Μια επιτυχημένη χρονιά για το 2018 παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Westnet, μέλος του Olympia Group, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το στρατηγικό πλάνο που ακολουθεί η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Westnet, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε για την οικονομική χρήση του 2018 κύκλο εργασιών €101,2 εκατ., ο οποίος σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2017 (€91 εκατ.). Επίσης, σημαντική αύξηση 18% κατέγραψε και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των €2,36 εκατ. έναντι €1,99 εκατ. το 2017. Τέλος, θεαματική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη της Westnet για το 2018, αφού αυτά παρουσιάστηκαν αυξημένα κατά 188% σε ετήσια βάση, διαμορφωμένα στα €784 χιλ., από €272 χιλ. το 2017.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Westnet για το 2018, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον,  επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη στρατηγική της εταιρίας, η οποία οδήγησε σε ενίσχυση των αποκλειστικών συνεργασιών της Westnet σε νέες κατηγορίες προϊόντων, ανάπτυξη νέου πελατολογίου και περαιτέρω ωρίμανση κατηγοριών όπως αυτές των Notebooks, Smartphones, Gaming και των τηλεοράσεων.

Ως ορόσημα της χρονιάς που πέρασε, σημειώνονται η σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων της θυγατρικής της Westnet στην Κυπριακή αγορά, η προσθήκη νέων κατηγοριών στο διαφοροποιημένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και η ένταξη του κλάδου των καταναλωτικών μπαταριών της Toshiba. Σημαντική ήταν και η περαιτέρω επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, τόσο με εκπαιδεύσεις, όσο και με την προσέλκυση έμπειρων στελεχών για τις νέες προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες εισήλθε η Westnet.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, ο Γενικός Διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, σημείωσε: «Το 2018 ήταν μία χρονιά δυνατών επιδόσεων για τη Westnet. Παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας, καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντική ανάπτυξη και να ξεπεράσουμε για πρώτη φορά το όριο των 100 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις. Πιστοί στην στρατηγική μας, προσβλέπουμε σε μία ακόμα δυνατή χρονιά το 2019 με περαιτέρω αύξηση του μεριδίου μας σε Ελλάδα και Κύπρο, περεταίρω ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, καθώς και προσέλκυση νέων».