Η Cosmote έθεσε σε λειτουργία τις ταχύτερες κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, παρέχοντας ταχύτητες έως 21,6 Mbps, μέσω της τεχνολογίας HSPA της Ericsson. Με αυτή την αναβάθμιση δικτύου, η Cosmote έγινε ο πρώτος πάροχος στη ΝΑ Ευρώπη που ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία.


cosmote_internet_on_the_goΚατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, οι κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες διατίθενται εμπορικά στην Αθήνα από το Μάιο, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η επέκταση σε ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.


Η αναβάθμιση του δικτύου θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητά του και θα επιτρέψει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες δεδομένων έως 21,6 Mbps, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία των χρηστών από την κινητή ευρυζωνικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες της Cosmote θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των υψηλότερων ταχυτήτων στη χώρα.


Η Ericsson κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη του High Speed Packet Access (HSPA), μιας τυποποιημένης εξέλιξης του Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA), του κορυφαίου προτύπου κινητών τρίτης γενιάς παγκοσμίως. Το HSPA προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατές ευρυζωνικές ταχύτητες από τα notebook και άλλες συσκευές των χρηστών, όπου υπάρχει κάλυψη. Το HSPA είναι ήδη παγκοσμίως επιτυχημένο, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί μια ευρεία γκάμα συσκευών mobile broadband και υπηρεσιών βάσει της τεχνολογίας αυτής, όπως τηλέφωνα, notebook, PC modem και ασύρματα router.


Με την τεχνολογία HSPA να προσφέρει ταχύτητες κατερχόμενης ζεύξης έως 21,6 Mbps και απερχόμενης έως 5,8 Mbps, η εμπειρία χρήστη των υπηρεσιών mobile broadband, όπως η βιντεοδιάσκεψη, η αποστολή περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από το χρήστη και η αποστολή e-mail με συνημμένα αρχεία, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Θα επιτρέψει, επίσης, στους πελάτες να αξιοποιούν την τεχνολογία εξυπνότερα, προσεγγίζοντας περαιτέρω μια οικονομία χαμηλότερων απαιτήσεων σε άνθρακα. Η Ericsson, άλλωστε, θεωρεί ότι η έξυπνη χρήση των τηλεπικοινωνιών μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά περισσότερο από 15%ως το έτος 2020.