτος εκτύπωσης 120.2 mm 25.4 mm 25.4 mm
Χρώματα μελανιού 2 colors 8 colors 8 colors

Η απόδοση εκτύπωσης και η ανθεκτικότητα της κεφαλής διαφέρουν, ανάλογα

με τον τύπο μελάνης που χρησιμοποιείται.

Παρακαλώ δείτε το σύνδεσμο που ακολουθεί για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με της κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore

・ Micro Piezo τεχνολογία inkjet

https://global.epson.com/innovation/core_technology/inkjet/micro_piezo.html 

Ο κ. Minorou Usui, Πρόεδρος της Epson, δήλωσε: «Έχουμε ανακοινώσει ότι η Epson θα ενισχύσει τις ανεξάρτητες πωλήσεις των κεφαλών inkjet, προσθέτοντας κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore στη σειρά προϊόντων της, ως απάντηση στην επέκταση της ψηφιακής εκτύπωσης για τις εμπορικές και βιομηχανικές εκτυπώσεις. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019. Οι ανεξάρτητες πωλήσεις κεφαλών inkjet αποτελούν σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών συνεργασίας και ανοιχτής καινοτομίας για τις οποίες μίλησα στην ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τα προϊόντα

«Η Epson έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της δικής της σειράς εμπορικών και βιομηχανικών εκτυπωτών μεγάλου φορμά, ενώ έχει προχωρήσει επίσης στην πώληση κεφαλών inkjetεκτύπωσης, κυρίως για εκτυπωτές μεγάλου φορμά, σε εξωτερικούς πελάτες. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση ενός νέου εργοστασίου (Κτίριο 9) στα Γραφεία στη Hirooka τον περασμένο Ιούλιο, που μας προσφέρει εκτεταμένη παραγωγική ικανότητα εκτυπωτικών τσίπ, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη σειρά των κεφαλών για ανεξάρτητη πώληση, προσθέτοντας στη σειρά των προϊόντων μας τις κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore. Αυτές οι κεφαλές εκτύπωσης ενσωματώνουν διαφοροποιημένη τεχνολογία που επιτρέπει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, παραγωγικότητα, ανθεκτικότητα και δυνατότητα κλιμακωτής κεφαλής. Ακόμη, θα ενισχύσουμετην τρέχουσα σειρά κεφαλών MACH».

«Η ψηφιακή εκτύπωση έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις συμβατικές διαδικασίες εκτύπωσης. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις εφαρμογές ψηφιακής εκτύπωσης και να αναπτύξουμε την καινοτομία που συνδέεται με την inkjet εκτύπωση. Για να γίνει αυτό, θα αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας στη διάθεση περισσότερων τελικών προϊόντων και θα διευρύνουμε τις πωλήσεις κεφαλών σε εξωτερικούς συνεργάτες. Παράλληλα, θα «αγκαλιάσουμε» την καινοτομία, ώστε να αναπτύξουμε κεφαλές ειδικά σχεδιασμένες για εμπορική και βιομηχανική χρήση, ώστε να εξυπηρετήσουμε ένα ποικίλο και ευρύτερο φάσμα εκτυπωτικών λύσεων και να δημιουργήσουμε νέες αγορές σε ανερχόμενους τομείς, όπως ο τομέας των ηλεκτρονιών και της βιο-εκτύπωσης.»