Η Samsung Electronics Co., Ltd.  ανακοίνωσε τη λήψη πιστοποίησης ISO 26262 για λειτουργική ασφάλεια στα εξαρτήματα αυτοκίνησης από την TÜV Rheinland, εταιρεία δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης.

Η διαπίστευση του νέου συστήματος διαχείρισης λειτουργικής ασφάλειας της Samsung διασφαλίζει ότι οι προηγμένοι ημιαγωγοί αυτοκινήτων της εταιρείας, όπως οι επεξεργαστές, οι αισθητήρες εικόνας, οι λύσεις μνήμης και εκπομπής φωτός (LED), πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας της βιομηχανίας σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων.

«Η TÜV Rheinland παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες δοκιμών και επιθεωρήσεων που βασίζονται στην ποιότητα και στην ασφάλεια», δήλωσε ο Manuel Diaz, Global Field Manager στην TÜV Rheinland. «Η Samsung έχει αναπτύξει επιτυχώς το σύστημα διαχείρισης που θα παρέχει λύσεις ημιαγωγών οι οποίες θα ικανοποιούν τις προδιαγραφές λειτουργικής ασφάλειας της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να απονείμουμε στη Samsung την πιστοποίηση ISO 26262 για ημιαγωγούς αυτοκίνησης που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της λειτουργικής ασφάλειας».

«Η ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα όσον αφορά στα οχήματα αυτοκίνησης του αύριο, και η πιστοποίηση μας με ISO 26262 αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα που εξασφαλίζει τη λειτουργική ασφάλεια στις εξελιγμένες λύσεις ημιαγωγών αυτοκινήτων της Samsung», δήλωσε ο Kenny Han, Vice President Device Solutions Division στη Samsung Electronics. «Προσδοκούμε ότι η νέα πιστοποίηση ISO 26262 θα δώσει ώθηση στην ολοκληρωμένη σειρά καινοτόμων λύσεων ημιαγωγών της Samsung στην αγορά αυτοκίνησης».

Καθώς η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων συνεχίζει να αυξάνεται και η ανάπτυξη μελλοντικών εφαρμογών επιταχύνεται σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται επίσης η σημασία των προτύπων ασφάλειας αυτοκινήτων για τα εξαρτήματα ημιαγωγών καθώς και το επίπεδο εξειδίκευσής τους.

Το ISO 26262 για τη λειτουργική ασφάλεια οχημάτων αυτοκίνησης καθιερώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) ως παγκόσμιο πρότυπο το 2011 για την ελαχιστοποίηση κινδύνων λόγω δυσλειτουργίας ηλεκτρικού ή ηλεκτρονικού συστήματος. Αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις για τους ημιαγωγούς στις αναδυόμενες τεχνολογίες αυτοκινήτου, όπως τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) και η αυτόνομη οδήγηση, το 2018 προστέθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για τα προϊόντα αυτά στο αναθεωρημένο πρότυπο.

Με την πιστοποίηση ISO 26262, η Samsung στοχεύει στη συγκέντρωση περιπτώσεων ανάπτυξης και συνεχούς βελτιστοποίησης για την περαιτέρω ενίσχυση του λειτουργικού συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας. Επιπλέον της πιστοποίησης, οι λύσεις ημιαγωγών της Samsung για την αυτοκινητοβιομηχανία πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα διαχείρισης ποιότητας και αξιοπιστίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των IATF 16949 και AEC-Q100, αντίστοιχα.